Logo
Yükleniyor...
Tüm haberler

Beyin Hasarlarına Yeni Tedavi

04-08-2007

Yeni tedavi beyne elektrik akımı verilerek gerçekleştiriliyor...  

Amerikalı araştırmacılar, 6 yıldır bitkisel hayata yakın durumda olan hastanın, vücuduna yerleştirilen aygıt sayesinde iyileşme belirtileri gösterdiğini açıkladı.

Uyarıcı elektrik akımı verilen tedavi yöntemi ile hasta, artık yemek yiyip, film seyredebiliyor ve konuşabiliyor.

Uzmanlar yeni tedavi yönteminin etkili olabilmesi için beynin ön bölümündeki önemli bazı yerlerin zarar görmemiş olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Beynin elektrik şoku ile uyarılması yöntemi özellikle Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılıyor. Mini elektrik şoku, beynin bir bölgesine batırılan elektrotlarla yapılıyor.

Uzmanlar bu tedavi yönteminin bilinç düzeyi en alt seviyedeki hastaların tedavisinde yeni bir çığır açacağını söylüyor.

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=182214&k=5

Yorumlar 2
[ Üyelere Özel ] 17-08-2007 00:02:11
peki bu yöntem zihinsel engelli veya özel öğrenme güçlüğü olanlardada etkili oluyormu acaba
[ Üyelere Özel ] 05-08-2007 19:17:07
bu teknolojı sayesınde tüm dunyada felç hastalıgı kalmaz dıye düşünüyorum
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Toplam Ziyaretçi Sayısı 60.090.506 Kişi
Bugünkü Ziyaretçi Sayısı 5.682 Kişi
2002 - 2026 © Fast Yazılım