12-04-2016 |

Türk İşaret Dili Dersi Çalıştayı Yapıldı

Türk İşaret Dili Dersi 2’nci ve 3’üncü sınıf öğretim programlarını hazırlama çalıştayı 4-8 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapıldı. Bu kapsamda işitme engelli öğrencilerin anadili eğitiminin desteklenmesine ve kendi aralarında iletişim kurabilmelerine katkıda bulunacak düzenlemelere gidildi.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Dairesi Başkanlığı’nca işitme engelliler alanında ilk olan ve 2015-2016 eğitim-öğretim yılında işitme engelliler ilkokullarında uygulanmaya başlanan Türk İşaret Dili Dersi 1’inci sınıf öğretim programının devamı niteliğindeki Türk İşaret Dili Dersi 2’nci ve 3’üncü sınıf öğretim programlarını geliştirme çalıştayı yapıldı. İşaret dili alanında çalışan akademisyenler, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve Genel Müdürlük uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, işitme engelliler ilkokulları Türk İşaret Dili 2’nci ve 3’üncü sınıf öğretim programlarında işitme engelli öğrencilerin anadili eğitiminin desteklenmesine ve kendi aralarında iletişim kurabilmelerine katkıda bulunacak düzenlemeler yapıldı. Programlarda TİD Sözlüğü’nde bulunan ve ilkokul 1’inci sınıf Türk İşaret Dili dersinde öğrencilerin anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeye yardımcı olacağı düşünülen 634 sözcüğe ek olarak disiplinler arası bir yaklaşımla Türkçe, hayat bilgisi, matematik ve fen bilimleri derslerinin öğretimini de destekleyecek yeni sözcüklere yer verildi. Bu yenilikle öğrencilerin bu derste edindikleri işaret dilini diğer derslerde de kullanarak kalıcı hâle getirmelerine, işitme engelli öğrencilerin salt işaret dili öğrenmelerine değil; akademik becerilerini de geliştirerek öğretim hizmetlerinden daha etkili biçimde yararlanmalarına da imkân tanındı.

Öğrenci, veli, verilen eğitimler, kesilen faturalara ait ayrıntılı istatistik çıkartın.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/turk-isaret-dili-dersi-calistayi-yapildi-40084889

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın

İş Arayanlar

iş arayan 670 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Minay K.
Özel Eğitim Öğretmeni

Dün

Mehmet M.
Uzman Öğretici

Dün

Gökhan G.
Psikolog

Bugün

Fatma Z. Y.
Psikolog

Dün

Nesrin G. A.
Özel Eğitim Öğretmeni

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.