02-08-2016 |

Tümer: "Hepimiz Engelli Adayıyız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, toplumun tüm kesimlerinin birer engelli adayı olarak engellilere sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Umut Dayanışma Engelliler Derneği Başkanı Sevim Eğrisakal ve dernek üyelerini Yüreğir Sanayi Çarşısı'ndaki yerlerinde ziyaret eden Tümer, engellilerin dertlerini dinledi. Tümer, hemen ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal’ı makamında ziyaret ederek engellilerin sorunlarını iletti, çözüm yolu aradı.

Toplumun büyük bölümünü oluşturan engellilerin öncelikle engelsiz yaşam alanı istediğini kaydeden Tümer, “Yerel yönetimler başta olmak üzere siyasiler olarak bizler, hükümet yetkilileri ve toplumun tüm kesimleri herkesin birer engelli adayı olarak yaşadığını bilerek hareket etmek zorundadır. İhtiyaç sahibi bazı engellilerimizin maaşlarının çeşitli nedenlerle kesintiye uğradığını, rapor almakta zorlandıklarını biliyorum. Bakıma muhtaç insanların tutunacakları dalları elinden alınmasın. Özellikle çalışamayacak durumdaki engellilerimiz insanca yaşamdan başka bir şey istemiyor. Hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek zorundayız” diye konuştu.

"Otobüse tek seferde tek tekerlekli sandalye alınıyor"

Ziyaretleri için Tümer ve Kadın Kolları’na teşekkür eden Sevim Eğrisakal ise büyük zorluklar yaşadıklarını, çarşı sokakta rahatça ve özgür biçimde dolaşamadıklarını dile getirdi. Belediye otobüslerinin dahi bir seferde bir tek engelli aracına müsaade ettiğini, engelli karı-kocanın aynı anda tekerlekli sandalyeyle otobüse binemediğini savunan Eğrisakal, “Adres değişikliği, aile bireylerinde eksilme ya da artışları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne zamanında bildiremediğimiz için maaşlarımız kesintiye uğruyor. Çoğumuz yaşımız ilerlemesine rağmen ve olağanüstü ihtiyaçlarımız olmasına rağmen anne ya da babamız asgari ücretin üçte biri kadar gelire sahipse herhangi bir gelire sahip olamıyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan 3 ayda bir en fazla bin lira alabiliyoruz. En azından bu ödemenin aylık dilimler halinde verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.

Sorunları bir bir not alan Tümer, ziyaretin hemen ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İdris Dal’dan bilgi aldı. Tümer, engellilerin sorunlarının çözümü için bakanlık düzeyinde de girişimlerde bulunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: http://www.iha.com.tr/haber-tumer-hepimiz-engelli-adayiyiz-577496/

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın

İş mi Arıyorsunuz?

Mezun oldunuz, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuz büyüyor, ekstra yeni personele mi ihtiyacınız oldu?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...