28-11-2015 |

Umut Okulu Eğitmenlerine Özel Eğitim

"Otistik Çocukların Eğitsel Tanılanması ve Değerlendirilmesi" başlığıyla düzenlenen kursta başarı göstererek sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

İzmir'de otizmli bireyleri sosyal yaşama hazırlamak amacıyla Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan Güzelbahçe Özel Eğitim Merkezi ve İş Uygulama Merkezi'nin 54 eğitmeni, Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alev Girli tarafından düzenlenen eğitim kursuna katıldı.

Güzelbahçe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde düzenlenen törene Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Alkan, Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alev ve merkezin eğitmenleri katıldı.

UZMAN SAYISI ARTMALI

Aynı zamanda Güzelbahçe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin Okul Aile Birliği Başkanlığı'nı üstlenen Selim Yaşar, özel eğitim alanında uzman sayısının artması gerektiğinin şart olduğunu söyledi. Törende konuşan Selim Yaşar, "Otizm günümüzde tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı bir problem. Yapılan araştırmalar 1990 yılından bu yana otizmli birey sayısının giderek artığını göstermekte. Fiziki şartlar tam olsa da otizimli çocukların X kromozomundaki eksiklik veya tahribat sebebiyle iletişime büyük oranda kapalı olduklarından bireysel eğitim almaları zorunluluktur. ABD başta olmak üzere otizmli bireyler için çeşitli eğitim modelleri tüm dünyada geliştiriliyor. Ancak ülkemizde bu alanda bir boşluk var. Otizmli bireylere bireysel eğitim verecek öğretmenlerimizin yetiştirilebilmesi şart. Aynı zamanda bu öğretmenlerimizi daha da geliştirecek ve ileriye taşıyacak eğitim programlarının sağlanması gerekmektedir'' dedi.

Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-umut-okulu-egitmenlerine-ozel-egitim-7879985/

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Eleman mı Arıyorsunuz?

Çalışanınız sizi yüzüstü bıraktı, ortada mı kaldınız?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.