12-11-2018 |

Kameralı Görüntüleme Sistemi İle İlgili Tereddüte Düşülen Hususlar Meb

Kameralı Görüntüleme Sistemi İle İlgili Tereddüte Düşülen Hususlar Meb

T.C.

MÎLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğü

Sayı : 35235946-410.07-E.20797827                                                                  01.11.2018

Konu : Tereddüte Düşülen Hususlar

.............. VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : a) 08.08.2018 tarihli ve 14421126 sayılı yazımız, b) 04.09.2018 tarihli ve 15442508 sayılı yazımız.

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan engelli bireylerin ve eğitim personelinin ders devam takiplerinin kameralı görüntüleme sistemiyle yapılması ve sistemin uygulanmasına ilişkin yapılacak iş ve işlemler ilgi (a) ve (b) yazılarımızla bildirilmişti. Ancak Bakanlığımıza ulaşan görüş yazılarından kameralı görüntüleme sistemi ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumlan Yönetmeliği'nin 24 üncü maddesine göre yapılacak telafi eğitimlerine ilişkin olarak aşağıda yer alan açıklamalara ihtiyaç duyulduğu anlaşılmaktadır.

1-     Engelli bireyin kuruma gelme saati ile derse başlama saati arasında en fazla iki ders saatine kadar (2 saat) fark oluşması durumunda Çengelli bireyin kuruma erken gelmesi vb., sadece kuruma giriş görüntüsünün, iki ders saatini aşan kayıtlarda ise kurumdan çıkış görüntülerinin de değerlendirilmesi; ayrıca kuruma mesai saati başlangıcında giriş yapan eğitim personelinin giriş ve çıkışını gösteren kamera görüntüsünün bulunması gerekmektedir.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

2-     Kişisel verilerin korunması kapsamında ekte sunulan örnek aydınlatma metni kurumdan hizmet alan engelli birey/veli ya da vasilerine kurum tarafından duyurulacaktır.

3-     Telafi eğitimlerinin uygulanmasıyla ilgili olarak MEBBÎS üzerinde gerekli güncellemeler yapılmış olup; "Eğitim Bilgisi Giriş-Telafi Eğitim Bilgisi Giriş" menüsü altından telafi eğitim bilgi girişi yapılabilecektir. Telafi eğitim bilgi girişleri, bir önceki ayın eğitim bilgi girişlerinin onaylanmasından sonra yapılabilecektir. Bu durumda, ilçe milli eğitim müdürlüğünce, kurum tarafından telafi eğitimi planlaması yapılan bireylerin eğitim bilgi girişleri reddetme işlemi yapılamayacaktır.

4-     5 yaşından küçük olan veya bedensel engeli nedeniyle yüzü kamera tarafından net bir şekilde görülemeyen engelli bireylerin, kamera kayıtlarında yüzlerinin açıkça görülme zorunluluğu aranmayacaktır.

5-     Söz konusu hususlarda farklı mağduriyetlere sebebiyet vermemek için, kuramlarda inceleme yapacak personel ve kuramlara gerekli bilgilendirmenin Valiliğinizce yapılması hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Muammer YILDIZ

Bakan a.

Genel Müdür V.

Dağıtım:

B Planı

Ek: Aydınlatma Metni.

MEB Beşevier KampüsüE Blok Yenimahalle/ANKARA                        Ayrıntılı bilgi için: Yasemin KURT M.E Uzm. Yrd

Tel: 0 312 413 30 48

Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır, https://evraksorgu.meb.gov.tr adresinden 82b5-lf2b-30df-b866_ 10bf kodu ile teyit edilebilir.

 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Kullanıcı Görüşleri...
İş Arayanlar

iş arayan 613 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Duygu U.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

Bugün

Elif S. B.
Uzman Öğretici

Dün

Murat Ç.
Psikolog

2 gün önce

Şeyma İ.
Sosyal Hizmetler

Dün

Sümeyye Ç.
Sosyal Hizmetler

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.