Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

ÖZEL EĞİTİMDE KILIK KIYAFET

Rehabilitasyon merkezinde çalışan arkadaşlar için kılık kıyafet konusunda bir netlik yok.Her il hatta her kurum kendince bazı kurallar belirlemiş olup belirli bir standart yoktur.Kimi kurumlarda sakal serbestken bazı kurumlarda değil, yine kimi kurumlarda takım elbise zorunluluğu varken kimilerinde yok.Bencede özel eğitimde çalışanlara takım elbise gibi bazı saçma mecburiyetler kaldırılmalı.

- BU KONUDA REHABİLİTASYON.COM YÖNETİCİLERİ GENEL MÜDÜRLÜKLE GÖRÜŞÜP BİR YÖNETMELİK YAYINLATMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPABİLİRLER Mİ?
- BİR İMZA KAMPANYASI BAŞLATIP KILIK KIYAFET ZORUNLULUĞU KALDIRILAMAZ MI?

01-11-2011
Ferdi YAŞAR
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni
Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.
8 Yanıt
MAALESEF YÖNETMELİKLERİ OKUMADAN YORUM YAZMIŞSINIZ, ÖZEL EĞİTİM OKULLARINDA ÇALIŞAN PERSONLEİN SERBEST KIYAFET GİYME HAKKI VARDIR. ANCAK YÖNETMELİK MADDESİ ŞUNU DER, ÖZEL EĞİTİM OKULLARINDA ÇALIŞAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİ (genel) SERBEST KIYAFET GİYEBİLİR DER. 2007/70 nolu genelge de bu arada toplam kalite ve ödüle yöneliktir, kılık kıyafete yönelik değildir, sanırım şenol bey tarihi ve genelge nuamrasını yanlış hatırladı. arkadaşlar kamu ve özel kuruluş olmasında fark olmadan özel eğtim kurumlarında çalışan öğretmenler serbest kıyafet uygulamasına tabidir. bu eğitim denetmenlerinin denetmenlik için kendilerinde bulunan kurumların nasıl denetleneceğine ve nelere dikkat edileceğine yönelik milli eğitim bakanlığı çalştayında bu durum açıkça belirtilmiştir. bu bakımdan devlette veya özel sektörde olmanız fark etmez ayrıcalıklı bir durum vardır. ancak şu durumları hatırlatmak isterim. 1. her ne kadar serbest kıyafet olsa da müdür makamında kıyafet resmi olmalıdır, bu bakımdan müdür kıl biri ise size odasına çağırdığında neden resmi gelmedin diyeiblir. resmi kıyafet zaten bellidir. 2. kıyafet serbest olsa da kot pantolon serbest değildir. ancak kamu ve özel kuruluşlarda buna taviz veren müdürlerle karşılaşabilirsiniz ancak eğitim denetmenleri denk geldiğinde bu konuda soruşturma açabilir. 3. bayanlarda diz üstü etek yasaktır. her ne kadar serbest kıyafet olsa da dizin üstünde ve askılı giysiler hem kamuda hem de özel kuruluşlarda yasaktır fakat uygulamada taviz verildiği aşikardır. 4. erkeklerde kumaş pantolon giyilmişse üstüen gömlek ve kravat zorunludur. bu bakımdan özel kuruluşlarda çalışan arkadaşlar kumaş pantolon ve gömlek giydiklerinde her ne kadar gravat takmasalar da mevzuat gereği yanlış bir uygulama yapmış olurlar. özel eğitim okullrında da durum aynıdır yani kamu kurumlarında da. sadece yaz kıyafet uygulaması geçerli ise o zaman kumaş pantolon üstüne gömlek serbesttir. 5. kumaş pantolonun üstüne gömlek sarkıtılmaz, gömleğin pantolonun içine sokulması gerekir, ancak yien uygulamada rahatlık ve taviz sözkonusudur. 6. bayrak törenlerinde yöneticiler mutlaka resmi kıyafet giymek zorundadır, diğer personel serbest kıyafet giyebilir. bakanlığın sitesindeki mevzuat bölümü şu an revize olduğundan paylaştıklarımı mevzuat maddelerine göre kopyalayıp yapıştıramadım, daha sağlam ve herkesi tarafından yoruma mahal vermeden paylaşmak isterdim ama bu şu dakika itibari ile mümkün olmadı. site tasarımı bitince o zaman tekrar fırsat olursa paylaşırım. dolayısyla forumu açan arkadaşımız rahat edebilir, serbest kıyafet tüm özel eğitim kurumları için geçerlidir ve üstelik 12 ay ama saydığımız giysiler hariç. selamlar. ancak şunu da belirmek isterim ki, müdürlüğü bıraktıktan sonra eğer yenib ir mevzuat çıkmışsa ve benim söylediklerimi değiştiren bir ibare kullanırsa bunu bilmiyorum. çünkü müdürlüğü bıraktıktan sorna çıkan mevzuatı incelemedim. müdürlüğüm sırasındkai mevzuatlara göre yazyorum.
19-01-2012
Abdullah DEMİR
Özel Eğitim Uzmanı

Hocam, özel eğitimin amacına uygun giyinilmelidir. Örneğin çocuğun saç çekme problem davranışı var ise saçınızı kazıtabilirsini. :) kimse saçlarınızı kazıtamazsınız diyemez. Bir özel eğitim videosu izlemiştim. Öğretmen üstü olmadan derse giriyor cunku cocugun karsısındakının gıysısını cekme davranısı var. Kısacası çocuk ıcın yararlıysa buda yapılır. otesı teferruat dıye dusunuyorum.
02-01-2012
Serkan KARAKOYUN
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

kılık kıyafet serbest olmalı kolay bir iş yapmıyoruz daha da zorlaştırmanın bir anlamı yok
01-12-2011
Halil FIRAT
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Meb 2007/70 nolu genelge tam bir saçmalık.Bence bu devlet halen 80 darbesinin askeri izlerini taşıyor.Herkesi asker gibi tek tipleştirmeye çalışıyor.Öğretmene yakışır davranışmış kime göre öğretmene yakışır davranış.
21-11-2011
Ferdi YAŞAR
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Değerli arkadaşlar uzatmaya gerek yok. Meb 2007/70 nolu genelgesinde bu konuya açıklık getirmiş. Okuyun lütfen.
20-11-2011
Şenol KÜÇÜKYILDIZ
Özel Eğitim Öğretmeni

özel eğitimde kılık kıyafet zorunluluğu saçmalık çocuklara rahat kıyafetle rahat hareket edilebilecek şeki,lde giyinilmelidir nasıl ki beden eğitimi öğretmenlerine takım elbise zorunluluğu yoksa bizlerede olmamalıdır
19-11-2011
Şükrüye YALÇIN
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Merhaba,her günümüzün bayrama dnüşmesi dileği ile, Rehabilitasyon merkezlerinde kılık kıyafetle ilgili daha önce de yazmıştım.Ne yazık ki veya iyi ki 657 sayılı devlet memurlarının kılık kıyafet yönetmeliğine tabiyiz.Hizmet ettiğimiz bireylerin ve hizmet şeklimizin getirdiği avantajlar nedeniyle,eğer kalıpçı bir idareciyle çalışmıyorsanız,eşofman,kot pantolon,çeşitli şekillerde ki sakallar sorun teşkil etmez.Nedeni malum,yerde oturacaksınız,altını temizlemesini öğreteceksiniz,onunla birlikte yatarak minder hareketleri göstereceksiniz.Kıran-tuvalet giyinmek mümkün mü?Her gün yapmakla yükümlü olduğunuz planlar,kırtasiye gösterileri size günlük traş olmaya zaman bırakır mı, yoruma açık.İdareci arkadaşlarım bizde olduğu gibi yüreğini vererek çalıştığınız da,suistimal de yoksa yedeğinizdeki bir eşofmanla durumu idare ederler,her alanda yetkin buldukları eğitimciyi müfettiş arkadaşlarımız da çok zorlamıyorlar.Ne varki az bir toleransla,engelli çocukların cinsel dürtülerini kontrol edemedikleri için uyaranlara karşı savunmasız olduklarını anlattığım halde mini etekle işe gelen arkadaşlar da var.
08-11-2011
Nermin AKKAN
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Değerli arkadaşım; Devlette de çalışsan Rehabilitasyon merkezinde çalışsan devlet memurusun. Öğretmene yakışan en güzel şekilde giyinmelisin. Devlet memurluğunda sakal yoktur. Ancak giyinmede bize bir ayrıcalık tanınmıştır.meb 2007/70 nolu genelgeye bakabilirsin. Saygı ve sevgilerle...
03-11-2011
Şenol KÜÇÜKYILDIZ
Özel Eğitim Öğretmeni

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Kullanıcı Görüşleri...
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...