28-04-2015 |

Mutluluk Bahçesi'ne Engelli Ailelerden Tam Not

Engelliler için inciraltı’nda bir hobi bahçesi oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ailelerden olumlu geri dönüş aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnciraltı Engelli Hizmet Merkezi’nden eğitim, rehabilitasyon ve sosyal gelişim desteği alan engelli öğrenciler ve aileleri için bir “Hobi Bahçesi” oluşturdu. Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksek Okulu’nun destekleriyle oluşturulan bahçe, engelli öğrencilerin yeni mutluluk kaynağı oldu.

Yüksek Okul öğrencilerinin destekleriyle bahçelerine marul, soğan, bezelye, bakla diken engelli öğrenciler, bitkilerinin büyüme sürecini sıkı bir şekilde takip etmeye başladı. Onların boy atması ile birlikte mutlulukları artan öğrenciler, ürünlerini alabilmek için sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. “Doğal ortamda tarımla rehabilitasyon” çalışmalarına örnek model olması hedefiyle yola çıkılan projeyi kent geneline yaygınlaştırarak geliştirmek istediklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, “Amacımız engelli arkadaşlarımızı tarımla rehabilite etmek, onların sosyal gelişimlerine ve eğitimlerine destek olmak ve kendi ürünlerini elde etmelerini sağlamak. Gerçekten de büyük yararı olacağına inandığımız bir projemiz bu. Kentin çeşitli yerlerinde geliştirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

İnciraltı Engelli Hizmet Merkezi’nden eğitim, rehabilitasyon ve sosyal gelişim desteği alan engelli öğrencilerin aileleri de, çocuklarının hobi bahçesinde çok mutlu olduğunu ve daha pozitif hale geldiklerini belirtti. Aileler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.
Kaynak: İHA http://www.milliyet.com.tr

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuz büyüyor, ekstra yeni personele mi ihtiyacınız oldu?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

İş mi Arıyorsunuz?

İşinizden memnun değil, daha iyi bir iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...