21-06-2016 |

Özel Eğitim Alanına Görevlendirmelere İsyan!

Özel Eğitim Öğretmenleri özel eğitim görevlendirmelerinin hemen durdurulmasını istiyor.

Özel Eğitim Alanına Görevlendirmelere İsyan! 4 0 Milli Eğitim Bakanlığı norm fazlası ve ucretli öğretmenlerin özel eğitim öğretmenliğine görevlendirilmesi ile ilgili okullara yazı göndermişti. Bu öğretmenlere 80 saatlik eğitimle sertifika verilecek ve özel eğitim öğretmenliğine görevlendirmeleri yapılacak. Bizler özel eğitim öğretmenleri norm fazlası öğretmenlerin görevlendirme olayına şiddetle karşıyız.

Milli Eğitim Bakanlığı norm fazlası öğretmenlerin özel eğitim öğretmenliğine görevlendirmesine verilen tepkilerin ciddi anlamda artması sonucun da Özel eğitim ve Rehberlik hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta soru cevap şeklinde bir açıklama yapıldı ve açıklamayı aynen yazıyoruz 6. Bu eğitimi alan öğretmenlerde branş değişikliği olacak mı? Öğretmenler aldığı bu eğitim ile kesinlikle Branş Değişikliği Yapamayacaktır. Ayrıca, görevlendirilecek norm fazlası öğretmenlerin kadroları yine norm fazlası bulundukları okullarda kalacaktır. Bu öğretmenlerin özel eğitim okul ve kurumlarına kadro geçişleri söz konusu değildir. Özel eğitim ve Rehberlik hizmetleri genel müdürlüğünün soru cevap şeklinde yaptığı açıklamalardan 6. Soruya ve cevabına baktığımızda Bakanlık kesin bir şekilde bu öğretmenlerin özel eğitime geçişleri olmayacak demektedir. Milli eğitim bakanlığına bu konuda güvenmiyoruz özellikle son 3 yıldır Milli Eğitim Bakanlığında akılla ve mantıkla izahı olmayan öyle gelişmeler oluyor ki sadece bizler değil öğretmen camiasının yüzde doksanı Milli Eğitim Bakanlığına güvenmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim sertifikalarını sadece ücretli öğretmenlere vermelidir.kadrolu öğretmenlere verilen sertifikalar bu yıl veya daha sonraki yıllar sertifikalı alan değişikliği olarak karşımıza çıkacaktır. Özel eğitim öğretmenliğinden mezun olanların ataması yapılırsa 3 yıl içinde özel eğitim öğretmenliği açığı kapanacaktır açık kapanana kadar yani 3 yıl özel eğitimde öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle karşılanabilir. Bizler özel eğitim öğretmenleri kadrolu öğretmenlere verilen bu sertifikaların ileride başımıza bela olacağını biliyoruz. Bundan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı biran önce bu saçma uygulamayı durdurmalıdır. Milli eğitim bakanlığı yıllardır norm fazlası öğretmen sorununun çözüm yeri olarak özel eğitim alanını görmektedir. Norm fazlası öğretmen sorununun çözüm yeri özel eğitim alanı değildir. Diplomaya yönelik yapılacak alan değişikliği ile de norm fazlası öğretmen sorunu çözülebilir Bırakın artık özel eğitimle uğraşmayı özel eğitim alanı yeni bir alan olduğu için özel eğitim alanında her yıl emekli olan öğretmen nerdeyse hiç yoktur ve özel eğitimde öğretmen açığı kapandığı an en az 10 yıl öğretmen açığı oluşmayacaktır. Hani bakanlık diyor ya diplomaya yönelik alan değişliği yaparsak bazı bölümlerden 1-2 yıl öğretmen ataması yapamayız bizde diyoruz ki sertifika ile alan değişikliği yaparsanız en az 10 yıl özel eğitim öğretmeni ataması yapılamayacaktır. Bundan dolayı diyoruz ki YETER ARTIK ALANIMIZA DOKUNMAYIN.

Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.

Kaynak: http://www.kamuajans.com/egitim-personeli/ozel-egitim-alanina-gorevlendirmelere-isyan-h497694.html

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Kullanıcı Görüşleri...
İş Arayanlar

iş arayan 612 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Murat Ç.
Psikolog

Dün

Dilya M. J.
Dil ve Konuşma Terapisti

Dün

Özge K.
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

Dün

Fatma Z. Y.
Psikolog

2 gün önce

Şeyma İ.
Sosyal Hizmetler