08-10-2015 |

Engelli Bireylerin Hologramları, Park Yerlerini İşgal Eden Sürücülerle Konuşuyor

Engelli bireylerin hologramları, park yerlerini işgal eden sürücülerle konuşuyor: More than a sign / Bir işaretten daha fazlası!

Engelli sürücüler günlük hayatta birçok zorlukla karşılaşıyor. Özellikle engelli bireyler için ayrılan park yerlerinin ele geçirilmesi çözüme kavuşması gereken ciddi bir sorun hâline geldi. Reklam ajansı Bird Strategy’e göre, Rusya’daki sürücülerin yüzde 30’undan fazlası engelli bireylere ayrılan park yerlerini kullanarak suç işliyor. Bu probleme dikkat çekmek amacıyla ajans, engelli bireylerin haklarını savunan kuruluş Dislife ile işbirliğine giderek akıllıca bir projeye imza attı.

Park yerlerine kurulan düzenek sayesinde bilinçsiz sürücülerin sorun üzerinde düşünmeleri sağlanıyor. Sistem şöyle çalışıyor: Su, kameralar ve projeksiyondan oluşan bir donanım yerleştiriliyor. Havaya neredeyse görünmeyecek şekilde su püskürtülüyor, bu da hologramın görünebilmesini sağlıyor. Donanımda yer alan özel kameralar, araba camındaki işareti algılayarak engelli sürücüleri tespit edebiliyor. İşaret algılanmadığı takdirde, yani engelli olmayan bir sürücü ayrılan park alanını işgal etmeye kalkarsa engelli bir bireyin hologramıyla karşılaşıyor.

Hologram, sürücülerle konuşarak empati kurmalarını sağlıyor ve yeni bir park yeri aramaları gerektiğini hatırlatıyor: “Dur! Ne yapıyorsun? Ben yalnızca yerdeki bir simge değilim. Yokmuşum gibi davranamazsın. Neden bu kadar şaşırdın? Bu, engelliler için ayrılan bir park yeri. Evet, ben gerçeğim. Lütfen, park edebileceğin başka bir yer bul.”

Kampanyanın reklam filminde ise sürücülerin şaşırdığı ve etkilendiği açıkça görülüyor. Şimdilik yalnızca büyük alışveriş merkezlerinin otoparkında hayata geçirilen bu projenin yayılması birçok birey için önemli bir adım olabilir.

Bireysellleştirilmş Eğitim Proğramını(BEP) kolayca hazırlayın.

Kaynak: https://gaiadergi.com/engelli-hologramlari-park-yerlerini-isgal-eden-suruculerle-konusuyor/

Fotoğraflar

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
İş Arayanlar

iş arayan 613 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Kevser Y.
Uzman Öğretici

Dün

İrem M.
Uzman Öğretici

Bugün

Murat Ç.
Psikolog

Dün

Muhsin Ö.
Ergoterapist

Bugün

Melike N. D.
Uzman Öğretici

İş mi Arıyorsunuz?

Mezun oldunuz, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

21 yıllık birikim ve tecrübeyi içeren EÇOP ile tüm işlemlerinizi hızlıca yapın!