29-04-2017 |

Engelli Çocuklar İçin İmza Kampanyası

Engelli çocuklara devlet tarafından verilen raporların kısa süreli olması ve yeni rapor almanın zorluğu nedeniyle sorun yaşayan aileler kampanya başlattı.

Engelli bireylerin devletten eğitim ve sosyal yaşam için yardım alabilmesi için zihinsel engelli raporu alınması isteniyor. Engelli ailelerine göre rapor alabilmek için en erken 2 ay sonrasına randevu alınabiliyor. Engelli annesi Melek Taşkın, Sağlık Bakanlığı'nın dikkatini çekebilmek için imza kampanyası başlattı.

Change.org üzerinden başlatılan kampanyada, "Bu kampanyanın amacı, alınan bu raporun sürelerinin yaşam boyu olması. Ne yazık ki hastaneler tarafından verilen engelli raporlarının geçerlilik süresi 1 ya da 2 yıl oluyor. Yani bizler çocuklarımızla birlikte her sene aynı zorlu süreci yaşamak zorundayız. Dünya üzerinde %80, %90 zeka geriliği olan ve iyileşip sıfırlayan hiçbir insan yok, bu herkesçe bilinen bir durum, doktor olmaya gerek yok. Hal böyleyken bu raporu tekrar tekrar yeniletmek maalesef ailelere ve özellikle çocuklara travma yaratmaktan başka bir işe yaramıyor." denildi.

Rapor almanın zorluğu nedeniyle engelli erkekler için askerlik konusunda da sıkıntı yaşandığı iddia edilen imza metninde, "Bu yüzden erkeklerde askerlik konusunda da sıkıntılar yaşanıyor. Evde kaçak saklanıyor diye evine baskın yapılan aileler mevcut, halbuki aileler devamlı rapor sahibi olsalar ve bu raporlar TC kimlik numarası üzerinden devletin tüm kademelerinde iki tuşa basılarak görülebilse aileler çok rahat edecekler." ifadelerine yer verildi.

İmza kampanyasına şu adresten ulaşılabiliyor.

Kaynak: http://www.cnnturk.com/saglik/engelli-cocuklar-icin-imza-kampanyasi

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Kullanıcı Görüşleri...
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
İş Arayanlar

iş arayan 635 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Dün

İrem D.
Çocuk Gelişimcisi

Dün

Fatma Z. Y.
Psikolog

Dün

Canan A.
Psikolog

Dün

İrem Ş.
Müdür Yardımcısı

Dün

Aysu E.
Uzman Öğretici