07-11-2015 |

Gündüz-Gece Hizmet Verecek Engelli Yaşam Merkezleri Kuracağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, ülke genelinde kurulacak engelli yaşam merkezlerinin ailelere, engelli çocukların bakımı konusunda destek olacağını söyledi. Özdağ, Yunusemre ilçesinde yaklaşık 9 ay önce kas erimesi hastalığına bağlı olarak tekerlekli sandalyeye mahkum kalan 9'uncu sınıf öğrencisi Mehmet Kıran'ı (15) eğitimini sürdürdüğü Hasan Türek Anadolu Lisesi'nde ziyaret etti.

Engelli öğrenciye akülü tekerlekli sandalye hediye eden Özdağ, başarılı bir öğrenci olan Mehmet Kıran'ın öğretmen olmak istediğini, tüm engelleri aşarak hedefine ulaşabileceğine inandığını söyledi. Mehmet Kıran'ın evine daha yakın konumdaki Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde eğitimine devam edebilmesi için girişimde bulunacağını anlatan Özdağ, Manisa'da devlet olanakları ve hayırseverin katkılarıyla bine yakın akülü araç dağıttıklarını belirtti. "Manisa'da fiziksel veya ortopedik engeli olup da akülü aracı olmayan kalmadı diyebilirim" diyen Özdağ, ihtiyaç duyulması halinde yanıt vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Türkiye'de 10 milyon engelli bulunduğunu, engellileri hayata katabilmek noktasında projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Özdağ, "Eskiden aileler, engelli çocukları ve yakınlarını çok fazla dışarıya çıkartmıyorlardı. Bir noktada utanıyorlardı, çekiniyorlardı. Şimdi engelliler hayatın her safhasındalar. Okullarda, fabrikalarda, esnafın yanında çalışıyorlar hatta kendileri dükkan açıyor, iş yeri kuruyorlar" diye konuştu.

"BU MERKEZLERİN SERVİSLERİ DE OLACAK"

Engelli vatandaşların üretken hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Özdağ, bununla ilgili hükümet olarak engelli yaşam merkezleri projesini açıkladıklarını anlattı. Özdağ, şöyle konuştu: "Anneler bir yere gidecek, çocuğunu bırakacak yer bulamıyor. Şehir dışına çıkacak, düğüne, cenazeye, tatile gidecek, çocuğunu bırakamıyor. Onun için devlet olarak artık gündüz ve gece hizmet vermek üzere engelli yaşam merkezleri kuracağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın emrinde olmak üzere kurulacak bu merkezler, ülke geneline yayılacak. Anneler pazara giderken, parka giderken veya daha uzak bir yere giderken çocuğunu gönül rahatlığıyla oraya bırakacak. Bunların servisleri de olacak."

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

Akülü engelli aracına kavuşan Mehmet Kıran'ın annesi İmren Kıran ise törende teşekkür konuşması sırasında gözyaşı döktü. Ziyarete Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ile Hasan Türek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Örnek de katıldı.

Kaynak: http://www.yeniasir.com.tr/politika/2015/11/06/gunduz-gece-hizmet-verecek-engelli-yasam-merkezleri-kuracagiz

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İş mi Arıyorsunuz?

Mezun oldunuz, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.