28-10-2020 |

RESTARTDCM Sertifika Programı


DİLGEM

13-11-2020

İSTANBUL (Anadolu)

Ücretli

GENEL BİLGİ: De Sonneville-Koedoot vd. (2015) okulöncesi çocuklarda Talep & Kapasite Modeline dayalı terapi yöntemi ile Lidcombe programının etkililiklerini terapi sonrası18 ay boyunca takip edip karşılaştırmışlardır. RESTART diye de bilinen bu çalışmanın sonuçlarına göre, her iki terapi programı da okulöncesi çocuklarda kekemelik  müdahalesi için eş düzeyde etkili bulunmuştur. Hem Talep & Kapasite Modelinin (DCM) hem de Lidcombe Programının (LP) kullanılabileceği araştırma bulguları arasında yer almaktadır.

 

Bu çalıştay RESTART çalışması kapsamında incelenen Talep & Kapasite Modeli’nin nasıl uygulanacağı konusunda eğitim almak isteyen Dil ve Konuşma Terapistleri için düzenenmektedir. Çalıştayın üçüncü gününde, katılımcılar (Restart-)DCM yaklaşımını örnek olaylarda uygulama şansı bulacaklar ve kendi vakalarına dair fikir alışverişinde bulunabileceklerdir.

 

 

ÖĞRENME ÇIKTILARI

 

Katılımcılar,

 

  • DCM ve DCM çok fatörlü ölçme yaklaşımının gerekçesini öğrenir ve tanımlar (2 saat)
  • DCM yakşlaşımı çerçevesinde bir ebeveyn-klinisyen görüşmesi planlayarak ilgili talepleri tespit etmeyi öğrenir (2 saat) ve hem çocuğun hem de çevrenin dilsel ve motor taleplerini azaltmak ile ilgili terapi becerilerini geliştirir (3 saat)
  • Hem çocuğun hem de çevrenin bilişsel ve duygusal taleplerini azaltmakla ilgili terapi becerilerini (2 saat) ve de motor, dilsel, duygusal ve bilişsel Kapasiteleri artırmakla ilgili terapi becerilerini geliştirir (5 saat).
  • Örnek olaylarda (Restart-)DCM yaklaşımını kullanmayı pekiştirir ve kendi vakaları ile ilgili fikir alışverişinde bulunur (4 saat).

 

RESTART DCM yöntemi ile ilgili genel bilgilere ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilir (www.restartdcm.org) ve yöntemin kullanımı ile ilgili el kitabını ücretsiz olarak indirebilirsiniz: https://restartdcm.nl/wp-content/uploads/2019/01/RESTART-DCM.Method.-English-met-app.pdf 

 

1. Modül 

RESTART Talepler ve Kapasiteler Modeli (DCM) yaklaşımına genel bir giriş sağlar. Arka plan, araştırma temeli ve yönteme genel bir bakış tartışılmaktadır. Bu seminer  yöntem hakkında daha fazla bilgi almak isteyen konuşma terapistlerini bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

 

2. Modül 

2. modülden sonra katılımcılar Talepler ve Kapasiteler Modeli (DCM) yaklaşımının mantığını ve Talepler ve Kapasiteler Modeli’nin (DCM) çok faktörlü değerlendirmesini açıklayabilecektir; katılımcılar şunların pratiğini yapacaktır:

  • - video değerlendirmesiyle, değerlendirmenin belirli unsurları
  • - tedavide hedeflemek için ilgili taleplerin seçilmesi
  • - bir ebeveyn-klinisyen konferansı yürütmek, bkz. Restart-DCM yaklaşımı
  • - çocuğun ve çevrenin motorsal ve dilsel taleplerini azaltmaya yönelik tedavi becerisi.

 

3. Modül 

3. modülden sonra katılımcılar şunların pratiğini yapacaktır:

  • - Çocuğun ve çevrenin duygusal ve bilişsel ‘Talepler’ini azaltmaya yönelik tedavi becerileri,
  • - motorsal, dilsel, duygusal ve bilişsel ‘Kapasiteler’in artırılması.
  • Katılımcılar, herkesin kendi becerilerini uygulayabilmesini sağlamak için küçük gruplara ayrılacak. Bu modüün kapanışında, katılımcılar Restart-DCM yaklaşımını kullanmaya davet edilir. Bu aynı zamanda o sırada bakmaları gereken kekemelik yaşayan genç çocukların olmaması durumunda da mümkün olacaktır.

 

4. Modül

4. modül başlamadan önce, katılımcılar, Restart-DCM yaklaşımının kullanımıyla ilgili sorular göndermeye davet edilir ve onlardan yaklaşımı uygulayarak (kısa) bir vaka çalışması sunmaları beklenir. 4. modül sırasında katılımcılar, gönderilen örnek olay incelemelerinin ilgili yönlerinde Restart-DCM yaklaşımını uygulama alıştırması yapacak ve başta sorulan sorularla ilgili "sorun giderme" ye katılacaklardır.

Fotoğraflar

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.