Engelli Eğitiminde Alınacak Çok Yol Var

Metin Sabancı Okulları'nın açılışına katılan Hayrünnisa Gül, 'Hedefimiz her bir engelli evladımızı hak ettiği eğitime ulaştırmak'' dedi
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, 'Hepimiz biliyoruz ki engelli çocukların eğitimi konusunda aşılması gereken daha çok yolumuz var. Hedefimiz; ülkemizdeki her bir engelli evladımızı hak ettiği eğitime ulaştırmak'' dedi.
Metin Sabancı Okulları'nın açılışına katılan Gül, eğitimin önemine işaret ederek bu konuda yapılan çalışmaları anlattı. Bütün bu çalışmaların içinde en önemli yeri engelli çocukların eğitiminin tuttuğunu söyleyen Gül, gönül zenginliğinin her şeyden daha önemli olduğunu gösteren Sabancı Ailesi'ni kutladığını ifade ederek, merhum Sakıp Sabancı'ya da bir kez daha rahmet diledi.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Kurucu Mütevelli Heyeti üyesi Erol Evgin de Metin Sabancı Okulları'nın çocukları kucaklayacağını ve onlara umut vereceğini söyledi. Sabancı Vakfı ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı, babası Sakıp Sabancı ve yaşamını Serebral Palsi'li çocuklara adayan Prof. Dr. Hıfzı Özcan'ın çalışmalarının 1970'li yıllara uzandığını belirterek, eğitim ve rehabilitasyon alanında on binlerce çocuğa ve ailelerine hizmet verildiğini anımsattı. Konuşmaların ardından Türkan Sabancı ve Dilek Sabancı tarafından Hayrünnisa Gül'e plaket verildi.
RİTM ÇALIŞTI
Hayrünnisa Gül, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkan, Dilek ve Sevil Sabancı ile İstanbul Valisi'nin eşi Gül Mutlu açılış kurdelesini kesti. Hayrünnisa Gül ve beraberindekiler daha sonra okuldaki sınıfları gezdi ve yaratıcı drama sınıfında oyunlara ve ritm çalışmalarına katıldı.
Kaynak: http://www.aksam.com.tr/engelli-egitiminde-alina
Yorumlar (0)
Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.