14-11-2009 |

Özel Eğitimde Uygulamalı Davranış Analizi


UDAMER

19-12-2009

İstanbul

Ücretli

ÖZEL EĞİTİMDE UYGULAMALI DAVRANIŞ ANALİZİ SEMİNERİ

Prof. Dr. Gönül KIRCAALİ-İFTAR

19 ARALIK 2009

09.30-17.00

KADIKÖY, İSTANBUL

Katılımcı sayısı: 26

 

Katılımcı Özellikleri: Seminere, ilişkili bir alanda en az ön lisans derecesine sahip olanlar ve üniversite öğrencileri kabul edilmektedir. Seminer sonunda katılımcılara ‘Katılım Belgesi’ verilecektir.

 Katılım ücreti: 150 TL+KDV= 177 TL

 

İletişim:          UDAMER-Uygulamalı Davranış Analizi Merkezi-www.udamer.com

                                   0 216 330 93 99

                                   0 555 349 29 29

                                   yesim.gulec@udamer.com

             Önkayıt ya da ek bilgi için telefonla ya da e-postayla bize ulaşın. Yer: UDAMER, Dr. Esat Işık Cad. Ece Apt. No:82/1 Moda-Kadıköy/İstanbulKadıköy Anadolu Lisesi’nden yaklaşık 50 metre ileride, sağda. Kadıköy’den, Bahariye’den geçen Bostancı dolmuşuna binildiğinde merkezin önünde inilebilir.

İÇERİK

Prof. Dr. Gönül KIRCAALİ-İFTAR

1.      Davranış örüntülerine yönelik kuramsal açıklamalar

2.      Davranışsal açıklamalar ve UDA

3.      Uygun davranışların artırılması: Pekiştirme, olumlu pekiştirme-pekiştireç, olumsuz pekiştirme-itici uyaran, pekiştireç çeşitleri, pekiştirme tarifeleri, etkili pekiştirme süreçleri

4.      Uygun olmayan davranışların azaltılması: Ayrımlı pekiştirme, sönme, izlerlik olmaksızın pekiştirme, tepkinin bedeli, mola

5.      UDA’ya dayalı uygulamaların etkilerinin değerlendirilmesi

6.      Yeni davranışlar kazandırma: Model olma, şekil verme, zincirleme

7.      Kalıcılık ve genelleme

8.      Otizme yönelik UDA uygulamaları

 Prof. Dr. Gönül Kırcaali-İftar 1962 yılında Eskişehir’de doğdu. Orta öğrenimini 1980 yılında Eskişehir Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra 1984 yılında Boğaziçi Üniversitesinden psikoloji alanında lisans, 1987 yılında Anadolu Üniversitesinden özel eğitim alanında yüksek lisans, 1992 yılında ise Toronto Üniversitesinden özel eğitim alanında doktora derecesi aldı. 1985-2007 yılları arasında Anadolu Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak görev yaptı. 1993 yılında Anadolu Üniversitesi’nde kurulan Engelliler Araştırma Enstitüsüne müdür olarak atandı ve 14 yıl bu görevi sürdürdü. 2001 yılında özel eğitim alanında profesör unvanını aldı. 2007 yılında ise Anadolu Üniversitesinden emekli olarak İstanbul’a yerleşti. Halen çeşitli kurumlara danışmanlık yapmaktadır. Bilimsel ilgi alanları arasında uygulamalı davranış analizi ve gelişimsel yetersizliği olan (zihin engeli ve/veya otizmi olan) çocukların eğitimi yer almaktadır. Son yıllarda ağırlıklı olarak otizmli çocuklara alternatif iletişim becerileri kazandırmak için geliştirilmiş olan PECS sisteminin ve Lovaas tarafından geliştirilmiş olan erken yoğun davranışsal eğitim programının Türkçeye uyarlanması üzerinde çalışmaktadır.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen