Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

Eğitim Koçu aranıyor

ilkokul 1. sınıfta okuyan bir yeğenim var. okulda davranışları gayet normal olmasına rağmen evde ödev yapmamak ders çalışmamak için herşeyi yapıyor. anne ve babasını çıldırtmak üzere. çantasını hiç acmadan okula geri gidiyor bazı zamanlarda. yeğenim rizede yasıyor. şuanda sınıfında en geride olan öğrencilerden biri. üstelikte algısı açık ve oldukça zeki bir çocuktur. aile büyükleri tarafından fazlasıyla şımartılmış durumda. annesine karşı özellikle hırçınlık yapıyor. anne çalışan bir kadın (hemşire)
ne yapabiliriz.
rizede veya trabzon'da eğitim danışmanı (koçluk) olarak çalışan birilerini tavsiye edebilir misiniz.

07-01-2012
Songül UZUN
Bilgisayar Öğretmeni
Öğrenci ve Veli bilgilerinin kolayca takip edin.
3 Yanıt
probleme odaklı öneri için Pınar Hanım yapılması gerekenleri açıklamış..Zaten Öğrenciyi hiç tanımadan hakkında daha fazla bilgi sahibi olmadan buradan doğru yorum yapmak doğru olmaz..Fakat eğitim koçluğu hakkında fikrimi sorarsanız KATÜ Özel Eğitim Bölümüne bu konuda danışınız oradaki hocalarımız size bu konuda yardımcı olabilecek üniversite öğrencisi bulabilir
05-03-2012
İbrahim Anıl ÖZTÜRK
Özel Eğitim Öğretmeni

Hem anne babayi hem cocugu ayrica degerlendirmek lazim.Aile-cocuk iliskisinndeki iletisim-etkilesim sorunu varsa buna odaklanmak lazim ve cocugu ayrica psikolojik bilissel acidan degerlebdirmesi gerekir..ben sizin yerinizde olsam okuldaki psikolog yada danismana durumu anlatir cozum yolu isterdim.
27-02-2012
Pinar DAĞDELEN
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

öğrencimizin yapmak istediği ilgiyi sadece kendi üzerine cekmek olabilir.aynı zamanda anne babanın kızdığını anlaması ona daha cok heyecan veriyor olabilir de.onun ilgisini cekebileceğiniz onun en fazla etkileneceği şey üzerinden onu eğitime teşvik etmektir.örneğin en cok sevdiği şeyin araba olduğunu düşünelim.onunla beraber arabaları inceleyin ardından arabanın parcalarını ona tanıtın ve bunların nasıl yazıldığını ona sorup cevap almaya calışırken hem onun yorum gücünü kuvvetlendirelim hemde yazdığında yazmasıyla ilgili problemleri az da olsa geliştirmek icin bişeyler yapabiliriz.yani onun en cok hoşlandığı şeyi bulup onun üzerinden hareket edebiliriz.
11-01-2012
Lale BAYOĞLU
Sosyolog

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
İş Arayanlar

iş arayan 613 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Hazal A.
Odyolog

Dün

Sudenur A.
Psikolog

Dün

Haydar H. Y.
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

Dün

Emel I.
Büro Memuru

Dün

Muhsin Ö.
Ergoterapist

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Kullanıcı Görüşleri...