07-09-2015 |

Fizyoterapistler İsyanda

Bir meslek düşünün dünyanın en değerli 10 mesleğinden birisi diye başlayıp size sayfalar dolusu bu meslek hakkında bilgiler paylaşabilirim ama zaten ülke gündemiyle sıkkın olan canınızı daha fazla sıkmanın manası yok. Sadece çok basit örneklerden bahsedeceğim size..

Kimdir bu Fizyoterapistler ve neden varlar ;

Yeni doğmuş bebeğinizden başlayayım anlatmaya. Sizden bir parça olarak dünyaya getirdiğiniz bebeğiniz daha gözlerini açmadan Fizyoterapiste ihtiyaç duyabilir bu dünyada. Çeşitli nedenlerde engelli doğan evladınızın hayatı boyunca hiç yürüyemeyeceğini düşünün veya da başını yukarı kaldırıp o boncuk boncuk gözleriyle size hiç bakamayağını. Ne kadar acı ne kadar ümitsiz bir hayat olurdu sizin için değil mi ama hayır merak etmeyin Fizyoterapistler var ve çocuğunuz başını dik tutabilecek. Adımlar atıp yürüyebilecek. Ve emin olun Fizyoterapisti çocuğunuz o ilk adımı attığında en az sizin kadar sevinecek.

Günümüzde o kadar çok arttı ki kazalar. İster iş kazası olsun, ister trafik kazası veyahutta silahla yaralanma.. Başınıza böyle kötü bir olayın geldiğini düşünün.Ve bu kaza neticesinde bir daha hiçbir zaman ayağa kalkamayacağınızı. Bu acıya yürek dayanır mı? Evet dayanmaz ve dayanmak zorunda değilsiniz. Sırf siz bir daha o eski konforlu ve bağımsız hayatınıza dönesiniz diye Fizyoterapistler var. Sizinle bir bebekle ilgilenir gibi ilgilenecek ilk adımı attığınız da, ilk defa ayağa kalktığınızda ailenizden bir bireymiş gibi sevinebilecek bir Fizyoterapistiniz var.

Bugün hangimiz bir spor branşını icra etmiyoruz. Hangimiz bir spor takımının taraftarı değiliz ki. Siz spor müsabakasında veya antremanında sakatlandığınızı düşünün. Veya çok sevdiğiniz bir sporcunun sakatlandığını. Hanginiz adeta bir aşkla bağlı olduğunuz spordan veya sporcunuzdan mahrum kalmayı istersiniz. Ki kalmak zorunda da değilsiniz. Çünkü bunun için gecesini gündüzüne, canını dişine takacak bir Fizyoterapistiniz var.

Bireysellleştirilmş Eğitim Proğramını(BEP) kolayca hazırlayın.

Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki şehit haberleri gelmesin diye bir vatan evladı daha gazi olmasın diye her gece dua ediyoruz. Peki sizin için canını dişine takmış bir gazinin bir daha hiç yürüyemeyeceğini düşünsenize veya kollarını hiç kullanamayacağını. Bu vebalin altından kalkabilecek misiniz. İşte sırf o minnet duygusunu boşa çıkarmamak için gazimizin tekrar sapasağlam ayağa kalması bağımsız yaşamasını sağlayabilmek için çalışan Fizyoterapistler var.

Evet her meslek dalında olduğu gibi Fizyoterapistlerin de çok sorunu ve problemi oldu bu ülke de. Ama biz Fizyoterapistler hiçbir zaman mesleğimize olan aşkımızdan bir dirhem olsun kaybetmedik. Ama bugün aldığımız bir haberle bizim 4 senede gecemizi gündüzümüze katarak bitirdiğimiz bölümümüzün önlisans mezunlarına uzaktan eğitimle Fizyoterapist ünvanı verileceğini öğrendik.

İşin üzülenecek tarafı mezun sayısının artmasından ziyade bence Fizyoterapistleri mesleğine küstürmeniz. Emin olun bu ülkede istemediğiniz kadar Fizyoterapist yetiştirebilirsiniz ama bizlerin mesleğimize olan aşkımızı elimizden alırsanız bizden çok o yukarıda bahsettiğim insanların hayatlarınıve hayallerini ellerinden alacaksınız. Elinizi vicdanınıza koyun ve birkez daha düşünün

Kaynak: http://blog.radikal.com.tr/yasam/fizyoterapistler-isyanda-110571

Yorumlar (1)

[ Üyelere Özel ] 16-09-2015 20:28:20

ağzına sağlık

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
İş Arayanlar

iş arayan 616 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

Mebrure F.
Çocuk Gelişimcisi

Bugün

Haydar H. Y.
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

Bugün

Merve N. Ş.
Uzman Öğretici

Bugün

Kahraman A.
Sosyolog

Bugün

Melike N. D.
Uzman Öğretici

Kullanıcı Görüşleri...