Walker - Warburg Sendromu

Walker - Warburg Sendromu

Nedir?

Bu sendromda cobblestone lisensefali, konjenital hidrosefali, ciddi konjenital ipotoni ve ciddi konjenital göz malformasyonları (persistent hipoplastik primary vitreous, konjenital glakom veya mikro-oftalmi, optik sinir hipoplazisi) [ve posterior sefalosel olabilir. Affekte hastalar doğumda belirgin anormallik gösterirler. Okuler anormallikler ve progresiv makrosefaliye ek olarak belirgin hipotoni çoğunlukla vardır. Hastaların çoğu psikomotor gelişim geriliği gösterirler. lk sene içinde çoğu tekrarlayan aspirasyon ve solunum yetmezliğinden kaybedilirler

Belirtileri Nelerdir?

Görüntülemede, Walker -Warburg sendromlu hastalarda bir kaç yüzeyel sulkus barındıran kalınlaşmış korteks, mikro-oftalmi, hidrosefali, kallosal hipogenezis ve belirgin hipomiyelinasyon vardır.

Korteksde; muhtemelen disorganize kortikal nöronların alttaki beyaz cevhere  yayılımını (“bundles” olarak adlandırılır) gösteren irreguler gri-beyaz cevher birleşimi vardır. Bu cobblestone lisensefalinin karakteristik görünümünü verir.

Nasıl Tanı Konur?

Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Görünme Sıklığı Nedir?

Walker Walburg Sendromu 100.000 canlı doğumda 1.2 olarak tanımlanmıştır.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı
Üyelik Gerekli

Yorum yapanları görebilmek ve yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu tüm işlemler tek otomasyonda... Hem de ücretsiz!

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
İş Arayanlar

iş arayan 633 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

Bugün

Can B.
Psikolog

Dün

Fatma Z. Y.
Psikolog

Dün

Merve D.
Fizyoterapist

2 gün önce

Özge K.
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı

Dün

Selma H.
Çocuk Gelişim ve Eğitim Uzmanı