Logo
Yükleniyor...
Tüm haberler

Çocuklar Değil Okullar Değişsin

06-06-2009
Kapak görseli

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, okullarda engelli öğrencilerin rahatça yararlanabileceği fiziksel donamın bulunması gerektiğini belirterek, "Şimdi sağlıklı olan bir birey bile geçirdiği bir kaza sonucu engelli olabilir. Çocuklar okullarını değiştirmesin okullar değişsin" dedi.

Toptan, Ankara’da Nebahat Keskin İlköğretim Okulu’nda "Engellilerin Sorunları ve Toplumsal Duyarlılık" konulu konferans verdi.

Hiçbir bireyin engelli olarak dünyaya gelmek istemeyeceğini belirten Toptan, herhangi bir özre sahip bireylerin önüne toplumun da engeller koyduğunu söyledi.

Engelli çocuğu olan annelerin bir evin dört duvarı arasında çocuklarıyla yalnız kaldığına dikkat çeken Toptan, anneyle çocuğun pencereden, başka çocukların sokakta oynadığını ve okula gidip geldiklerini izlediğini anlattı. Bu zor ve yorucu durumun ve engelliliğin getirdiği sorunların yakın çevrenin desteğiyle atlatılabileceğini vurgulayan Toptan, herkesi yakınında engelli çocuğu olan ailelerle iletişim kurmaya onlara destek olmaya çağırdı.

Kaynak: http://www.haberler.com

Yorumlar 0
Henüz yorum yapılmadı.
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinizde bir otomasyon programına ihtiyacınız mı var?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • MEBBİS otomatik veri aktarımı
  • Yapay zekâ destekli ders yerleştirme
  • MEBBİS BKDS uyum kontrolü
  • Anlık giriş–çıkış takibi
  • Formların otomatik hazırlanması
  • E-fatura ve otomatik faturalandırma
Toplam Ziyaretçi Sayısı 60.086.553 Kişi
Bugünkü Ziyaretçi Sayısı 1.814 Kişi
2002 - 2026 © Fast Yazılım