22-09-2009 |

Ayvalık'ta Engellilerden Bayram Mesajları - Balıkesir

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle, bayramın ikinci gününde bir araya gelen engelli üyeler, hep birlikte olmanın sevincini bayram mesajlarıyla taçlandırdılar.

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Ramazan Bayramı nedeniyle, bayramın ikinci gününde bir araya gelen engelli üyeler, hep birlikte olmanın sevincini bayram mesajlarıyla taçlandırdılar.

Merkezi Ayvalık’ta bulunan ve yaptıkları çalışmalarla Türkiye genelinde yakından tanınan, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi, bayramın ikinci gününde Ayvalık’taki eski sebze hali içerisinde bulunan dernek binası önünde bayramlaştılar.

Dernek Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, ikinci başkan Halil Burgaz ve Dernek Saymanı Turgay Ezer’in öncülüğünde organize edilen bayramlaşma töreninde, derneğin zihinsel engelli gurubu üyelerinden ilginç bayram mesajları geldi.

Bayramlaşma nedeniyle konuşmak istediklerini belirterek söz alan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Zihinsel Engelli üye gurubuna mensup Devrim Kanlı adlı zihinsel engelli genç, “Her bayram olduğu gibi, bu bayramda da hep birlikte olmaktan çok mutluyum. Biz engellileri hiçbir zaman kurda kuşa yem etmeyen dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Aklımız ermiyor diye bize ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapanların bayramını kutlamıyorum. Bize insan gözüyle bakan herkesin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Yine derneğin zihinsel engelli gurubu üyelerinden Müjdat Kurt ta söz isteyerek, yaptığı konuşmada, “Bu bayramda da hep birlikte olmamızı sağlayan dernek yönetimimizi Allah başımızdan eksik etmesin. Bayramda kılık kıyafetimin biraz dağınık olduğunu görenler hep cebime üç beş kuruş sıkıştırdı. Ama ben onlardan para istemedim ki. Ben onların bayramda bayramımı kutlamalarını tercih ederdim. Bu kadarı bana yeterdi. Para değil sevgi istiyoruz” dedi.

“YILLARDIR HAK MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Bayramlaşma töreninde sadece söz istedikleri için onlara konuşma yapmalarına izin verdiğini belirten Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Muharrem Parmaksız, “Yıllarca engellilerin hakları için mücadele ediyoruz. Küçücük yaşlarından beri bizim yanımızda olan Devrim ve Müjdat bile bizim yıllardır mücadelemiz içerisinde sürekli kullandığımız söylemlerimizi artık ezberlemişler. Bakın burada da bilinçaltlarına yerleşen söylemlerimizi bile dile getiriyorlar. Onların ve onlar gibi olan Ayvalık’taki her engellinin haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Bu duygularla bayramın tüm insanlığa ve engellilerle, ailelerine sağlık ve mutluluklara vesile olmasını temenni ediyorum. Halen daha evinin dört duvarı arasında yaşamak zorunda bırakılan engelli kader arkadaşlarımızı da bir an önce aramızda görebilmek umuduyla” diye konuştu.

Kaynak:  http://www.haberciniz.biz

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.