12-03-2007 |

İETT Akyolbil Projesini Özürlülerin İhtiyaçlarına Göre Şekillendiriyor


İETT

14-03-2007


Ücretsiz

İETT Akyolbil projesine   özürlüleri de katmaya hazırlanıyor. İETT’nin bir süredir üzerinde çalıştığı ve 100   otobüsle pilot uygulamaya geçtiği, kısa adı Akyolbil olan akıllı kart, ulaşım   yönetim ve yolcu bilgilendirme sistemine   özürlüler de dahil ediliyor. İETT bu amaçla düzenlenecek toplantıda özürlülerle   bir araya gelmeyi amaçlıyor.

İETT soracak, özürlüler   cevaplayacak...

İstanbul’da yaşayan özürlü   vatandaşların sorunlarına her zaman büyük duyarlılıkla yaklaşan İETT bu defa   teknolojiden yararlanarak özellikle görme ve işitme engellileri Akyolbil   projesine dahil ediyor. İETT araç içerisinde ve duraklarda sesli ve görüntülü   ikaz sistemlerini içeren yeni projenin ayrıntılarını görüşmek ve çözümleri en   üst seviyeye çıkarmak amacıyla özürlü kuruluşlarının temsilcileriyle 14 Mart   Çarşamba günü bir araya geliyor. İETT’nin Karaköy’deki binasında saat 13.00’da   başlayacak toplantıya katılmak isteyen özürlü vatandaşlar  iletisim@iett.gov.tr adresine e-posta   yollayabilir ya da 0212- 245 07 20 / 2180 numaralı telefondan bilgi alabilirler.   Projenin ayrıntıları, İETT’nin özürlü vatandaşlardan ve temsilcilerden oluşan   bir grupla yapacağı toplantıda ortaya konacak istekler  ve sağlanacak  bilgiler ışığında şekillenecek. 

İETT özürlüleri 20 yıldır ücretsiz   taşıyor...

İETT yaklaşık 20 yıl önce   başlattığı uygulamayla özürlü vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını sağladı. İlk uygulama   sadece bedensel özürlüleri kapsarken sistem daha sonra yaygınlaştırılarak bütün   engelli vatandaşları ve refakatçileri de içine aldı. 2006’nın Haziran ayından   itibaren de Beyaz Kart uygulamasına geçen İETT’ye  bugüne kadar 43 bin özürlü vatandaş başvuruda   bulunarak ücretsiz seyahat kartı aldı. İETT halen bünyesindeki 7 özürlü   otobüsüne ek olarak filosuna kattığı yeni otobüslerin yüzde yüz alçak tabanlı   olmasını sağlayarak sosyal sorumluluk ilkesine katkısını sürdürdü. İETT araç   filosunda özürlülerin yardım almadan güvenli olarak seyahat edebileceği şekilde   tasarlanmış otobüslerin sayısı 470’i buluyor. 

İETT’den yeni   karar...

İETT’nin aldığı yeni kararla artık   özür oranı yüzde 50’nin üzerinde olanların refakatçileri ile ağır derecede   özürlü olmayan (Özür oranı 40 ile 50 arasında olan) fakat sağlık kurulu   raporunda “Bir başkasının yardımı olmadan seyahat edemez” kaydı   bulunan özürlülerin refakatçilerine de toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat   etme imkanı tanındı. Mevcut uygulamada özürlünün refakatçi kartı alabilmesi için   özür oranının yüzde 80 ve üzerinde olması gerekiyordu. 

“Akyolbil Özürlülere Yönelik Çözüm   Geliştirme Toplantısı”

Tarih  : 14 Mart   2007

Saat   : 13.00

Yer     : İETT Karaköy Gar Binası (Tünel’in Karaköy   girişi)

Bilgi ve kayıt için : Filiz   Demir (0212 245 07 20 / 2180 dahili)

Filiz Acar / İETT Web

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.