07-06-2016 |

Otistik Öğrenciler İçin Özel Eğitim Projesi Tamamlandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle otistik öğrencilerin gelişimi için gerçekleştirilen "Özel Eğitim Projesi" tamamlandı.

Proje kapsamında eylül ayından bu yana UÜ Eğitim Fakültesi akademisyenleri tarafından öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik çeşitli seminerler verilirken, 250'ye yakın öğrenci, 162 öğretmen ile 130 veli yaklaşık 750 saatlik eğitim aldı.

Bir yıl boyunca devam eden projenin kapanış törenine, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, UÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, eğitmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar İş ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO olarak farklı alanlarda çok sayıda sosyal sorumluluk projesi yürüttüklerini söyledi.

Örnek gösterilecek projenin otizmli öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağladığını ifade eden Burkay şöyle konuştu:

"Toplumların kalkınma hedeflerine ulaşmasında eğitimin öncü rolü var. Sağlıklı nesillere ancak nitelikli eğitimle ulaşabiliriz. BTSO olarak bugüne kadar eğitime 200 milyon liraya yakın desteğimiz oldu. Toplumun refahının yükselmesini istiyorsak, toplumun her kesimini eğitim süreçlerinden yararlandırmak gerekir. Otizmli öğrencilerimiz toplumumuzun bir parçasıdır. Onların topluma kazandırılması için her türlü desteği veriyoruz. Öğrencilerimizin hayata bakış açılarını değiştiren, velilere ve eğitmenlere yeni deneyimler kazandıran 'Özel Eğitim Projemize' katkı sunan herkese teşekkür ederim."

Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da yaptığı konuşmada, projenin hayata geçmesinde öncülük eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'a teşekkür etti.

Rektör Ulcay, kentte yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla akademik destek vermeyi bir sosyal sorumluluk kabul ettiklerini, bu amaçla özel eğitimdeki çocukları ilgilendiren bu projenin içinde yer aldıklarını söyledi.

UÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel de, özel eğitime yönelik ilk kez böyle bir proje yürüttüklerini ifade ederek, "Eğitimin sonunda çok yararlı olduğunu gördük ve katılımcıların beklentilerinin karşılandığını belirledik. Bu da bizi eğitimleri sürdürme konusunda daha da motive etti. Üniversitemizde Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi açtığımızda eğitimin niteliğini daha da ileri boyuta taşıyacağız" diye konuştu.

BTSO Eğitim Vadisi Baha Cemal Zağra Otistik Çocuklar Okulu Müdürü Mustafa Erkal Çınar, projeyle okuldaki eğitimin daha da verimli hale getirildiğini ifade etti.

Programın sonunda Başkan Burkay, Rektör Ulcay ve Ferudun Kahraman, eğitim alan öğretmenlere sertifikalarını verdi.

Kaynak: http://www.haberler.com/otistik-ogrenciler-icin-ozel-egitim-projesi-8500373-haberi/

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuz büyüyor, ekstra yeni personele mi ihtiyacınız oldu?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...