Bacak Ağrıları, Uyku Bozukluğuna Yol Açıyor
Bacak ağrıları, uyku bozukluğuna yol açıyor Erciyes Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu, uyku bozukluklarının birçok kişide önemli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini belirtti.
Dr. Aksu, "Huzursuz bacak sendromu" adı verilen ve genellikle akşam saatlerinde kendisini gösteren problemin uyku bozukluğunun en ciddi sebepleri arasında gösterildiğini ifade etti. Dr. Aksu, ağrının, çoğunlukla kişinin uykuya dalmasını engellediğini, hastanın bacaklarını hareket ettirdiğinde, ovduğunda veya yürüdüğünde kısmen rahatladığını söyledi. Ancak hasta yatağa yattığı zaman ağrılar tekrar başlar ve bazı hastalarda gündüz hareketsiz olunan durumlarda da ağrı ortaya çıkabilir. Dr. Aksu, huzursuz bacak sendromunun kansızlığa, böbrek bozukluğuna, periferik sinir sistemi rahatsızlıklarına, bağ dokusu hastalıklarına bağlı olabileceği gibi görünürde hiçbir sebep olmaksızın da ortaya çıkabileceğine dikkat çekti. Bazı hastalarda hastalığın irsi olabileceğini de ifade eden Prof. Dr. Aksu, "Hastalığın tedavisi büyük ölçüde mevcuttur. Ancak öncelikle hastalığa sebep olan durumların var olup olmadığının araştırılması gereklidir." şeklinde konuştu. Uykusuzluğu olan kişilerin bir sonuç alamamalarına rağmen uyumak için alkol ve benzeri maddeleri kullanmak gibi yanlış davranışlar içine girdiklerini anlatan Aksu, bu durumda daha farklı sağlık problemlerinin ortaya çıkacağı konusunda uyarıda bulundu.
Kaynak: Musa Özyürek, Kayseri, Cihan http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=579844
[ Üyelere Özel ] 30-08-2007 21:24:14
evet katılıyorum bacak agrılarım yuzunden uyuyamıyorum uyku duzenlerım bozuldu ve aksıne uyuyamadıgım ıcın aglıyorum ruhsal saglıgım bozulacak konuya aydınlık getırdıgınız ıcın tesekkur ederım saygılarımla
[ Üyelere Özel ] 29-08-2007 18:54:14
Bu konu üzerinde daha ayrıntılı bilgi almak istiyorum tedavi için özellikle önereceğiniz bir hastane,doktor var mı? yardımcı olursanız teşekkür ederim.
[ Üyelere Özel ] 29-08-2007 12:04:44
haberiniz için çok teşekkür ederim