20-07-2016 |

Down Sendromlu Milli Atlet Münevvere Yılmaz'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Spora başladıktan sonra sosyal uyumunu artıran down sendromlu milli atlet Münevvere Yılmaz’ın yeni hedefi dünya şampiyonluğu. Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası’nda üçüncü, Avrupa şampiyonasında ise birinciliği bulunan Münevvere, bu kez dünya birinciliği için İtalya’ya gitti

Sporla tanışmadan önce ev ile okulun dışında zaman geçirmeyen ve içine kapanan down sendromlu Münevvere Yılmaz, annesinin teşvikiyle başladığı atletizmde dünya ve Avrupa şampiyonalarında çeşitli dereceler elde etti. Münevvere’nin yeni hedefi ise dünya şampiyonluğu.

Ailesiyle Afyon’da yaşayan 21 yaşındaki Münevvere, 6 sene önce başladığı atletizmin gülle atma branşında 2012’de dünya üçüncülüğü, 2013’te Avrupa şampiyonluğu elde etmeyi başardı. İtalya’nın Floransa kentinde yarın başlayacak Dünya Down Sendromlular Spor Oyunları’na katılacak Münevvere, AA muhabirine organizasyon için İzmir’de başarılı bir kamp dönemi geçirdiklerini söyledi.

Sporun sosyalleşmesinde olumlu etkilerini gördüğünü anlatan Münevvere, “Dünya birincisi olarak, İtalya’da bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Hedefime ulaşmak için çok çalıştım. Birinci olup madalyamı anneme armağan etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Akın Üstün de sporun engellilerin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu, bu nedenle federasyon olarak tüm engellilerin spor yapmasını önemsediklerini vurguladı.

Sporun fiziksel katkısının yanı sıra rehabilitasyon etkisinin de bulunduğunu ifade eden Üstün, şöyle konuştu:

“En önemli katkılardan biri ailelerinden uzakta yaşamlarına devam edebilmeleri. Evlerinden çıkamayan, çıkarılmayan engelliler şimdi ailelerinden uzakta farklı illerde kamplara katılıyor, uluslararası turnuvalar için yurt dışına çıkıyor. Şimdi ailelerine aldıkları madalyalarla çok büyük gururlar yaşatıyor. Federasyon olarak onlara ulaştık, sporla tanıştırdık, öz güvenleri geldi. Artık saklanmayan ön plana çıkarılan çocuklar olmaya başladılar.”

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

Kaynak: http://sporcope.com/down-sendromlu-milli-atlet-munevvere-yilmazin-hedefi-dunya-sampiyonlugu-114268

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Kullanıcı Görüşleri...
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuz büyüyor, ekstra yeni personele mi ihtiyacınız oldu?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...