03-10-2015 |

Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracak Sistem !

 Yine İzmir, yine ilk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki kamu kurumları arasında görme ve işitme engellilere yönelik ilk “Kapalı Alan Yönlendirme Sistemi”ni İzmir’de hayata geçiriyor. Akıllı telefonlar üzerinden çalışan ve engellilere büyük kolaylık sağlayan uygulama, 1 Kasım’da hizmete başlayacak.

“Engelli Dostu Belediye” unvanı taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik yeni bir projeye daha imza attı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı yönetim anlayışla, kentteki oda, sivil toplum kuruluşu ve üniversitelerin katılımıyla düzenlendiği çalıştay sonucunda ortaya çıkan proje, Türkiye’deki kamu kurumları arasında engellilere yönelik ilk  “Kapalı Alan Yönlendirme Sistemi” olma özelliğini taşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğinde hayata geçirdiği “WizmirNET” projesinin ikinci ayağı olan sistem, özellikle  görme ve işitme engellilerin hayatını kolaylaştıracak. Akıllı telefonlar üzerinde çalışan sistem, ilk etapta   Büyükşehir Belediyesi’nin  hizmet binası ile Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) uygulamaya alınacak. Altyapı çalışmaları tamamlanan sistem, test aşamalarının ardından 1 Kasım 2015 tarihinde hizmete girecek.

Sistem nasıl çalışıyor?

Proje, başlangıç aşamasında görme ve işitme engellilerin, sistemin kurulduğu bölgelerde istedikleri noktalara kolaylıkla ulaşımını sağlamak için düşünülse de, aslında tüm İzmirlilerin yararlanabileceği daha özellikli bir sistem olarak tasarlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası ile AASSM’ye yerleştirilen ve “ibeacon” adı verilen cihazlar yardımıyla çalışan sistem, bluetooth teknolojisini kullanıyor. İki binadaki tüm bölümlere 450’nin üzerindeki ibeacon yerleştirildi. Akıllı telefonlar üzerinde çalışan uygulamaya özel kat planları ve birim odaları için  harita oluşturuldu. Kullanıcılar, sistemden sesli ya da yazılı olarak nokta seçtikten sonra, uygulamanın içinde yer alan harita üzerinden yine sesli ve görüntülü yönlendirmeyle gidecekleri yere kolay bir şekilde ulaşabiliyor. İşitme engelliler, görsel uyarıları ve zemin haritasını görebiliyorken, görme engelliler de uygulamanın sesli yönlendirme kısmından yararlanıyor. Büyükşehir birimlerinin hizmetleri ile ilgili bilgiler de uygulama üzerinden kullanıcıya aktarılıyor.

Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.

Uygulamanın içerisinde yer alan önemli özelliklerden biri de “acil yardım butonu”.  Doğrudan Hemşehri İletişim Merkezi’yle  bağlantılı olan butona basıldığında, kullanıcının yeri uygulamadan belirlenip hızlı bir şekilde ihtiyacına çözüm bulunuyor.

Kaynak: https://www.izmir.bel.tr/HaberDetay/14775/tr

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
İş Arayanlar

iş arayan 670 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

Minay K.
Özel Eğitim Öğretmeni

Dün

Gökhan G.
Psikolog

2 gün önce

Beyza O.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni

Bugün

Dilya M. J.
Dil ve Konuşma Terapisti

Dün

Mehmet M.
Uzman Öğretici

İş mi Arıyorsunuz?

Mezun oldunuz, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi