01-04-2016 |

Görmeyen Gözlere Işık

Denizli Görme Engelliler İlkokulu öğrencilerinin TEOG sınavına hazırlanabilmeleri için Manisa’nın Kula İlçesi’ndeki Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, Değerler Eğitimi Projesi kapsamında deneme sınavlarını seslendirerek destek verdi.

Manisa’nın Kula İlçesi’ndeki Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Değerler Eğitimi Projesi kapsamında görme engelli kardeşlerinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na hazırlanabilmeleri için deneme sınavlarını seslendirdi.

Denizli Görme Engelliler İlkokulu’ndaki öğrencilerin sınavlara hazırlanırken yaşadıkları sıkıntıları azaltmak adına Kula Bekir Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri, www.eba.gov.tr adresinde bulunan TEOG deneme sınavlarını seslendirdi. Denizli Görme Engelliler İlkokulu’nu ziyaret eden Kulalı öğrenciler ses dosyalarını kaydettikleri harici bellekleri görme engelli öğrencilere hediye etti.

Görme engellilerin, özellikle TEOG, üniversiteye hazırlık, kamu personeli seçme gibi sınavlara hazırlanması için yeterli test kitabı bulunmadığını belirten proje koordinatörü Felsefe Öğretmeni Zeynep Kaya öğrencilere proje sayesinde empati duygusunu aşıladıklarını söyledi.

Denizli Görme Engelliler İlkokulu 8’inci sınıf öğrencisi Atiye Eteke, “Böyle bir şey beklemiyorduk. Diğer okullardaki kişilerin de bizleri fark etmiş olmalarından mutluyum diye konuştu.

Öğrenci kapasitelerinin fazla olduğunu ve 72 öğrenciye ders verdiklerini bildiren Denizli Görme Engelliler İlkokulu Müdürü Mahmut Çiçek ise özel öğrencilerin fark edilmesinin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Kaynak: http://www.kentdeha.com.tr

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.