14-08-2017 |

Hobi Bahçesi Rehabilitasyon Merkezi Oldu

Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen 60 metrekarelik 101 hobi bahçesi, alzaymır hastalarının rehabilitasyonunda kullanılıyor.

        

Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından insanların günlük yaşamın koşuşturmasından ve stresten uzaklaşması, aynı zamanda organik tarım yapabilmesi amacıyla iki yıl önce hayata geçirdiği ve her biri 60 metrekarelik 101 hobi bahçesinde alzaymır hastaları ve yakınları yetiştirdikleri ürünlerle moral buluyor.

Bahçelievler Mahallesi'nde 12 bin metrekare alan üzerinde her biri 60 metrekareden oluşan 101 hobi bahçesinde Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi ile yapılan protokolün ardından hasta ve yakınları bahçede toprakla buluştu.

Projeyle haftanın belirli günlerinde evlerinden alınan hasta ve yakınları bahçeye geliyor, burada kendilerine ayrılan alanlarda diktikleri domates, biber, çilek gibi sebze ve meyveleri sulayıp hasadını yapıyor.

Alzaymır hastaları ev dışında bir aktiviteye katılarak rehabilite olurken hasta yakınları da bahçelerde organik tarım yapma imkanı bularak, stresten uzaklaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, hastaların hem stres atmak hem günün yorgunluğunu çıkararak zinde kalmak açısından güzel bir işle uğraştıklarını söyledi.

"Eve sakin ve rahatlamış dönüyorlar"

Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hülya Hatice Eryılmaz ise babasının da alzaymır hastası olduğunu, yaşanan zorluklardan biraz da uzaklaşmak için belediye ile iş birliği yaptıklarını kaydetti.

Hasta ile yakınlarının toprakla temas ettikçe eve çok daha sakin ve rahatlamış olarak döndüklerini gözlemlediklerini dile getiren Eryılmaz, "Hastalarımız o eskiye dönüşleri, çocukluklarında yaşadıklarını, toprakta ve doğayla iç içe olduğunda hatırlamaya başladı. Yeşillik ve toprak daha motivasyon sağlıyor. Mahsuller çıktıkça seviniyorlar. Toprakla bir araya gelmek onlar için zihinsel olarak kesinlikle çok yarıyor." ifadelerini kullandı.

Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.

"Eve kapanmasınlar"

Hasta yakını Güler Civil, 78 yaşındaki eşi Sünter Civil ile zaman zaman bahçeye geldiklerini ve havasının çok temiz olduğunu belirterek, "Alzaymır hastaları, hobi bahçesinde toprakla oynayınca mutlu oluyorlar." dedi.

Nihal Sarıkaya da, "Eşimle beraber burada oyalanmayı çok seviyorum. Evde devamlı kalmaktansa buraya gelince çok daha iyi oluyoruz. Buraya gelince stres atıyorum. Böyle yerlere hastalarını alıp gelsinler, eve kapanmasınlar." diye konuştu.

SEBAHATDİN ZEYREK

Kaynak: http://www.memurlar.net/haber/687166/hobi-bahcesi-rehabilitasyon-merkezi-oldu.html

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İş mi Arıyorsunuz?

Mezun oldunuz, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.