10-03-2016 |

Yılkı Atları İle Engelli Çocuklara Terapi İçin Personel Eğitiliyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığına bağlı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü, personeline "atla terapi" eğitimi vererek engelli çocuklara binicilik eğitimi yöntemiyle terapi hizmeti vermeye hazırlanıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı, personeline, Türkiye Binicilik Federasyonu Uzman Eğitmeni Turya Kurtulan tarafından engelli çocukların duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı koyması amacıyla alternatif ve tamamlayıcı tedavi yöntemi olan "atla terapi" eğitimi verdi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Terapide kullanılan atların çeşitli nedenlerle sahipsiz kalmış ya da kesimden kurtarılan atlar olduğunu ve bunun Türkiye'de ilk kez yaşandığı belirten Turya Kurtulan, "Eğitimden geçirip, rehabilite ettiğimiz atları, engellilerin hizmetine sunuyoruz. Engellileri ata bindirmek incelik isteyen, güvenlik esasları ve kuralları olan bir iştir. Büyükşehir personeline, engellileri ata nasıl bindirecekleri, atlarla nasıl buluşturacakları konusunda eğitim programı uyguluyoruz. Türkiye'de bu iş çok popüler ve hipoterapi dediğimiz fizyoterapistlerle yapılan bilimsel bir çalışmadır. Terapide, özellikle atları kullanmamızın nedeni, atların dört zamanlı ritmik yürüyüşünün biniciye üç boyutlu bir efekt ve simülasyon yaptırması, binicinin sinir sisteminde rahatlama, esneklik ile psikolojik ve fiziksel gelişim sağlamasıdır. Bu projede, atları sokaklardan toplayarak engellilerin hizmetine sunan Adana Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi.

ENGELLİ ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Adana'da kesilmesi planlanan atları yaklaşık 1 yıl önce aldıklarını dile getiren Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, "Bu atların büyük çoğunluğu "yılkı" diye adlandırılan, dağda özgür gezen atlardan oluşmaktadır. Hem yetersiz beslenme hem doğal koşullardan dolayı fiziksel olarak zor durumda olan atları rehabilite ettik. Şuan da personelimize, özellikle engelli çocuklarımıza yardımcı olabilmeleri için sertifikasyonlu atlı binicilik eğitimi aldırıyoruz. Engelli çocuklarımıza bu bölgede ücretsiz, gönüllülük esasına dayalı atlı binicilik eğitimi vereceğiz. Bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

Kaynak: http://www.hedefhalk.com

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İş mi Arıyorsunuz?

Başka bir şehire taşınmayı düşünüyor, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

İş Arayanlar

iş arayan 623 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Betül Ö.
Fizyoterapist

Dün

Yasemin Ç. E.
Psikolog

Bugün

Ebranur B.
Psikolog

2 gün önce

Kahraman A.
Sosyolog

2 gün önce

Bilal B.
Okul Müdürü

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.