12-09-2014 |

Atamalarda Özel Eğitim Alanına Kimler Başvurabilir?

Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”nın yeniden düzenlenmiş halinde yer alan değişikliklerin en önemlilerinden biri “özel eğitim” alanının oluşturulmasıydı.

Talim ve Terbiye Kurulu’nun 20 Şubat 2014 Tarih ve 9 Sayılı Kararı ile yeniden düzenlenen “Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esasları” ile bu karara göre “Öğretmenliğe Kaynaklık Eden Program/Bölüm/Dal Mezunlarının Atanabilecekleri Alanlar” 12 Mart 2014 tarihi itibariyle Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının web sayfasında yayınlanmıştır.

Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”nın yeniden düzenlenmiş halinde yer alan değişikliklerin en önemlilerinden biri “özel eğitim” alanının oluşturulmasıydı.

Esaslarda; Özel Eğitim alanında öğretmen ihtiyacının karşılanamaması durumunda bu alana, öğretmenlik alanları mezunu olup görme, işitme, zihinsel engelliler alanında tezli-tezsiz yüksek lisans veya doktora mezunlarının atanmalarına imkân tanınmıştır.

Çizelgede; “Görme Engelliler Öğretmenliği”,“İşitme Engelliler Öğretmenliği”ve“Zihinsel Engelliler Öğretmenliği”alanları,“Özel Eğitim”adı altında birleştirilmiştir.

Özel Eğitim Alanına Kimler Başvurabilir?

2014 Eylül 40 bin öğretmen atamasında özel eğitim alanına 1945 kontenjan ayrılmıştır. Bu kontenjanlara1. Özel Eğitim Öğretmenliği2. Özel Eğitim Bölümü 3. Zihin Engelliler Öğretmenliği4. Görme Engelliler Öğretmenliği 5. İşitme Engelliler Öğretmenliği mezunları başvurabilecektir.

2013 Yılı Kontenjanları

Görme Engelliler Öğretmenliğine 22 kontenjan, Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliğine 305 kontenjan ayrılmıştı. Bu sene ise özel eğitim alanına 1945 kontenjan ayrılmıştır. Boş kalan kadrolar diğer alanlara dağıtılacaktır.

Kaynak: http://www.mebpersonelleri.com

Yorumlar (1)

[ Üyelere Özel ] 16-10-2014 12:49:09

Kim kızacaksa kızsın,bu uygulamayı tasvip etmiyorum.

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.