13-01-2016 |

Engelli Arkadaşlarına Köfte-Ekmek Satarak Servis Aracı Aldılar

Yakalandığı kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan üniversiteli Seda Dil, arkadaşlarının hazırladığı sürprizle büyük mutluluk yaşadı.

Yakalandığı kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan üniversiteli Seda Dil, arkadaşlarının hazırladığı sürprizle büyük mutluluk yaşadı. Belediye otobüsü ile okuluna gelmek zorunda olan ancak yaşadığı zorluklar nedeniyle zaman zaman eğitimi aksayan Dil için arkadaşları, kampüs içinde köfte-ekmek satarak topladıkları para ile engelli servis aracı aldı. Yaklaşık 100 bin liraya mal olan araç, Fatih Üniversitesi’ne törenle teslim edildi.

Üniversiteli arkadaşlarının ‘köfte şenlikleri’ düzenleyerek topladıkları para ile engelli servis aracı aldıkları Seda Dil, okuluna artık daha rahat gidebilecek. Seda Dil, Beylikdüzü’nde oturan Fatih Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi. Daha önce okula ulaşım konusunda yaşadığı problem nedeniyle gündeme gelmiş ve evinin önünden geçen otobüs hattının yeniden devreye girmesiyle yaşadığı sorun çözülmüştü.

Ancak yakalandığı SMA kas hastalığı nedeniyle zor günler geçiren ve yardımcısının desteği olmadan ihtiyaçlarını karşılayamayan Dil’e güzel haber okul arkadaşlarından geldi. Üniversitenin Toplumsal Duyarlılık Merkezi bünyesinde çalışan gönüllü öğrenciler arkadaşları için harekete geçti. Köfte şenlikleri ve benzeri yardım çalışmaları yürüten Dil’in arkadaşları, 4 yıllık emeklerinin karşılığını aldı. Toplanan gelire üniversitenin mütevelli heyeti de katkıda bulununca 98 bin liralık engelli hizmet aracı projesi hayata geçti. Araç, Fatih Üniversitesi’nde düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

Okuluna belediye otobüsü ile gelebilen ancak yağmurlu havalarda bindiği akülü arabayı kullanamadığı için okula gelemeyen Dil’in sevinci görmeye değerdi. Arkadaşlarının yaptığı fedakarlıktan çok etkilendiğini belirten Dil, “Onların hassasiyeti olmasa bu imkan olmazdı. Çok hassas insanlar. Teşekkür ediyorum onlara” dedi. Servis aracı ile artık okula ulaşımının daha rahat olacağını belirten Dil, “Yağmurlu havada akülü araba kullanamıyordum, hatta okula gelemediğim de oldu. Bu araç evimden alıp okula getireceği için daha kolaylık sağlayacak. Ailem de tabi ki sevindiler. Hava şartlarından dolayı okula gelemiyordum, o yüzden şimdi onlar da daha rahatlar.” şeklinde konuştu.

Projede yer alan öğrenciler ise Dil’e ve diğer engelli arkadaşlarının kullanımı için alınan araç nedeniyle duydukları mutluluğu dile getirdi. Projede yer alan Hanifi Subaşı, arkadaşlarının özverili çalışmaları ile engelliler için büyük kolaylık sağlanacağını düşündüğünü belirtti. Dil’in arkadaşlarından Büşra Aksoy, ise “Burada herkes başkaları için yaşar. Sloganımız bu. Bunu gerçekleştirdiğimiz için ve Seda arkadaşımız için çok mutluyuz. Okula gelirken gerçekten zorlanıyordu. Ona böyle bir hediye verdiğimiz için mutluyuz” dedi.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhit Mert, okulun bulunduğu arazi itibariyle engebeli olduğu için engelliler ile ilgili çalışmalara büyük önem verdiklerini belirtti. Mert, “Öğrencilerimizin rahat bir eğitim alabilmesi için gereken adımları atmaya çalışıyoruz. Gerek mekanları, gerek bahçe içlerini düzenlemeye çalışıyoruz. Ama bu daha özel bir durum, öğrencimizin tekerlekli sandalye ile gelip gitmesi gerekiyor. Otobüs yeterli olmuyordu, engelli aracı alınması gerekiyordu. Bizim öğrencilerimiz, 60 kadar kulüple hem sanatsal, hem akademik, hem kültürel faaliyetleri kendileri organize ediyorlar. Öğrencilerimiz, kendi girişimleri ile bu aracın alınmasına ön ayak oldular.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.

98 bin liraya mal olan araç, üniversitesi bünyesinde engellilerin ulaşım hizmeti için kullanılacak. Tekerlekli araçların kullanımı için özel bir donanıma sahip olan araç GPRS ve kapalı devre kamera sistemine sahip.

Kaynak: http://www.haberler.com/engelli-arkadaslarina-kofte-ekmek-satarak-servis-8054572-haberi/

Yorumlar (1)

[ Üyelere Özel ] 13-01-2016 14:22:14

Gerçektende insanlık, arkadaşlık, duyarlılık ölmemiş dedirten bir haber okuyunca duygulandım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim...

Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Çalışanınız sizi yüzüstü bıraktı, ortada mı kaldınız?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi