Otizmli Çocuklarda Etkili Eğitim: Erken Eğitim Müfredatı Geliştirme-Pekiştirme Sistemleri Planlama
Tohum Otizm Vakfı
03-04-2010
İstanbul
Ücretli
PCDI Eğitim Modelini Geliştiren Hocalar Türkiye’de!
WORKSHOP
Otizmli Çocuklarda Etkili Eğitim: Erken Eğitim Müfredatı Geliştirme
Prof. Dr. Lynn E. McClannahan
Princeton Child Development Institute
‘Müfredat nedir?’ Kullandığımız bir müfredatın otizmli bireylere yeni beceriler kazandırmada yararlı olduğunu nasıl anlarız? Bu sunumda müfredat geliştirme ve eğitim programlarının etkililiğini değerlendirme anlatılacaktır. Otizmli bireyler ve özellikle eğitime yeni başlayan çocuklar için müfredat geliştirme üzerinde önemle durulacaktır. Sunumda, dikkat etme, nesne-nesne eşleme, nesne-fotoğraf eşleme, etkinlik çizelgesi takip etme, taklit becerileri, başkalarının sorularına ve yönergelerine tepki verme ve dil becerileri gibi temel programlar üzerinde durulacaktır. Öğretim yöntemleri video görüntüleri ile örneklendirilecektir.
Pekiştirme Sistemleri Planlama
Prof. Dr. Patricia J. Krantz
Princeton Child Development Institute
Uygulamalı Davranış Analizi literatürü bize pekiştirme kavramıyla ilgili bilimsel araştırmalara dayalı çok geniş bilgiler sunar; ancak bizim mücadelemiz bu bilimsel yapıyı kullanarak otizmli her birey için bireyselleştirilebilen kapsamlı bir sistem geliştirme yönündedir. Sunum, pekiştirmenin teorik ve işlevsel tanımlarıyla başlar. Ardından pekiştirme sisteminin unsurları beş ana başlıkta tartışılır: Potansiyel pekiştireçleri belirleme; oyuncak, yiyecek, etkinlik, sosyal ödüller ve sembol sistemleri, Seçim yapmayı öğretme, Yaşa uygun yeni ödüller belirleme, Pekiştirme tarifeleri ve davranış kontratları. Farklı yaş ve beceri düzeyindeki çocuklarda uygun pekiştirme örnekleri video sunumları ile desteklenecektir.
Tarih: 03 Nisan 2010 (10:00-13:00)
Yer: Dünya Göz Hastanesi Nispetiye Cad. Yanarsu Sok. No: 1 Etiler İstanbul
Ücret: 150 TL KDV dahildir (Konaklama hizmetimiz yoktur). Katılımcılar, ücreti Tohum Otizm Vakıf’ın aşağıdaki hesabına gönderdikten sonra Pınar Polatcan’a ya da Demet Uncu’ya isimlerini telefonla ya da e-posta ile bildireceklerdir.
Hesap No: Akbank İstanbul Ayazpaşa Şb. ( Şube Kodu: 277) TL Hesap No: 74283
İletişim: E-Posta: Pinar.polatcan@tohumotizm.org.tr demet.uncu@tohumotizm.org.tr Tel 0212 248 94 32
www.pcdi.org ve www.tohumotizm.org.tr adreslerinden PCDI Eğitim Modeliyle ilgili
ayrıntılı bilgi alınabilir.
Prof Dr. Lynn E. McClannahan ve Patricia J. Krantz, 1975 yılından itibaren Princeton Child Developmen Institute’de Genel Müdür olarak görev yapmaktadırlar. Uluslararası ve ulusal alanda tanınan enstitü, Amerika Birleşik Devletleri’nde otizmli bireylerin toplum temelli uygulamalı davranış analizi modeliyle eğitildikleri ilk programdır. Prof. Dr. McClannahan ve Krantz otizmin eğitimine katkıda bulunmakta olan birçok profesyonele hocalık ve danışmalık yapmaktadırlar. Bilimsel birçok yayınları, kitap bölümleri ve kitapları vardır. Avustralya, Fransa, İngiltere, Yunanistan, Norveç, Rusya ve Türkiye’de otizmin eğitimine uluslararası katkıları bulunmaktadır. Araştırmaları dil gelişimi, sosyal etkileşim becerileri, personel yetiştirme ve eğitim programlarını değerlendirme üzerinedir ve yaptıkları çalışmalar; 1988 yılında New Jersey Devlet Senatosu, 1989 yılında Ulusal Eğiten-Aile Birliği, 1991 yılında Norveç Davranış Analizi Birliği, 1994 yılında Amerikan Psikoloji Birliği ve 1999 yılında Uluslararası Uygulamalı Davranış Analizi Birliği’nce tanınmıştır.
Yorumlar (0)
Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.