Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

ÖZEL ALT SINIF..

Bir ilköğretim okulu bünyesinde özel alt sınıf öğretmenliği yapacağım.Kendi branşım zihin engelliler öğretmenliği fakat üniversitede kaynaştırma stajı ve eğitim uygulama okulunda staj aldığımız için özel alt sınıflara dair hiç bilgim yok.Bu çocuklar için program nasıl oluyor? Nasıl hazırlayacağım.Yine her çocuk için Bep hazırlanıyor mu? Hazırlanırsa nasıl uygulama yapacağım? Çünkü sınıfta yardımcı öğretmen yok.Tahmini 7-8 öğrencim var.İlk hafta derse başlamak niyetinde değilim.Önce çocuklarla sağlıklı iletişim kurmak istiyorum bana alışmaları için fakat kendimi çok tecrübesiz hissediyorum..Lütfen tecrübelerinizi paylaşın..
04-09-2008
Özel EĞİTİMCİ
Özel Eğitim Uzmanı
Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.
39 Yanıt
karabük ram ın sitesine gir http://www.karabukram.gov.tr/ dökümanlardan BEP Örnekleri Eğitilebilir Çocuklar Programına Göre Yapılmış Planlar İlköğretim Müfredatına Göre Yapılmış Planlar yıllık planlar hazır var Diğer dökümanlarda işinize yarar.
18-10-2009
Dündar COŞKUN
Özel Eğitim Öğretmeni

boş yere o kitaba para vermeyin arkadaşlar....Zih.Eng.Öğrt. Pınar Topaç
16-10-2009
Pınar KAYA
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

MEB Sitesi özel eğitim rehberlik ve danışma hizmetleri genel müd.
07-10-2009
Şenol KÜÇÜKYILDIZ
Özel Eğitim Öğretmeni

Şenol hocam bilgilendirmeniz için teşekkürler. Ama bu bilgi ne kadar doğru kaynak gösterir misiniz?
07-10-2009
Oktay TÜRKOĞLU
Özel Eğitim Öğretmeni

2008-2009 Eğitim Öğretim yılının ortalarında ilköğretim okullarında bulunan özel eğitim sınıflarının müfredaat proğramı değişmiştir. Beb planları İlköğretim proğramına uygun olarak yapılacaktır. Bilgilerinize saygı ve sevgilerimle.
06-10-2009
Şenol KÜÇÜKYILDIZ
Özel Eğitim Öğretmeni

arkadaşlar bende özel eğitim sınıfında ilk kez çalışıyorum öğrencileri tanımakla işe başlıyorum bir yandan da plan, program vs.. araştırması yapıyorum. Elinde örnek bulunan arkadaşlar gönderirseniz sevinirim.
01-10-2009
Hanife OKTAY
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Tuğba hocam yeni mezunum ve özel eğitim sınıfına atandım.. Yıllık plan konusunda yardım ederseniz sevinirim... Örnek gönderebilirmisiniz? Teşekkür edeerim. İyi çalışmalar.
01-10-2009
Oktay TÜRKOĞLU
Özel Eğitim Öğretmeni

tuğba hanım mail adresimi versem bana özel egıtım sınıfı planları ve bep örneklerı hakkında yardımcı olabılır mısınız?tesekkurler...
27-09-2009
Hatice BENDER
Diğer

ayna mutlaka olmalı.aileleri bilgilendirecek bir pano olmalı,imkan varsa sınıf içerisinde bir lavabo olmalı bence.
16-10-2008
Nihal TURAN
Okul Öncesi Öğretmeni

arkadaşlar hep planlarla ilgili iletişime geçtik sınıf düzeni hakında biraz konuşalım.sizce bir özel alt sınıfın düzeni nasıl olmalıdır?neler olmazsa olmazlarındandr.biliyosunuz ortam çok önemli heleki bu çocuklarımız için.ben kendi sınıfımda düzenlemeleri şöyle yapmayı düşünüyorum.kendi masamın yanında bir bireysel çalışma için öğrenci masası bulundurucam ihtiyacı olanı ayrı alıp çalışmak için.çalışmaları sergileyecek köşe zaten olmalı.uygun davranış göstermeyen öğrenc,ler için ayrı bir köşe yapsammı acaba bilmiyorum tam olarak emin değilim sizce olumlu veya olumsuz bir etkisi olabilirmi?halı,u şeklinde masa,perde,ödül panosu.varsa farklı düşüncesi olan paylaşırsa çok sevinirim...
16-10-2008
Sevde TUFAN
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

ben aldım hocam mailinizi çok saolun. dökümanları aldığımı söyledim ,teşekkür ettim ama okumadınız ,yada gelmedi sanırım...
16-10-2008
Sevde TUFAN
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Gönderirim tabiki Şenol bey fakat siteden daha önceden 2 kişiye göndermeme rağmen geri dönen olmadı.Ellerine ulaşıp ulaşmadığını bilemiyorum.Plan gönderdiğim kişiler mailime aldıklarına dair geri dönerlerse çok sevinirim.
06-10-2008
Özel EĞİTİMCİ
Özel Eğitim Uzmanı

Özel eğitimci Arkadaş elindeki planları email adersime gönderirseniz memnun olurum.
05-10-2008
Şenol KÜÇÜKYILDIZ
Özel Eğitim Öğretmeni

Tuğba Arkadaş elindeki planları email adersime gönderirseniz memnun olurum.
05-10-2008
Şenol KÜÇÜKYILDIZ
Özel Eğitim Öğretmeni

sağolun hocam.ben her üniversitenin öğrendiği bep.görüşme formu vs.merak ediyorum.farklı dökümanları incelemek için.bendede fazlasıyla dokuman var.kendi ellerimizle oluşturduğumuz formlar ayrıca.ben gazili olarak bu konuda çok bilgili olduğumuda düşünüyorum.nys tekrar t.ederim hocam.bayramdan sonra gönderin sorun yok aceleside.siz nerde görev yapıyorsunuz.kaç yıllık öğretmensiniz ve hangi üniversiteden mezunsunuz.benimde yardımcı olabileceğim konular varsa edebilirim.paylaşımlarda bulunmak isterim.iyi günler.
02-10-2008
E. Sevgi SARIÇAM
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Gönderirim Sevgi hocam fakat belgeler bilgisayarımda ve malum bayram olduğu için şuanda bilgisayarım yanımda değil,şimdilik gönderemem...Fakat bayramdan sonra yollarım.Belki formatları farklıdır sizin bildiğinizden.Bende sizden farklı bir üniversiteden mezunum..Bilgiler paylaşıldıkça güzeldir..Farklı dökümanları incelemek her zaman iyidir..Saygılarımla..
01-10-2008
Özel EĞİTİMCİ
Özel Eğitim Uzmanı

merhaba özel eğitimci hocam ben gazi ünvtesi özel eğitim mezunyum sakıncası yoksa banada gönderebilirmisiniz.bunlar bizdede mevcut ama yeni mezun olduğum için bazı şeyleri merak ediyorum
01-10-2008
E. Sevgi SARIÇAM
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Murat hocam mail adresi verirseniz örnek yıllık plan,bep ve sosyal beceri formu,problem davranış gözlem formu ve aile görüşme formu gibi müfettişlerin dosyanızda olmasını istediği örnek belgeleri yollayabilirim.Saygılar..
30-09-2008
Özel EĞİTİMCİ
Özel Eğitim Uzmanı

Meslekte yeniyim bir ilköğretim okulunun özel sınıfına atandım ve okulda bu sınıf yeni açıld.BEB ve günlük plan olarak biligi alabileceğim hocalarımdan yardım bekliyorum
25-09-2008
Murat TEKİN
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Güzel bi konuya değindiniz.Bu durumdan çoğu kişi haberdar değil.Teşekkürler..........
25-09-2008
Murat TEKİN
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır

PKT, KDF, BEP, GÖF ve diğer formları otomasyonunuz otomatik hazırlasın

İş Arayanlar

iş arayan 669 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

3 gün önce

Kevser Y.
Uzman Öğretici

2 gün önce

Serhat B.
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Dün

Nesrin G. A.
Özel Eğitim Öğretmeni

2 gün önce

Beyza O.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni

3 gün önce

Nazife D.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.