Nuh'un Gemisi özel gereksinimli çocuklar için S-Fit programını başlattı - Nuh'Un Gemisi Çocuk Terapi ve Aile Danışmanlığı - Kurumsal Haberler

Nuh'un Gemisi özel gereksinimli çocuklar için S-Fit programını başlattı - Nuh'Un Gemisi Çocuk Terapi ve Aile Danışmanlığı - Kurumsal Haberler
Nuh'Un Gemisi Çocuk Terapi ve Aile Danışmanlığı
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuz büyüyor, ekstra yeni personele mi ihtiyacınız oldu?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

16-01-2018 |

Nuh'un Gemisi özel gereksinimli çocuklar için S-Fit programını başlattı

Özel gereksinimli çocuklara spor yoluyla akademik başarının yolu açılır!

"Özel gereksinimli çocuklara spor yoluyla akademik başarının yolu açılır!"

Nuh'un Gemisi Çocuk Terapi ve Aile Danışmanlığı Merkezi, özel gereksinimli çocuklar için Yaşam Lideri ve Spor Eğitmeni Erkan Poyraz'ın önderliğinde S-Fit programını başlattı.

Erkan Poyraz, "S-Fit; özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımızın fiziksel yeterliliklerinin sportif bir ortama taşınabilmesi, fiziksel açıdan yeterli, güçlü ve kendine güveni olan bireyler olabilmelerinin sağlanabilmesi, sporun ve takım ruhunun hayatlarına kazandıracağı ivmeyle desteklenmesi gereken becerilerinin ortaya çıkması amacıyla oluşturduğumuz bir programdır" açıklamasında bulundu. Erkan Poyraz, "Bunların yanı sıra çocuğa spor yoluyla akademik başarının yolu açılır!" dedi. 

S-Fit nedir?   

S-Fit; özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımızın fiziksel yeterliliklerinin sportif bir ortama taşınabilmesi, fiziksel açıdan yeterli, güçlü ve kendine güveni olan bireyler olabilmelerinin sağlanabilmesi, sporun ve takım ruhunun hayatlarına kazandıracağı ivmeyle desteklenmesi gereken becerilerinin ortaya çıkması amacıyla oluşturduğumuz bir programdır.

Amaç, beden eğitiminin takım ve grup ruhuyla harmanlanarak çocukların takım olabilmelerini, rekabet ortamında bile yapılan faaliyetlerde ve oynanılan oyunlarda kurallara uymalarını, sözel ve sözel olmayan davranışlarını anlamalarını ve güçlendirmelerini sağlamaktır.

S-Fit programı hangi özel gereksinimli çocuklara yönelik? Herhangi bir yaş aralığının ya da tanı kriteriniz var mı?

Tüm spektrum bozuklukları, hiperaktivite, dikkat bozukluğu, öğrenme güçlüğü ve diğer gelişimsel geriliklerin yanı sıra üstün zeka ve yetenek gösteren çocuklar, öfke kontrolü ve psikolojik rehberlik ihtiyacı olan çocuklar için bireysel, fiziksel ve yetenek gelişimi programları ile çalışmalar yapıyoruz. Dolayısıyla bütün özel gereksinimli çocuklarla çalışabiliriz.

Bireysellleştirilmş Eğitim Proğramını(BEP) kolayca hazırlayın.

Yaş alt limitimiz çocuğun fiziksel durumu da etken olmakla birlikte 2,5-3 yaş civarıdır. Üst limit olarak ise herhangi bir yaş sınırlamamız yok. Tüm bireyler her yaş aralığında çeşitli beceriler kazanabilirler.

Spor, gelişim geriliği gösteren bireylerde çok olumlu değişikliklere neden olur

S-Fit, özel gereksinimli çocuklara özellikle öğrenme, konuşma ve gelişim açısından ne tür faydalar sağlıyor?

Bedensel eğitim ve spor, çocuğun sosyalleşebilmesi ve kişiliğini bulup doğru bir çizgi üzerinde yol almasında etkendir. Çevresel koşullara ve katılımcıların özelliklerine göre değiştirilebilen esnek kurallara dayalı ve oyuna, jimnastiğe, spora dönük alıştırma şeklindeki etkinlikler özellikle gelişim geriliği gösteren çocukların gelişiminde çok önemlidir. Yoğun yapılan spor hem çocukları fiziksel, psikolojik, sosyolojik açıdan sağlıklı ve mutlu kılar; hem de beyinlerindeki kalıcı etkiyi artırır. Çocukların spora katılımları yinelenen davranışlarda azalma, uygun tepkilerde ve sosyal etkileşim potansiyelinde artma sağlar.

Bunların yanı sıra spor; çocuğun sorumluluk duygusunun gelişimi, pozitif etkileşimi, akranlarıyla iletişim kurma becerisi, dikkat süresinin artması, psikolojik açıdan kendini kontrol etmeyi öğrenmesi, özgüven kazanması,  paylaşma duygusunun gelişmesi, beslenme alışkanlığının oluşturulması, uykusunun ve endokrin sisteminin düzenlenmesi açısından da gereklidir. Çocuk psikolojik açıdan kendini kontrol etmeyi öğrenir, öz güveni yerine gelir. Çocuğa spor yoluyla akademik başarının yolu da açılır.

Spor, gelişim geriliği gösteren bireylerde çok olumlu değişikliklere neden olur. Örneğin yüzme sporuyla ilgilenen çocuklarda suyun terapi özelliğinin sağladığı katkı birçok çalışmakta vurgulanmaktadır. Bisiklet binmenin de el göz koordinasyonu açısından denge, karar mekanizması, refleks gelişimi, motor planlama gibi fiziksel iyileşmeler açısından önemi büyüktür. Dağ bisikletinin doğal ortamda kullanılması ise anlık karar verebilme yetilerinin  gelişmesine olanak tanır.

Öğrenci ve Veli bilgilerinin kolayca takip edin.

Yüzme, bisiklet binme, paten, kayak, badminton, masa tenisi gibi bireysel sporlar gelişim sorunları yaşayan bireylerin kolaylıkla başarılı olabileceği dallardır. Az da olsa futbol, basketbol ve voleybol gibi takım sporları da özel gelişim gösteren çocukların yapabildiği sporlar arasındadır. Takım sporlarına istekli, disiplinli katılım gösterebilen çocuklar özellikle sosyal anlamda birçok sorunu da aşabilirler.

Bedensel eğitim, bütüncül eğitimin olmazsa olmazlarındandır

Yaptığınız çalışmaların çocuklar üzerindeki etkisiyle ilgili örnek verebilir misiniz?

Yedi yıldır yaptığım çalışmalar yoluyla birçok öğrencime bireysel anlamda kazanımlar sağladığımı söyleyebilirim. Öğrencilerimden biri, Özel Sporcular Federasyonu'nun 2013 yılında Bolu'da düzenlemiş olduğu Türkiye Jimnastik Şampiyonası'nda Level-1 yer serisi ve tramplende Türkiye şampiyonu oldu, iki madalya kazandı. Bu başarı gerek ailesi gerekse benim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Aynı öğrencimle masa tenisi alanında yaptığımız çalışmalar da meyvesini verdi; 2014-2016 yılları arasında düzenlenen şampiyonalarda dereceye girdi.

Bireysel çalışma programlarıyla çeşitli dallarda gelişim gösteren öğrencilerin hayat kalitesinin arttığını, aile ve akran grubuyla daha kaliteli zaman geçirmeye başladığını gözlemledim. Ayrıca bütün bunlarla birlikte akademik platformda da ilerlemelerin kaydedildiğini gördüm. Bu da gösteriyor ki; bedensel eğitim, bütüncül eğitimin olmazsa olmazlarından biridir.

 

Fotoğraflar

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.