03-10-2017 |

Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Genelgesi Güncellendi.

Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Genelgesi

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin her tür ve kademede diğer bireylerle karşılıklı etkileşim içinde bulunmalarını ve eğitimin amaçlarını en üst düzeyde gerçekleştirilmelerini sağlamayı amaçlayan MEB 2017/28 sayılı Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Genelgesini yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 19.09.2017 tarihli 14218379 sayılı 2017/28 sayılı Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Genelgesi yayınlandı.

2017/28 SAYILI MEB GENELGESİ

Her tür ve kademede kaynaştırma, bütünleştirme yoluyla eğitim alınması karar verilen öğrencilerin okula kayıtlarında ve okula devamlarında gerekli tedbirlerin alınacağı belirtilen genelgeye göre tam zamanlı kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerin devamsızlık işlemleri açık olarak belirtilmiştir.

2017/28 sayılı Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları Genelgesi indirmek için Tıklayınız

Özel eğitim sınıfındaki öğrenciler ile tam zamanlı kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerin velisinin yazılı talebi doğrultusunda bir defaya mahsus sınıf tekrarı yaptırılabileceği açıklanırken sınıf tekrar karında öncelikle velinin yazılı talebi sonrasında da BEP geliştirme birimi kararının olması gerektiğine açıklık getirilmiş. Kaynaştırma/bütünleştirme yolu ile eğitim alan öğrencilerin eğitim haklarına ilişkin kayıpların yaşanmamasına özen gösterilmesi bu konuda ile ilgili öğrencilerin verilerinin e-okul sistemine zamanında ve doğru olarak işlenmesi gerekmektedir.

Kaynaştırma/bütünleştirme yolu ile eğitim alan öğrencilerin okullarında 31/05/2006 tarihli ve 26184 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi oluşturularak özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için takip ettikleri program esas alınarak Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanacaktır.

Öğrenci, veli, verilen eğitimler, kesilen faturalara ait ayrıntılı istatistik çıkartın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Diğer

İş Arayanlar

iş arayan 623 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

2 gün önce

Kahraman A.
Sosyolog

2 gün önce

Kevser Y.
Uzman Öğretici

2 gün önce

Hümeyra L.
Sekreter

2 gün önce

Bilal B.
Okul Müdürü

Dün

Zehra Y.
Sosyal Hizmet Uzmanı

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın