20-01-2016 |

Körlük Tedavisinde Umut

Ankara Üniversitesi, körlüğe neden olabilen tavuk karası ve sarı nokta tedavisinde dünyada bir ilke imza attı. Endoskop destekli biyonik göz ameliyatıyla, görme yetisini tamamen kaybeden hastalarda 1 yıl içinde iyileşme tespit edildi.

“Hastalığım doğuştandı fakat 35-40 yaşına kadar sokakta kendim yürüyebiliyordum. Sonra o da gitti, şu anda farklı ışık uyarıları gözüme geliyor. Umutluyum, mutluyum, bundan sonra inşallah görmeye kavuşabileceğim.”

Bu sözler, tavuk karası hastası 45 yaşındaki Uğur Ağ’a ait. Ağ, 5 yıl önce görme yetisini tamamen kaybetti. Ancak 1 yıl içinde, dünyada ilk kez uygulanan bir yöntemle görmeyi yeniden öğrenecek.

Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Emin Özmert, Uğur Ağ gibi binlerce hastaya umut olan yöntemi, “Hastanın gözünün içerisine 60 tane elektrot yerleştirilmekte, bu elektrotlar wifi olarak yani telsiz sinyalleri ile uyarılmakta” sözleriyle özetledi.

ENDOSKOP DESTEKLİ BİYONİK GÖZ AMELİYATI KÖRLÜĞE ÇARE OLABİLİR Mİ?

Ankara Üniversitesi, biyonik göz ameliyatında bir ilke imza attı ve ameliyatta ilk kez endoskop kullandı. Bu yöntemle gözün en uygun noktalarına yerleştirilen elektrotlar, hastanın gözlüğüne bağlı bilgisayar sayesinde uyarılıyor. 1 yıllık sürecin sonundaysa hasta görme yetisini yeniden kazanıyor.

Prof. Emin Özmert, yöntemden umutlu, “Hastanın odada kaç kişi olduğunu anlayabilmesi, yolda yürürken önüne bir engel çıkıp çıkmadığını anlayabilmesi, koyu ve açık renkli çamaşırları ayırabilmesi gibi yetenekler söz konusu olabilecek. Yöntem doğuştan olmayan tüm körlüklerin tedavisi için umut ışığı olacak” diyor.

Bireysellleştirilmş Eğitim Proğramını(BEP) kolayca hazırlayın.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/saglik/korluk-tedavisinde-umut,PyDfW8Te8EWTjXlPg-Q3GA

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.