30-03-2016 |

Yüzde 90 Görme Engeliyle Kameramanlık Yapıyor

Eskişehir’de yaşayan ve geçirdiği Behçet hastalığı sonrası görme yetisini yüzde 90 oranında kaybeden İsmail Ünal, kameramanlık yaparak bütün engelli bireylere örnek oluyor.

49 yaşında olan İsmail Ünal, 1988 yıllarında ilk kez gördüğü kameraya adeta aşık oldu. Bir süre kamera kullanan Ünal, daha sonra vatani görevini yapmak için askere gitti. Askerden döndükten sonra Behçet hastalığına yakalanan Ünal’ın gözlerinde yüzde 90 görme kaybı yaşandı. Çevredekilerin, ‘artık bu işi yapamazsın’ demelerini dikkate almayan Ünal, azimle çalışarak aşık olduğu kameralara yeniden tutunmaya başladı. Çok geçmeden kameralarla tekrar iç içe olmaya başlayan İsmail Ünal, günden güne düğünlerde kameramanlık yaptı. Gittikçe daha da başarılı işlere imza atan kameraman Ünal, birçok önemli belgesellerin de çekimlerini de üstlenerek, ‘artık bu işi yapamazsın’ diyenleri utandırdı.

“GÖZLERİMİ KAYBETSEM DE BU İŞİ YAPARIM”

Kamera ile 1988’li yıllarda tanıştığını söyleyen Ünal, o zamanlar bu işi yapmaya karar verdiğini söyledi. Askerden sonra yaşanan olaya rağmen bu işi yapmaya devam ettiğini söyleyen Ünal, “Ben askerden sonra Behçet hastalığı geçirdim. Ondan sonra gözlerimi kaybetmeye başladım. Kendi kendime ’gözlerimi kaybetsem de ben bu işi yaparım’ diyerek tekrar bir inat ile başladım. Behçet hastalığını geçirdikten yüzde 90 görme engelli oldum. Bu işi sevdiğim için başarıya ulaştım. Beni tanıyan herkes başarılı olduğumu söylüyor, ama ben kendi başarımı bilemiyorum” dedi.

“AZ DA OLSA KARANLIK ORTAMLARDA ZORLANIYORUM”

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.
Genelde şenlik, düğün ve belgesel tarzı çekimler yaptığı söyleyen Ünal, sadece karanlık ortamlarda zorlandığını anlattı. Kameraman İsmail Ünal şöyle devam etti:

“Bana çok az engel olan tek şey sadece karanlıkta çekim yapmak. Ama şenliklere gittiğim zaman oradaki aydınlatmalar bana yetiyor. Gece karanlıkta da çekimler yapıyorum. O kadar belgesel çektim, o kadar programlar yaptım, pek fazla engelle karşılaşmadım. Çünkü işimi seviyorum.”

Engelli bireylere de mesaj veren Ünal, “Engelliler, bedensel engelli de olsa, görme engelli de olsa bütün engelliler dışarı çıksınlar sevdiği işi yapsınlar. Ben bu işi yaklaşık işte bir 30 seneden beri yapıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr

Fotoğraflar

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
İş Arayanlar

iş arayan 670 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Minay K.
Özel Eğitim Öğretmeni

Dün

Musa E.
Okul Müdürü

Dün

Kahraman A.
Sosyolog

Dün

Nesrin G. A.
Özel Eğitim Öğretmeni

Bugün

Dilya M. J.
Dil ve Konuşma Terapisti

İş mi Arıyorsunuz?

İşinizden memnun değil, daha iyi bir iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!