23-01-2016 |

Otizm ve Masa Tenisi

Otizm, bireylerin yaşam standartlarını düşüren gelişimsel bozukluklardan biridir. Şuan için otizmi tamamen ortadan kaldırabilecek herhangi bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Ancak yapılacak ek çalışmalar ve terapiler ile otizmin ortaya çıkardığı sorunları biraz da olsa azaltmak mümkündür. Özellikle fiziksel aktivitelerin bireylere çok büyük yararları olmaktadır. Özellikle sportif faaliyetlerin bireylere birçok fayda sağladığı görülmektedir. Bunlardan biri de masa tenisidir. Masa tenisi, ilk bakışta bireylere fazlaca yararı olan bir fiziksel aktivite olarak görülmese de aslında birçok yararı bulunmaktadır. Dilerseniz bu yararlara hep beraber bakalım.

Masa Tenisi ve Otizm

15 Günde Dahi Beyin isimli kitapta ”Masa tenisi dünyanın en iyi beyin sporudur” denilmektedir. Bu sözün aslında körü körüne bir söylenen bir söz olmadığı açıktır. Çünkü masa tenisi gerek oynanış şekliyle gerekse de anlık kararlara dayanan bir spor dalı olması nedeniyle bireylere birçok fayda sağlamaktadır. Üstelik masa tenisi oynamak için çok ekstra çabalar göstermeye ya da ekstrem yeteneklere sahip olmaya da gerek yoktur. İsteyen herkes masa, pinpon topu ve raketleri temin ettiği halde istediği yerde rahatça masa tenisi oynayabilir. Bundan dolayı da herkesin oynayabileceği bir spordur.

Masa Tenisinin Faydaları

Masa tenisinin bireylere sağladığı yararların en başında ani doğru karar verme yetisi kazandırmasıdır. Zira masa tenisi müsakabaları esnasında bireylerin düşünmek için çok fazla zamanı yoktur. Ani karar verirler ve uygularlar.

Masa tenisi bireylere refleks kabiliyeti kazandıran bir spordur. Bundan dolayı da masa tenisi oynayan bireylerin reflekslerinin güçlü olduğu görülmektedir.Otizm ve masa tenisi

Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.

Masa tenisi, bir spor dalı olduğu kadar rehabilitasyon ve tedavi amaçlı da kullanılan bir spordur. Özellikle kalp, kas ve sinir rahatsızlıklarında sıklıkla başvurulan bir yöntemdir.

Kolay bir spor gibi gözükmesine rağmen uzun süreli tekrarlar sayesinde öğrenildiği için bireylerin sabırlı ve hoşgörülü olmasını çok büyük katkılar sağlar.

Masa tenisi dikkat gerektiren bir spor dalı olduğu için günlük hayattaki ince detayları yakalamaya yardımcı olur. Ayrıca dikkat dağınıklığı yaşayan otizmli bireylerin, bu konudaki eksiklerini yok edebileceği düşünülmektedir.

Tüm bunların dışında masa tenisi bir spor dalıdır. Her spor dalında olduğu gibi bireylerin centilmen ve hoşgörülü olmasını sağlar. Bundan dolayı otizmli bireylerin masa tenisi olmasa dahi en azından bir spor dalına yönelmesinde yarar vardır.

Atagün BALTACIOĞLU

Spor Eğitmeni & Yaşam Koçu

Kaynak:

Kaynak: http://www.ozelegitimturkiye.com/otizm-ve-masa-tenisi.html

Kaynak: http://www.ozelegitimturkiye.com/otizm-ve-masa-tenisi.html

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Beden Eğitimi Öğretmeni

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!

İş Arayanlar

iş arayan 613 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Merve N. Ş.
Uzman Öğretici

Dün

Ömer T.
Psikolog (Klinik)

Dün

Mebrure F.
Çocuk Gelişimcisi

Dün

Şeyma İ.
Sosyal Hizmetler

Bugün

Murat Ç.
Psikolog

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Kullanıcı Görüşleri...