21-06-2016 |

Türk Telekom, Günışığı projesi ile Gaziantep'te Az Gören Çocuklara 'Günışığı' Oldu

Türk Telekom’un Engelsiz Yaşama Derneği (EY-DER) ile birlikte hayata geçirdiği Günışığı Projesi kapsamında, Gaziantep Şehitkamil GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu’ndaki az gören öğrenciler arasında yapılan değerlendirmede, sağlık kurulu raporları incelenen 30 öğrenci Günışığı projesine dâhil edildi.

Türk Telekom’un Engelsiz Yaşama Derneği (EY-DER) ve Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Turan Delimehmetoğlu ile birlikte hayata geçirdiği  Günışığı Projesi, 30 yeni çocuğa umut ışığı oldu. Gaziantep Şehitkamil GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu’ndaki az gören öğrenciler arasında yapılan değerlendirmede, sağlık kurulu raporları incelenen ve eğitime uygun olan 30 öğrenci Günışığı projesine dâhil edildi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük görme engelliler okulu olan Gaziantep Şehitkamil GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu’da Günışığı projesine kabul edilen öğrencilere sağlanan işlevsel görme eğitimlerinin yanı sıra, aileler için de özel eğitimler gerçekleştirildi.

Az gören çocuklara Türk Telekom’dan umut ışığı

 

Günışığı Projesi, yüzde 1 ila 10 oranında görme kalıntısına sahip olan çocuklara erken müdahale eğitimiyle var olan ışık algılarını kullanarak görmeyi, nesneleri algılamayı, normal alfabeyi okumayı öğretiyor. Çocuklar, Günışığı Projesi’yle akranları ile eşit eğitim fırsatına kavuşuyor.

Proje kapsamında erken müdahale eğitimi alan çocuklar, aldıkları bu eğitim sonrasında beyaz bastona ihtiyaç duymadan yürüyebiliyor, paten kayabiliyor, bisiklete biniyor, toplu taşıma araçlarını kimseye ihtiyaç duymadan kullanabiliyor, resim yapabiliyor. Yapılan ortam düzenlemeleriyle sınıf ortamında diğer arkadaşlarıyla aynı sıraları paylaşarak eğitimini onlarla birlikte sürdürebiliyorlar.

Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.

Toplam 34 ili kapsayan Günışığı eğitimlerinden geçtiğimiz yıl 100 çocuk mezun oldu. 2016 sonuna kadar ise 200 çocuğun daha Günışığı eğitimini tamamlaması hedefleniyor.

Kaynak: https://www.turktelekom.com.tr/hakkimizda/medya-merkezi/basin-bultenleri/sayfalar/gaziantep-gunisigi-projesi.aspx

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi