Asansörsüz Muş Devlet Hastanesi'nde Hasta Böyle Taşınır

Geçirdiği trafik kazası sonrası omirilik felci olan Serdar Arslan, rapor almak için gittiği Muş Devlet Hastanesi’nde, asansör olmaması, bir skandalın ortaya çıkmasına yol açtı.
Omirilik felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağlanan Serdar Arslan, sağlık raporu almak için 18 Haziran’da Muş Devlet Hastanesi’ne gitti. Tek tek poliklinik servislerini gezmek zorunda olan Arslan, üç katlı hastanenin birinci katındaki servisleri dolaştıktan sonra asansör olmadığı için üst katlardaki servislere çıkamadı.
Arslan, çevresindekilerin yardımıyla, doktorlardan, kendisini alt katta muayene etmelerini istedi. Ancak, doktorlar, cihazları alt kata indiremeyeceklerine belirterek, Arslan’ın bu talebine olumsuz yanıt verdi.
Bunun üzerine Arslan, çevresindeki insanlardan yardım istedi. Vatandaşların yardımıyla önce ikinci kata göz polikliniğine daha sonra da üçüncü kattaki KBB servisine çıkarıldı.
Serdar Arslan, hastanenin içinde katları dolaşırken bu skandal görüntüler ortaya çıktı. Hastanede asansör olmadığı için yoğun bakım hastalarının da aynı şekilde sedyeyle vatandaşlar ve hastane görevlileri tarafından merdivenlerden üst katlara çıkarılıp indirildiği belirtildi.
Muş’ta hükümet konağı dahil hemen hemen hiçbir resmi kurum ve kuruluşta asansör bulunmadığına dikkat çeken Serdar Arslan, “Bu binalar yapılırken, özürlüler dikkate alınmamış. Yüzlerce hatta binlerce özürlü hiçbir kamu kurumunda bir sorununu çözemiyor” diye duruma tepki gösterdi.
Kaynak: http://heryerdenhaber.com
Yorumlar (0)
Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.