04-03-2015 |

Kocaeli'nde Özel Çocukların Annelerine Özel Proje

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yenidoğan Özel Eğitim Okulu ve Ümmü Kumru Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaretinde, özel çocukların eğitim alabilecekleri bir rehabilitasyon merkezini kente kazandıracakları müjdesini verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu özel öğrenme güçlüğü, yaygın gelişim bozuklukları, zihinsel engelliler, işitme engelliler ve bedensel engellilerin yanı sıra diğer gelişim rahatsızlarını yaşayan özel çocukların eğitim aldığı Yenidoğan Özel Eğitim Kurumu ve Ümmü Kumru Eğitim ve Rehabilitasyon merkezlerini ziyaret etti. Kurumda öğrencilerle yakından ilgilenen Karaosmanoğlu’na öğrenciler de büyük ilgi gösterdiler. Ziyarette yöneticiler ve ailelerle sohbet eden Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, "Özel çocuklarımızın eğitim alabileceği ve ailelerin kendilerine vakit ayırabileceği Rehabilitasyon Merkezini kentimize kazandıracağız" diyerek çalışmaların takipçisi olduğunu dile getirdi.

EĞİTİM ALAN ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

İlk olarak Yenidoğan Özel Eğitim Kurumunu sahibi Nezahat Çini’den kurum hakkında bildi alan Karaosmanoğlu, eğitim alan özel çocuklarla yakından ilgilendi. Daha sonra Özel Ümmü Kumru Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu’nu burada eğitim alan öğrenciler sevgiyle karşıladılar. Özel eğitim alan öğrencilerle yakından ilgilenen ve onlarla samimi diyalog kuran Başkan Karaosmanoğlu, ailelerle de sohbet ederek taleplerini dinledi.

"DEVLET ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKTI"

Ziyarette engelliler için geçmiş yıllarda yetersiz imkanlar olduğunu ancak o dönemin çok geride kaldığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "2006’dan itibaren ülkemizde ve ilimizde sayıları artan, özürlü kanunuyla da ailelerin sosyal güvencesine bakılmaksızın eğitime muhtaç, özel gereksinimli bireylerin eğitim giderlerinin devlet tarafından karşılanması, bu özellikteki çocuklara sahip ailelerinin gidebileceği kurum sayısında düzenli bir artışın oluşmasına neden oldu. Geçmiş yıllarda özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların yıllarca toplumumuzdan dışlandığı ve eğitim verecek kurumların yeteri sayıda olmamasının yanında bir de, yasaların ihtiyaca cevap verememesi aileler için büyük bir sorun oluşturuyordu. Yerel yönetimler olarak ve hükümetimizle bu özel çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz" dedi.

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

ÖZEL ÇOCUKLAR ÇALDI, BAŞKAN EŞLİK ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Özel Ümmü Kumru Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kendisi için hazırlanan gösteride, müzik aletleri çalan çocuklara eşlik etti. Onlarla beraber ritim tutan ve çaldıkları müziklere tepkisiz kalmayarak, kültürümüzün oyunlarıyla özel öğrencilere katılan Başkan Karaosmanoğlu, "Bu çocuklar bizim kendi evladımız. Onların yüzlerindeki mutluluk bizleri de sevindiriyor" diye konuştu. Daha sonra sınıfları teker teker gezen Başkan Karaosmanoğlu, ders yapan öğrencilerle yakında ilgilendi. Aldıkları eğitimler sayesinde aşama kaydeden çocuklarla beraber ders işleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Sabır ve başarılı eğitim, bu özel çocuklarımızın hayatında olumlu değişikliklerin yaşanmasına neden oluyor. İyi ve donanımlı bir eğitim kadrosu, insanı seven yürekler, bu özel çocuklara yol gösterebiliyor" ifadelerini kullandı.

"ANNELERİMİZ DE KENDİNE VAKİT AYIRABİLMELİ"

Özel eğitime gereksinim duyan çocuklarla birlikte başta anneleri olmak üzere ailelerinin de kendilerine vakit ayırmasının önemine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, "Özürlüler kanunu çıktıktan sonra engelli kardeşlerimizi ve çocuklarımızı kucakladık. Özel eğitim gereksinimi duyan yavrularımızı, hayatımızın bir parçası haline getirdik. Eksikliklerimizin olduğunu biliyorum ancak hükümetimiz ve yerel yönetimlerle birlikte destek olarak bu özel öğrencilerimize kol kanat olacağız. Bu işi severek sadece para için yapmayan, önce sevgi ve hizmet için çalışanları tebrik ediyorum. Bu özel çocuklarımız ve evlatlarımız bizi hayata bağlıyor. Onlara hizmet etmek çok güzel bir duygu" diye konuştu.

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

"ONLAR BU DÜNYANIN MELEKLERİ"

Özel eğitim almak zorunda olan çocukların toplumun bir parçası olduğunu, onların asla yok sayılamayacağını sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Onlar bu dünyanın melekleridir. Sabırla ve özenle onları kollayan aileler ve başta annelerini gönülden tebrik ediyorum. Bunun mükafatını ahirette kesinlikle alacaklardır. Bizler toplumun istekleri ve arzularını yerine getirmekle sorumluyuz. Bu özel çocuklarımızın ve ailelerimizin hizmetinde, eksik kalınan noktaları tamamlamak için çalışıyoruz. Bunu da üreteceğimiz ve gerçekleştireceğimiz projelerle yapacağız" dedi.

"2016 YILINDA HİZMETE ALACAĞIZ"

Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, "Büyükşehir olarak bu tür çocuklarımıza farklı hizmetler veriyoruz. Özel çocuklarımızın ve ailelerin aynı ortam da kendilerine vakit ayırabileceği sosyal tesis yapma konusunda talimat verdim. Bu eğitim merkezlerinde hizmet alan ancak çocuğuna devamlı vakit ayırması gereken annelerinde, kendilerini dinlendirebileceği bir projeyi hayata geçireceğiz. Uykusuz kalan, çocuklarıyla ilgilenmek zorunda kalan bununla beraber kimi zaman stresli günler yaşayan ailelerin kendilerini de rehabilite edeceği bir tesis yapmaya karar verdim. Bu projeyi özel eğitim kurumlarıyla ve olayın içinde bizzat yaşayan kardeşlerimizle birlikte yapacağız. Hızlı bir şekilde startını vererek İzmit ve Gebze bölgesinde iki tane kurum yapmayı hedefliyorum. Kentimizdeki bu eksikliği de ortadan kaldırmak hem de bu özel çocuklarımıza çok güzel bir hizmeti yapmanın mutluluğunu yaşayacağım. Birkaç ay içerisinde planlayacağımız projenin, 2016 yılının hemen başında hizmete girmesini arzu ediyorum" açıklamasını yaptı. Ziyaretlerde Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm’de hazır bulundu.

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

Kaynak: İHA http://www.haber3.com

Yorumlar (1)

[ Üyelere Özel ] 02-04-2015 17:42:00

SAYIN BAŞKAN GEÇ KALINMIŞ AMA GERÇEKTEN UMUT VERİCİ BİR GELİŞME..

HAYIRLI OLSUN.

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!

Kullanıcı Görüşleri...
İş Arayanlar

iş arayan 670 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

Senem A.
Odyolog

Dün

Kahraman A.
Sosyolog

Dün

Musa E.
Okul Müdürü

Dün

Muhammet H. T.
Fizyoterapist

Bugün

Fatma Z. Y.
Psikolog

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.