12-06-2017 |

Mezun Olduğu Engelliler Okuluna Müdür Oldu

Gaziantep'te görme engelli Mehmet Yıldız, ilk ve orta öğrenimini tamamladığı okula 13 yıl sonra müdür olarak atandı.

Gaziantep'te görme engelli Mehmet Yıldız, ilk ve orta öğrenimini tamamladığı okula 13 yıl sonra müdür olarak tayin edildi.

Türkiye'de bu alanda faaliyet gösteren 16 okul içerisinde tek görme engelli müdür olduğunu belirten Yıldız, öğrencilerine model olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yıldız, ilkokul birinci sınıfı Kahramanmaraş'ta okuduktan sonra 2. sınıfta GAP Görme Engelliler İlkokuluna kayıt yaptırdı.

Sınava girerek 2. sınıfı okumadan 3. sınıfa geçen Mehmet Yıldız, ilkokulu ve ortaokulu burada tamamladı. 1994 yılında mezun olduktan sonra İzmir Buca Lisesinde devlet parasız yatılı öğrenim gören, ardından üniversite sınavına girerek Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümününden 2001 yılında mezun olan Yıldız, çeşitli okullarda görev yaptıktan sonra GAP Görme Engelliler Ortaokuluna müdür olarak atandı.

13 yıl önce öğrencisi olduğu okulda müdür olarak görev yapan Yıldız, AA muhabirine, gözlerinin doğduğu yıllarda az da olsa gördüğünü, glokom (göz tansiyonu) nedeniyle 2,5 yaşında arka arkaya iki ameliyat geçirdiğini ve ardından görme yetisini tamamen kaybettiğini söyledi.

"Yıllar sonra müdür olarak dönmek duygulandırdı"

Buna rağmen eğitim yaşamından kopmadığını, azmederek üniversiteye bile yerleştiğini anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"2001 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığında çalışıyorum. Çeşitli okullarda rehber öğretmenlik, psikolojik danışmanlık yaptım. Üç ayı aşkın süredir GAP Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü olarak görev yapıyorum. Buradan mezun olup yıllar sonra müdür olarak gelmek açıkçası beni duygulandırdı. Öğrencilik yıllarında yaşadıklarım aklıma geldi. Yıllar sonra buraya müdür olacağımı söyleselerdi inanır mıydım, bilmiyorum ama çok ilginç. Hala da o farklı duyguyu yaşıyorum."

Öğrenci ve Veli bilgilerinin kolayca takip edin.

Engellinin halinden en iyi engellinin anlayabildiğini vurgulayan Yıldız, "Bunu bizzat yaşadığınız için bir görme engellinin neler yaşadığını az çok tahmin edebiliyorsunuz. Öğrencilik yıllarımda benim yaşadıklarımla şu anki öğrencilerimin yaşadıkları aşağı yukarı aynı. Belki şartlar itibariyle şu anda imkanlar daha güzel." dedi.

Kaynak: http://www.gazeteuzay.com

Yorumlar (1)

[ Üyelere Özel ] 18-06-2017 01:41:28

Engüzel, mükemmel alkışlanacak,gerçekten tebrikler....

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İş Arayanlar

iş arayan 633 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Fatma Z. Y.
Psikolog

Bugün

Merve N. Ş.
Uzman Öğretici

Dün

İrem E.
Eğitim Koordinatörü

Dün

Beyza C.
Çocuk Gelişimcisi

Dün

Özge K.
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

İş mi Arıyorsunuz?

İşinizden memnun değil, daha iyi bir iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.