06-08-2016 |

Engelli Bireylerin Yüzleri Havuzda Gülmeye Başladı

Diyarbakır'da zihinsel engelli çocuklar, havuzun kolaylaştırıcı etkisiyle dışarıda yapamadıkları aktiviteleri suyun içinde yapmaya başladı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yasemin Hanım Özel Eğitim Merkezi özel eğitim öğretmenleri, zihinsel engelliler öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri, psikologlar ve fizyoterapistler eşliğinde işitme engelli bireylerin eğitimi, zihinsel engelli bireylerin eğitimi, öğrenme güçlüğü olan bireylerin eğitimi, down sendromlu bireylerin eğitimi ve fiziksel engelli bulunan tüm bireylere hizmet vermeye devam ediyor.

Konuyla alakalı açıklama yapan, Özel Yasemin Hanım Özel Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Timur, eğitim kurumları bünyesinde fizik tedavi ünitesine Uzay terapi yöntemi, kişisel yürüme robotu, hippo terapi (at terapi ) yöntemi ile en son elektroterapi cihazları ile fizyoterapi hizmeti verdiklerini dile getirdi. Öğrencilerin sosyal faaliyetlere de yönlendirildiğini sözlerine ekleyen Timur, "Uzman öğretmenler eşliğinde halk oyunları çalışmaları, halı saha da spor aktiviteleri ve okulumuz bünyesindeki sinema salonunda sinema gösterimleri yapılmaktadır. Buda öğrencilerimizin sosyal faaliyetlere yönlendirilmesinde katkı sağlıyor" dedi.

Genel koordinatör olarak görev yapan Yasin Muzaffer Çelebi ise zihinsel engelli öğrencilerinin havuzla tedavi edildiğini vurgulayarak, "Hidroterapi yani su içi havuz tedavisi, Suyun, eklemler ve kaslar üzerine binen yükü azaltması ve ağrı kontrolüne yardımcı olması sebebiyle fiziksel bozuklukların tedavisinde kullanılmasıdır. Suyun kaldırma kuvvetinin hareketi başlatıcı ve kolaylaştırıcı etkisiyle dışarıda yapılamayan aktivitelerin suyun içinde yapılmasına olanak sağlar. Bu da çocuğun öz güven ve motivasyonu nu arttırır. Ayrıca akciğer, solunum kasları ve diğer iç organlar üzerindeki basıncın etkisi ile solunum, yeme ve konuşma gibi fonksiyonlarda da olumlu değişiklikler yapar. Ayrıca kurumumuzda tüm öğrencilerimize fizyoterapistler eşliğinde yüzme dersleri verilmektedir" diye konuştu.

Öğrenci, veli, verilen eğitimler, kesilen faturalara ait ayrıntılı istatistik çıkartın.

Kaynak: http://www.haberler.com/engelli-bireylerin-yuzleri-havuzda-gulmeye-basladi-8676922-haberi/

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
İş Arayanlar

iş arayan 613 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

İrem M.
Uzman Öğretici

Bugün

Murat Ç.
Psikolog

Dün

Fatma Z. Y.
Psikolog

Dün

Melike N. D.
Uzman Öğretici

Dün

Kevser Y.
Uzman Öğretici

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.