12-05-2015 |

Engelliler Haftası

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ’Engelliler Haftası’ dolayısıyla çeşitli spor dallarında başarıya ulaşan engelli gençleri makamında kabul etti.

Tüm engelli vatandaşların ve ailelerinin ’Engelliler Haftası’nı kutlayan Çakacak, "Çağdaş devletlerin en önemli görevi, engelli vatandaşlarına destek olmak ve sahip oldukları yeteneklerin ortaya çıkarılması için onlara imkan sağlamaktır. Devletimizce engellilerimizin hayata daha sıkı tutunmalarını sağlamak amacıyla kamuda engelli vatandaşlarımıza çalışma imkanı sunma zorunluluğu getirilmiş, bugün kamuda çalışan engelli sayısı 6 kat artmış ve 16 bin engellimiz istihdama kazandırılmıştır. Yine bir diğer önemli düzenleme ile bakıma muhtaç vatandaşlarımıza 2007 yılından bu yana asgari ücret tutarında evde bakım yardımı yapılmaktadır. Bu kapsamda Mersin’de 2015 yılı içerisinde 40 milyon lira, 8 yılda toplam 514 milyon lira evde bakım ücreti hizmeti verilmiştir. Ayrıca mayıs ayında 20 bin kişilik bir istihdam olanağı daha vatandaşlarımıza sunulacaktır. Yapılan tüm bu desteklerle, engellilerimizin kendilerine imkan tanındığında sosyal hayatta neleri başarabildiklerini çok iyi görmekteyiz. Sizler bunun en güzel örneğisiniz. Tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Ziyarete katılan engelli gençler elde ettikleri başarılarla ilgili Vali Çakacak’a bilgi sunarken, Mehmet Çam, futsal branşında Mersin’i başarıyla temsil ettiğini, Ayşe Kafes ise yüzme branşında bölge şampiyonu unvanına sahip olduğunu dile getirdi. DİSK Atma Türkiye Şampiyonu ve 400 metre bölge şampiyonu olarak Atletizm Milli Takımı’na davet edildiğini aktaran Hüseyin Odun ile Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu olarak 2016 Rio Olimpiyatları’na katılacak Milli Takım ile ülkemizi temsil edeceğini ifade eden Çilem Yavuz, Vali Çakacak’a, nezaketinden ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.
Mersin’de 12 bin 738 engelli vatandaşa evde bakım yardımı, 185 vatandaşa ise engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde bakım hizmeti verildiğini bildiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ömer Faruk Bilgin ise, “Bu hizmetlerin sunulmasında desteğini esirgemeyen Sayın Valimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak, engelli gençleri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/engelliler-haftasi-mersin-yerelhaber-779290/

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Çalışanınız sizi yüzüstü bıraktı, ortada mı kaldınız?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi