Gelişimsel Yetersizliği Olan Çocukların Eğitiminde Akran ve Kardeş Aracılı Öğretim Semineri
UDAMER
10-01-2009
İstanbul
Ücretli
10 Ocak 2009
KADIKÖY, İSTANBUL
Seminer Saatleri:
Sabah oturumu: 09.30-12.30
Öğleden sonra oturumu: 14.00-17.00
Katılımcı sayısı: 26
Katılımcı Özellikleri: Seminere öğretmenler, uzmanlar, ilgili bir alanda öğrenim gören üniversite öğrencileri ve aile üyeleri kabul edilmektedir. Katılımcılarda herhangi bir ön koşul aranmamakla birlikte, uygulamalı davranış analizi konusunda ön bilgiye sahip olmak yararlı olacaktır. Seminer sonunda katılımcılara ‘Katılım Belgesi’ verilecektir.
Katılım ücreti: 125 YTL+KDV= 147,5 YTL
İletişim: UDAMER-Uygulamalı Davranış Analizi Merkezi-www.udamer.web.tr
0 216 330 93 99 (telefon-faks)
0 555 349 29 29
yesimgulec@superonline.com
Ofis gün ve saatleri: Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cumartesi günleri, 09.00-18.00 Önkayıt ya da ek bilgi için telefonla ya da e-postayla bize ulaşın. Yer: UDAMER, Dr. Esat Işık Cad. Ece Apt. No:82/1 Moda-Kadıköy/İstanbulKadıköy Anadolu Lisesi’nden yaklaşık 50 metre ileride, sağda. Kadıköy’den, Bahariye’den geçen Bostancı dolmuşuna binildiğinde merkezin önünde inilebilir.
İÇERİK
Gelişimsel yetersizliği olan çocuklara yönelik öğretim etkinlikleri ele alındığında yetişmiş personel sayısındaki sınırlılık önemli bir sorun olarak görülmektedir. Bu sorunun bir sonucu olarak özellikle kaynaştırma ortamlarında öğretmen yalnız kalmakta ve sınıfındaki gelişimsel yetersizliği olan öğrenci de gerekli ilgiden yoksun kalmaktadır. Okul ortamındaki sorun kabaca bu şekilde ele aldıktan sonra ev ortamındaki durumun da gelişimsel yetersizliği olan çocuk açısından pek parlak olmadığı görülmektedir. Çocuk okulda öğrendikleri açısından evde çoğunlukla desteklenmemekte böylece de öğrendiklerini kısa sürede unutmaktadır. Ayrıca, kardeşler ve diğer aile üyeleri arasında da doyurucu bir ilişki yaşanamamakta çoğunlukla yetersizliği olan bir çocuğa sahip olmanın olumsuz etkileri hissedilmektedir. Sıralanan tüm bu olumsuzlukları bir ölçüde giderebilmek için anne-babaların, akran ve kardeşlerin öğretici olarak yetiştirilmeleri bir seçenek olarak ele alınmaktadır.
Anne-baba, kardeş ve akranların öğretici olarak yetiştirilmesinin öğretiminin hedeflendiği bu çalışmada, katılımcılara aşağıda sıralanan konularda bilgi ve deneyim olanakları sunulacaktır. · Akran, kardeş, anne-babaların öğretime katılımı· Akran, kardeş ve anne-babaların öğretime katılımları konusunda bilimsel dayanaklı uygulamalar· Yanlışsız öğretim yöntemleri: temel kavramları, eşzamanlı ipucuyla öğretim ve sabit bekleme süreli öğretim· Akran, anne-baba ve kardeş öğretim programı· Alıştırmalar· Akran ve kardeş öğretimi uygulama örnekleri· Soru ve tartışma
ÖĞRETİM KADROSU
Doç. Dr. Elif Tekin-İftar 1970 yılında Erzurum’da doğdu. Orta öğrenimimi 1986 yılında Ankara’da tamamladı. 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında lisans, 1994 yılında ise yüksek lisans derecelerini aldı. 1999 yılında Anadolu Üniversitesi’nden Özel Eğitim alanında doktora derecesini aldı. Doktora eğitimi sırasında Türkiye Bilimler Akademisi Yurtiçi-Yurtdışı Bütünleştirilmiş Doktora Bursu’nu alarak doktora çalışmalarının bir bölümünü Amerika Birleşik Devletleri’nde Kentucky Üniversitesi’nde tamamladı. 1991-1994 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda rehber öğretmen olarak görev yaptı. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2003 yılında özel eğitim alanından doçent ünvanını aldı. 2003 yılında Türkiye Bilimsel Akademisi’nden Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü ve Bursunu aldı. 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’ne müdür atandı. Bilimsel ilgi alanları arasında gelişimsel yetersizliği olan çocuklara yönelik etkili öğretim etkinlikleri, uygulamalı davranış analizi, yanlışsız öğretim yöntemleri, akran, anne-baba ve kardeşlerin öğretici olarak yetiştirilmesi gibi konular yer almaktadır ve bu konularda ulusal ve uluslar arası dergilerde makaleleri ve eşyazarlı kitap çalışmaları bulunmaktadır. Evli ve iki kız çocuğu annesidir.
Yrd. Doç. Dr. Serhat Yıldırım 1977 yılında Kırıkkale’de doğdu. Orta öğrenimini 1994 yılında Kırıkkale Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1998 yılında Anadolu Üniversitesi’nden özel eğitim alanında lisans, 2002 yılında yüksek lisans, 2007 yılında ise doktora derecelerini aldı. 1998 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nde öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. Öğretim elemanı olarak göreve başladıktan sonra Küçük Adımlar Erken Özel Eğitim Programı kapsamında aile rehberliği çalışmaları yürüttü. Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü Gelişimsel Yetersizlik Uygulama Birimi’nde üç yıl sınıf öğretmenliği yaptı. Halen Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde lisans dersleri yürütmekte ve Engelliler Araştırma Enstitüsü Gelişimsel Yetersizlik Uygulama Birimi’nde otistik özellikler gösteren çocuklarla PECS çalışmalarını sürdürmektedir. Bilimsel ilgi alanları arasında uygulamalı davranış analizi, gelişimsel yetersizliği olan çocukların eğitimi, kaynaştırma ve PECS uygulamaları yer almaktadır.
[ Üyelere Özel ] 24-12-2008 22:07:05
çok iyi fakat ücretler çok fazla