11-05-2020 |

Duyu Bütünleme Klinik Yeterlilik Sertifika Kursu


DİLGEM

21-06-2020

İSTANBUL (Anadolu)

Ücretli

Duyu Bütünleme Klinik Yeterlilik Sertifika Kursu’nun Kapsamı:

 

Bu "hibrit" yoğun eğitim kursu klinisyenin, duyusal işleme ve entegrasyon teorisi, STAR Referans Çerçevesi, değerlendirme ve çeşitli müdahale stratejileri hakkında ileri düzeyde bir anlayış kazanmasını desteklemektedir. Klinisyen, deneyimli STAR Enstitüsü Fakültesiyle dersler, video tedavi gözlemi ve analizi yoluyla klinik akıl yürütme ve uygulamayı öğrenecektir. Kurs içeriği çevrimiçi kendi kendine çalışma modülleri (11 saat) ve canlı (yüz yüze) derslerden (12 saat içerik) oluşuyor.

 

Çevrimiçi materyal daha gelişmiş bir canlı içeriğin temelini oluşturduğundan, katılımcılar canlı kurstan önce çevrimiçi materyalleri incelemelidirler. Katılımcılar, çevrimiçi içeriğin tamamlandığını doğrulamadan kursun kişisel veya canlı akışı olan bileşenlerine katılamazlar ve Tamamlama Sertifikası alamazlar veya SPD ProCert Seviye 1 sertifikasında bir sonraki kursa katılamazlar.

 

A-Çevrimiçi Kurs İçeriği (Kendi Kendine Çalışma Modülleri):

 

11 saatlik kayıtlı ders içeriği, SPD Üniversitesi aracılığıyla çevrimiçi olarak sunulacaktır ve programın 2 Günlük bireysel bölümüne katılmak için gerekli bir ön koşuldur. Dersin içeriği şöyledir:

 

Giriş:

 

  • Duyu işleme hakkında temel bilgiler - Prof. Dr. Lucy Jane Miller

 

Referans çerçevesi:

 

  • Müdahalenin birincil odağı duyusal olsa bile, STAR Referans Çerçevesi, değişebilir ortamlar, sosyal-duygusal gelişim ve dikkat bağlamında sürekli bir düzenleme ve ilişkilerin değerlendirilmesini savunur.

 

Duyu işleme bozukluğunun alt tipleri:

 

  • Duyu işleme bozukluğunun alt tiplerinin her birine tam bir giriş ve genel bakış
  • Duyusal Modülasyon Bozukluğu
  • Duyusal Ayrım Bozukluğu
  • Uygulama
  • Durumlar

 

Değerlendirme:

 

Standart değerlendirmelere genel bakış: Rasch ölçümüne dayalı standart puanlama sistemlerini ve "büyüme ölçeklerini" anlama.

 

GA Ölçeklendirme:

 

Hedefe Ulaşma Ölçeklerinin Kullanımı ve katılımcıların tedavi etkinliğini değerlendirmek için ortamlarında kullanabilecekleri standartlaştırılmış diğer sonuç ölçütleri.

 

Araştırma:

 

STAR Enstitüsü ve SPD Bilimsel Çalışma Grubundan duyusal işleme bozukluğu araştırmasına genel bakış.

 

 

B- Kişisel / Canlı Akış Ders İçeriği (4 günlük canlı akış sağlanan 12 saatlik içerik):

 

Değerlendirme:

 

  • Hem yukarıdan aşağıya hem de aşağıdan yukarıya yaklaşımları vurgulayan kapsamlı değerlendirmede ileri klinik akıl yürütme
  • Klinik gözlemlere uygulanan ileri klinik akıl yürütme (video analizi ve vaka çalışması kullanılarak)
  • Bozukluk alt tiplerinin ayırıcı tanısı (video analizi ve vaka çalışması kullanılarak)
  • Duyusal işleme bozukluğunun fonksiyonel etkilerini yansıtan Etki Beyanlarının Geliştirilmesi

 

Müdahale

 

  • STAR Enstitüsü'nün PROCESS tedavi modelinin tanıtılması ve uygulanması
  • Aile merkezli hedefler kullanarak Hedefe Ulaşma Ölçeğinin Geliştirilmesi
  • Hedef Geliştirme için Aile Merkezli Mülakat Süreç Tekniklerine Giriş
  • Tedavi planlamasına ve klinik soruların geliştirilmesiyle uygulanan klinik akıl yürütme
  • Klinik kullanım için bir SECRET aracının tanıtımı, uygulanması ve geliştirilmesi (vaka çalışması kullanılarak)

 

Program Hedefleri

 

STAR Enstitüsü'nün Seviye 1 Mentorluk / Hibrit Mentorluk programının amacı, katılımcılara duyusal işleme bozukluğu hakkındaki en son araştırmaları ve aşağıdakileri yapabilme becerisi hakkında temel bir anlayış sağlamaktır:

  1. Duyusal İşleme Bozukluğu alt tiplerini ayırt etme
  2. Lucy Jane Miller ve Dr. Sarah A. Schoen tarafından geliştirilen müdahale ve ev uyarlaması için klinik muhakeme araçlarından yararlanma
  3. Hedefe Ulaşma Ölçeğini kullanarak gerçekçi ve işlevsel hedefleri tanıma
  4. Tedavi sürecinde ailelerin katılımının öneminin farkında olmak
  5. Duyusal işleme bozukluğu olan çocukları değerlendirmek için uygun araçları tanıma
  6. Danışan oturumlarını gözlemleyin ve tedavi planlamasını tartışın
  7. STAR PROCESS Tedavi Modelini anlama
  8. Ailenin ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılayabilme
  9. Ergoterapi değerlendirmesinde bilgileri sentezleyebilme, klinik akıl yürütme yaklaşımını kullanarak tedavi notları hazırlayabilme ve ebeveynler, doktorlar ve diğer ekip üyeleriyle iletişim kurabilme

 

Tüm katılımcılar, eğitim tamamlandıktan sonra İleri Mentor Klinisyen Seviye 1 belgesi alırlar. SPD ProCert 1 sertifikası almayı düşünen bireylerin Seviye 1 Mentorluk programını tamamladıktan sonraki 3 yıl içinde Temple Üniversitesi SPD Yeterlilik Seviye I dersini almaları gerekmektedir.  (Eğitimi incelemek için lütfen tıklayınız;   https://www.dilgem.com.tr/tr/duyu-butunleme-klinik-yeterlilik-sertifika-kursu-duyusal-islemleme-seviye-i--u

 

STAR SPD Enstitüsü, AOTA (American Occupational Therapy Association) onaylı sağlayıcısıdır.

 

 

Program Akışı:

 

 

Giriş ve Programa Genel Bakış

PROCESS Tedavi Modeli

PROCESS Tedavi Modeli (Dvm.)

Değerlendirmede Klinik Akıl Yürütme

Değerlendirmede Klinik Akıl Yürütme (Dvm.)

Etkileşimli Klinik Gözlem

Duyusal Geçiş Bozukluğu Video İncelemesi

 

 

İnteraktif Etki Bildirimi ve GA (Hedefe Ulaşma) Ölçeği ile Gelişim Değerlendirme Örneği

İnteraktif Etki Bildirimi ve GA (Hedefe Ulaşma) Ölçeği ile Gelişim Değerlendirme Örneği (Dvm.)

Duyusal Ayrım, Dispraksi ve Postür Bozukluğu Vaka Çalışmasının Video ile İncelenmesi

Örnek Olayla Etkileşimli Tedavi Notları Geliştirme

A SECRET

A SECRET (Dvm.) ve Vaka Çalışması Örneğiyle A SECRET’ ın Etkileşimli Gelişimi

 

 

 

PROGRAM EĞİTMENLERİ

 

 

                                                                   class="img-responsive" src="https://www.dilgem.com.tr/upload/editor/data/ckfinder/images/seminerler/Schoen_PR_Photo.jpg" alt="" />

 

Sarah A. Schoen, PhD, OTR/L

Araştırma Müdürü, STAR Enstitüsü

 

Dr. Schoen, ergoterapi alanında 30 yıllık deneyime ve New York Üniversitesinden bu alanda aldığı bir doktora derecesine sahiptir (2001). Doktora sonrası, 2 yıl boyunca Dr. Lucy Jane Miller ile birlikte çalışmış ve Colorado Üniversitesi Sağlık Bilimleri gelişimsel Psikobiyoloji Araştırma Grubu tarafından ödüle layık görülmüştür. Bu iki yıl boyunca Dr. Miller’la birlikte üzerinde çalıştıkları Duyusal İşlemleme Ölçekleri için de William T Vakfının verdiği Gelişimsel Psikoloji Destek Ödülünü kazanmışlardır. Rocky Mountain Sağlık Çalışanları Üniversitesinde doçent olarak görev yapan Dr. Schoen çok sayıda doktora komitesine katılmıştır. Ayrıca, STAR Enstitüsünde, kendisinin de geliştirilmesine katkı sağladığı ve aylık olarak programlanan İleri Danışmanlık derslerini yürütmektedir. Nörogelişimsel Tedavi alanında sertifikası da olan Dr. Schoen Duyu Bütünleme Terapisi, Törapik Dinleme ve destek teknolojileri konularında üst düzey eğitim almıştır. Dr. Schoen’e, 1997 yılında Amerika Ergoterapi Derneği tarafından Başarı Ödülü ve 2011 yılında Amerika Ergoterapi Kuruluşu tarafından Virginia Scardina Mükemmellik Ödülü verilmiştir.

 

class="img-responsive" src="https://www.dilgem.com.tr/upload/editor/data/ckfinder/images/Mim_O_1.jpg" alt="" />

 

Mim Ochsenbein, MSW, OTR/L

Eğitim Direktörü & Ergoterapist, STAR Enstitüsü

 

Mim Ochsenbein, MSW, OTR/L, 20 yılı aşkın bir süredir pediyatrik ergoterapist olarak çalışmaktadır. Kendisi, duyu bütünleme (SIPT Sertifikası), dinleme terapisi (Törapik Dinleme), beslenme terapisi (SOS) ve bebek masajı (CIMI) konularında üst düzey eğitim almıştır. Çocuklar ve gençlerle çalışmalarını erken tanı programları, okul bağlamı, klinik ziyaretler, akıl sağlığı ve özel sektör gibi çok farklı ortamlarda yapma fırsatı olmuştur. 2012 yılında sosyal hizmetler alanında, kar amacı gütmeyen kuruluşların yönetimi konusunda yüksek lisansını tamamlamıştır. Sosyal hizmet uzmanı olarak çalıştığı konular arasında vaka yönetimi, program geliştirme ve program yönetimi yer almaktadır. 2013 yılından bu yana hem lisansüstü hem de sürekli mesleki gelişim dersleri vermektedir.

 

class="img-responsive" src="https://www.dilgem.com.tr/upload/editor/data/ckfinder/images/lisa-poster.jpg" alt="" />

 

Lisa Porter, OTD, OTR/L

 

1994 yılında Rockhurst Üniversitesi'nden Mesleki Terapi alanında yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. Yolculuğuna STAR ile 2009 yılında Seviye 1 ve Seviye 2 Yoğun Mentorluk Programlarına katıldığında başladı. Daha sonra 2010 ve 2011'de STAR'da bir burs kazandı ve aynı zamanda Oregon, Portland'da Sensory KIDS uygulamasına başladı. Lisa, 2017 yılında profesyonel post OTD'sini de tamamladığı Rocky Mountain Sağlık Meslekleri Üniversitesi'nde doktora adayıdır. Lisa, SIPT ve DIR / Floortime sertifikalıdır ve SOS Besleme, Entegre Dinleme Sistemleri ve Yoga Sakinliği konusunda ileri eğitim almıştır. Araştırma alanları arasında ebeveyn eğitimi, ebeveyn öğrenme ihtiyaçlarının araştırılması ve mesleki terapide mentorluk bulunmaktadır. Lisa çalışmadığında, su ısıtıcısı-çan antrenmanları, sırt çantasıyla seyahat, koşma, yemek pişirme ve seyahat yoluyla denge ve öz-düzenleme bulur.

 

                                                         class="img-responsive" src="https://www.dilgem.com.tr/upload/editor/data/ckfinder/images/Virginia.jpg" alt="" />

 

Virginia Spielmann, MSOT

Müdür Yardımcısı /Eğitmen, STAR Enstitüsü

 

Virginia duyu bütünleme, DIR/Floortime, çocuk gelişimi ve bebek ruh sağlığı gibi konularda konuşmacı, koç ve eğitmendir. Kenya, Avustralya, Filipinler, Vietnam, Hong Kong ve ABD’de dersler vermiş, uluslararası konferanslarda çalıştaylar düzenlemiştir.

Çok kalabalık ve saygı duyulan bir disiplinlerarası ekibin liderliğini yaptığı Hong Kong’da SPOT (Konuşma Terapisi, Fizyoterapi ve Ergoterapi) Disiplinlerarası Çocuk Terapi Merkezinin Klinik Direktörlüğünü yürütmüştür.

Lisans eğitimini Ergoterapi alanında İngiltere, Oxford’da tamamlamıştır (2002) ve Hong Kong’da kayıtlı bir ergoterapisttir. Disiplinlerarası Gelişim ve Öğrenme Konseyi’nin (ICDL) bünyesinde Eğitim Lideri, Uzman DIR/Floortime terapisti ve ebeveyn koçluğu yapmaktadır. Otistik Spektrum Bozuklukları, Duyusal İşlemleme Bozuklukları, çocuk akıl sağlığı konuları, evlatlık verilen çocuklar ve gelişimsel travmaları olanlar hakkında kapsamlı bir deneyime sahiptir.

Lisansüstü çalışmaları arasında SIPT de yer alan Virginia, şu anda Santa Barbara’daki Fielding Lisansüstü Üniversitesi’nde Bebek ve Erken Çocukluk Gelişimi alanında akıl sağlığı konusunda doktora çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda ergoterapi alanında yüksek lisansını da Mount Mary Üniversitesinde yapıyor ve bitirdiğinde ABD Ergoterapist sınavına girmeye hak kazanacaktır. Ulusal sertifikasını da aldıktan sonra Colorado’da sertifikalı olacaktır.

 

                                                                        class="img-responsive" src="https://www.dilgem.com.tr/upload/editor/data/ckfinder/images/seminerler/ReneeAllen_thumb.jpg" alt="" />

 

Renee Allen, MS, OTR/L

Eğitmen, STAR Enstitüsü

 

Renee, Boston Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladığı 2000 yılından bu yana pediyatrik ergoterapi alanında çalışmaktadır. İş tecrübesi bakımından Erken Tanı ve Tedavi programında çalışmış, Boston’daki Perkin Görme Engelliler Okulunda sağır/kör çocuklara hizmet sunmuş ve iki farklı özel duyu kliniğinde çalışmıştır. Kendisi 2008-2011 yıları arasında STAR Enstitüsünde görev yapmıştır. Şu anda, 0-6 yaş arasındaki çocuklarla evlerinde ya da kendi ev-kliniğinde çalışmalar yapmaktadır. Duyu Bütünleme ve Praxy Testi (SIPT) konusunda eğitim almış ve orta düzey DIR/Floortime Modeli uygulayıcı sertifikasına sahiptir. Boş vakitlerinde eşi ve iki çocuğuyla birlikte yürüyüş ve kayak yaparak Colorado’nun tadını çıkarmaktadır.

 

                                            class="img-responsive" src="https://www.dilgem.com.tr/upload/editor/data/ckfinder/images/seminerler/Robyn-Chu.jpg" alt="" />

 

Robyn C. Chu, MOT, OTR/L

Eğitmen, STAR Enstitüsü

 

Robyn, El Dorada California’daki Sağlıklı Çocuklar Yetiştirme Terapi Hizmetlerinin kurucusu ve müdürüdür. Çeştili konu ve uygulamalarda 11 yıllık klinik deneyimi ile başkalarına yardım etmek üzere çalışmaktadır.  Chu, iş hayatına Sacramento’da Shriners Çocuk Hastanesinde başlamış ve sonrasında El Dorado İlçe Milli Eğitim Şubesinde Baş Ergoterapist olarak görev yapmıştır. Colorado’da STAR Enstitüsünde Dr. Lucy Jane Miller’dan danışmanlık eğitimi alan Chu’nun Duyu Bütünleme Terapisi konusunda üst düzey becerilere sahiptir. Son 8 yıldır özel sektörde ve kendi kliniğinde çalışmaktadır. Aynı zamanda gelişmekte olan diğer terapi hizmetlerine de destek olabilmek için Özel girişim Danışmanlığı da yapmaktadır. Sağlıklı Çocuklar Yetiştirme Merkezi’nin Müdürü olarak tüm dünyadan birçok aileye destek olmuş ve California’daki terapistlere danışmanlık yapmıştır. Yıllar içerisinde ebeveynler, öğretmenler ve terapistler için çalıştaylar düzenlemiş ve üniversitelerde misafir hoca olarak dersler vermiştir. SPD Kuruluşunun eğitmenleri arasında görev yapmaktadır. Miller İşlevsel Katılım Ölçeği ve GOAL Değerlendirme Ölçeğinin geliştirilmesine katkılar sunmuş ve şu anda SP3D üzerinde çalışmaktadır. UCSF ve Stanford’da araştırma ekiplerine danışmanlık hizmeti de sunmaktadır. Terapist ve ailelere destek olabilmek için 10 Duyu-Motorsal Etkinlik Kitabını yazmıştır. Bunun yanı sıra, motor ve sosyal becerilerin geliştirilmesinde kullanılan “Bahçe Oyunu: Ergoterapi için Öğrenme ve Gelişim Kiti”ni hazırlamıştır.

 

 

DİKKAT:

 

  1. Bu kurs, 2017 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin en prestijli sağlık sayfalarından Healthline tarafından yılın en iyi Blog sayfasına sahip Duyu Bütünleme Merkezi seçilen STAR ENSTİTÜSÜ ve DİLGEM işbirliğiyle organize edilmektedir.
  2. Belgelendirme: Kurs sonunda katılımcılara DİLGEM ve STAR Enstitüsü onaylı Terapide Klinik Muhakeme Yeterlilik Belgesi  (İleri Mentor Klinisyen Seviye 1) verilecektir.
  3. Eğitim Dili: Kursun eğitim dili İngilizce olup İngilizce bilmeyen katılımcılar için Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Barış DİNÇER tarafından anında çeviri hizmeti verilecektir.
  4. Hedef Kitle: Bu kurs Ergoterapistlere ve Ergoterapist olmamakla beraber teşhis ve klinik gerekçelendirme yeteneğini geliştirme amacıyla diğer profesyonellere (Dil ve Konuşma Terapisti, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı, Fizyoterapist, Psikiyatrist, Psikolog, PDR, Çocuk Gelişimi Uzmanı, Özel Eğitimci vd.) ve bu alanlarda eğitimine devam eden Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri ’ne yönelik tasarlanmıştır.
  5. Katılımcıların Duyu İşlemleme Bozukluğu olan çocuklarla çalışıyor olması zorunludur.
  6. Kontenjan: 40 kişi ile sınırlıdır.
  7. Bu etkinlikte hedef kitlede yer alan bölümlerde okuyan Lisans, Yüksek Lisans ya da Doktora Öğrencileri ile DKTD üyesi terapistlere ; akademisyenlere ise %20 indirim uyguluyoruz. İndirimden yararlanmak için etkinliği sepete ekledikten sonra ALIŞVERİŞİ TAMAMLA bölümünün altında yer alan Promosyon Kodu Kullan bölümüne öğrenci ve DKTD üyesi terapistler için dilgem10; akademisyen için ise dilgem20 yazılması gerekmektedir. İndirimden yararlanan öğrenci ve akademisyenlerin seminer girişinde öğrenci ya da akademisyen oluşlarını güncel tarihli belge ile ispatlamaları gerekmektedir.
  8. Simultane çeviri talep eden katılımcıların aynı anda iki farklı cihazdan (bilgisayar, tablet, telefon) birden seminere bağlanmaları gerekmektedir. Bu cihazların birinden görüntüyü takip ederlerken diğerinden ise çeviriyi duyacaklardır. Çeviri için telefondan bağlanılacak ZOOM bağlantısı; https://zoom.us/j/5058924175
  9. Seminere katılmak için ZOOM uygulamasının (https://zoom.us/) eğitimde kullanılacak cihazlara indirilmesi gerekmektedir. Eğitime katılma linki eğitimden önce cep telefonlarına gönderilecektir.
  10. Katılımcıların satın alma işlemini gerçekleştirdikten sonra  0 505 892 41 75 numaralı WhatsApp hattına ad-soyad ve meslek bilgisini mesaj olarak göndermeleri gerekmektedir.​ Satın alma işlemini gerçekleştiren ve mesaj yolu ile istenilen bilgileri paylaşan katılımcılara, eğitimden 1 saat önce kişiye özel eğitime katılım linki gönderilecektir.

Fotoğraflar

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.