15-04-2016 |

Engelliler İçin "Kanatlı Öğrenciler Projesi"

Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneğince, doğa ve hayvan sevgisini aşılamak için hazırlanan "Kanatlı Öğrenciler Projesi", engelli öğrencilerden büyük ilgi gördü.

YAŞAR TONBAK - Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneğince, doğa ve hayvan sevgisini aşılamak için hazırlanan "Kanatlı Öğrenciler Projesi", engelli öğrencilerden büyük ilgi gördü.

"Kanatlı Öğrenciler Projesi", Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneğince, engelli çocuklara eğitim verilen Özel Beypazarı Kardelen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde, Beypazarı Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle hayata geçirildi.

Proje kapsamında, okula yerleştirilen kuluçka makinesine konulan süs tavuğu yumurtalarındaki civcivlerin gelişim süreci, loş ortamda engelli çocukların gözlemine sunuldu. Projede, yumurtadaki civcivlerin gelişimi 12'nci gününe girerken yumurtadaki değişimler görseller eşliğinde çocuklara anlatılıyor.

"Çocuklar büyük heyecan yaşadı"

Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Genel Sekreteri Cengiz Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa ve hayvan sevgisinin küçük yaşlarda kazanıldığını belirtti.

Bu düşünceden yola çıkarak projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Yıldırım, "Çocukların canlıların dünyaya gelişlerini gözleriyle görmelerinin onlara duyulan sevgiyi pekiştireceğini düşünerek böyle bir proje hazırladık." dedi.

Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda projenin yararlı olacağı kanaatine varıldığını ifade ederek bu doğrultuda kuluçka makinesi ve yumurtaları okula getirdiklerini söyledi. Civcivlerin gelişimi için gerekli 21 günlük süreci çocuklarla birlikte takip edeceklerini aktaran Yıldırım, kuluçkanın 12'nci gününde çocuklara yumurtalardaki oluşumu gösterdiklerini anlattı.

Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.

Engelli öğrencilerin projeye büyük ilgi gösterdiğini, velilerinin de memnuniyetlerini sık sık dile getirdiğini vurgulayan Yıldırım, "Bundan sonraki süreçte, 21 gün sonra civcivlerin kabuğundan çıkarak ilk nefeslerini almaları ve sonrasında yumurtadan çıkışlarını çocuklara göstereceğiz." diye konuştu.

Projeye başka okullardan da talep olduğuna işaret eden Yıldırım, olabildiğince çok çocuğa hayvan sevgisi kazandırmak için çaba göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

Okul Müdürü Ali Pekmezcioğlu da amaçlarının engelli öğrencilerin gelişimini hızlandırmak ve sosyal hayata adaptasyonlarını kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: http://www.haberler.com

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!

Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...