Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

zihinsel engelliler öğrt. için sertifika nasıl alınır?

merhaba, ben sınıf öğretmenliği mezunuyum. zihinsel engelliler öğretmenliği yapabilmem için gereken seminer ve sertifikayı nasıl alabileceğim konusunda bilgi edinmek istiyorum. bu kursu alabilmem için devlette çalışıyor olma şartı aranıyor mu? ben şu anda atanamadığım için bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. bu kursu özelden alabileceğim meb onaylı kurslar var mı?
08-08-2007
Çağla HAMZAÇEBİ
Diğer
Öğrenci ve Veli bilgilerinin kolayca takip edin.
Lütfen bana yardımcı olun.Gerçekten fikirlerini almak istiyorum.
21-07-2010
Ahmet ARIÖZ
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Özel eğitimciyim diye övünenlere bakma onlar ne derse desin, ben 31 yıl sınıf öğretmenliği yaptım 4 yıldan beride sertifikalı sınıf öğretmeniyim. Özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışıyorum. Özel eğitimcilerden daha özel eğitimciyim. Çalışırken çok özel eğitimci gördüm, övündükleri gibi değiller. Amerika'yı yeniden keşfetmiyoruz. Onlar keşfettiklerini sanıyorlar, sanırsam. Öğretimin temeli aynı sadece engelli çocuklar öğrenimde, normal çocukların öğrendiği süreçten geçerler fakat hedefe geç varırlar. Yukarıda bir kardeşim bende doktorluk yapayım gibi bir ifade kullanmış ama farkında değil sanırım ikisi farklı alan o da bunun kültür seviyesini gösteriyor. Fakat sınıf öğretmenliği ile özel eğitim öğretmenliği aynı alan. Kardeşimiz bilmiyor sanırım, normal sınıflarda zihinsel engelli kaynaştırma öğrencileri var. Bu öğrencilere sınıf öğretmenleri ders veriyor, bazıları gayette başarılı oluyor. İşin özü dersin sonunda yaptıklarını gözden gecirip öz eleştiri yapmak, çocukları ve mesleği sevmek. Benim bildiğim önce sınıf öğretmeni olarak atanıyorsun, daha sonra geçiş yapabiliyorsun. Bunu MB'den öğrenebilirsin istersen.
20-07-2010
Selami İBRAHİMÇAVUŞOĞLU
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Ben Mustafa koyuncu Anadolu Öğretmen Lisesi 2010 mezunuyum Zihinsel Engelliler Öğretmenliği bölümü okumak istiyorum. Ama bu sınıf öğretmenliği mezunlarının özel eğitim öğretmeni olma durumları aklımı karıştırıyo.Şu anda istediğim zihinsel engelliler öğretmenliği bölümüne kaydolacak puana sahibim ama okuldan mezun olduktan sonra açıkta kalma korkum var bu sınıf öğretmenleri yüzünden. Bu durumu protesto ediyorum. Herkes kendi işini yapsın. Ben şimdi açıkta kalma korkusu yüzünden zihinsel engelliler öğretmenliğine gidip gitmeme konusunda kararsızım.Zihinsel engelliler öğretmenliği bitirmiş Hocalarım sizden bana yardımcı olmanızı rica ediyorum.
20-07-2010
Ahmet ARIÖZ
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

ben 2 yıldır özel eğitimin içindeyim ve arkadaşlar size şunu söyleyebilirim ki özel eğitimciler bu işi para die gördükleri için bu tavırdalar.bana bu işten çekil,ekmek paramızla oynama,PİYASAYI düşürüosun dien o kdr çok özel eğitimci oldu ki.onları da gördük.bn şu ana kdr görmedim ki canla başla çalışan bi özel eğitimci.bırakın saldırmayı.korkmayın biz PİYASAYI düşürmeyizz!!!!
03-11-2008
Hande HAN
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Yazınıza cevabı bu kadar geciktirdiğim için beni affetmeyin.Çünkü ben kendimi affetmeyeceğim.Bişeyler yazmışsınız ama ne amaçla yazdınız bilmiyorum.Acaba siz ne amaçla yazdınız farkındamısınız onuda bilemem.Ben hangi tarafa yazıyorum bence ondanda emin değilsiniz.06/09/2007 tarihli yazımın son 2 cümlesini doğru anlayabilmeniz için ne kadar okumanız gerekir tam emin de değilim.Ama siz yinede bi 20 kez falan bi okuyun.Okuyunda anlamanız garanti olsun.Şimdi size dil bilgisi,imla,noktalama işaretleri konusunda ders veremem.Hem branşım değil.Hem zamanım yok.Cümlem için açıklama yapmayacağım.Anlaması gereken kişiler anlamış.Daha anladıkları zaman haberim oldu zaten.
31-10-2007
Musatafa ALKAN
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

öncelikle size saygıya davet ediyorum siz 4 yıl okumuş bir yere gelmiş sayıyosunuz kendinizi bizim çocuklarımıza DELİ deme hakkını size kim verdi sınıf öğretmenlerine gilincede sayın öğretmenlerim herkes kendi işiyle biyerlere gelsin bence neden derseniz bizim çocuklarımız özel çocuklar aldığınız eğitimle bizim çocuklarımıza ne derece faydalı olcanızı sanıyosunuz çocuklarımızın bi şekilde kendi ihtiyacını karşılaya bilmeleri için biz ne kadar emek verdiğimizi ancak biz ve işini severek ve ciddi anlamda çocuklarımıza iyi eğitim veren özel eğitim öğretmenlerimi çok iyi bilir 3 4 ayda alacağınız diplomayla çocuklarımıza ne verebilirsiniz sizce sizin gibi bu işe kalkışacak öğretmenleri vicdanlarıyla başbaşa bırakalım
01-10-2007
Dilek ARSLAN
Diğer

elbette bende 4 yıllık eğıtım ıle 4 haftalık eğıtımı karsılastırmıyorum.ama sızlerde bı sıtemınızı ve sıstemın boyle olmasından dolayı isyanınızı artık biz sınıf öğretmenlerine değil de bunu bu hale getirenlere gösterin öyleyse...
06-09-2007
Sibel ARABACIOĞLU
Sınıf Öğretmeni

Saygıdeğer öğretmen arkadaşlarım.Bu nedir herkes Zihinsel Engelliler Öğretmeni olmak istiyor?Ekmek derdi farklı bi olay.Ama lütfen emeğe saygı gösterelim.Bişeyleri kazanmak eğer birilerinin hakkını yiyerek olacaksa bırakın yerinde kalsın.Siz hizmette kalite ararken işinize başkalarının karışması elbette hoş olmaz.Ben,Zihinsel Engelliler Öğretmeni olmanın yolu üniversite sınavına girip,yeterli puanı alıp,4 yıl bu bölümü başarıyla bitirmekten geçer derim.Zaten Normal öğrencilerle uğraşılmazken bir de delilerle uğraşmak size göre değil(!)Öyle değilmi?
06-09-2007
Musatafa ALKAN
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

nilay hanım bunu nasıl söylebiliyorsunuz anlayamıyorum.biz elbetteki bölümümüzden memnunuz ama biliyorsunuz yıllarca atanamayıp aç gezen bi dolu sınıf öğretmenleri var bunun dışında sözleşmeli ve ücretli calışan ve hakkettiğini alamayanbiçok meslektaşımız var.bunların yerınde olsanız acaba sızler ne yapardnız?.onemlı olan bi insanın işini severek yapması degılmıdır? sız nerden bılıyorsunuz ki bi özel eğitimcinin ya da zihinsel engelli öğretmenin işini başarıyla yaptığını? sonuçta bi karakter meselesi değilmidir?ben orda o işi yapıyorsam bunu gönüllü olarak yapıyorumdur yan gelip kımse yatmıyorumdur!zaten benım vicdanım buna izin vermez.bukadar da büyütmeyın sonuçta hepımız bırer eğitimci degılmıyız bı yerde bı cocuga bakış acımız aynı olmamalı? artık burda bız sınıf öğretmenlerine karsı cıkmayın lütfen işinizi başarıyla yapmaya bakın.onemlı olan bırçok engelli cocugu yetiştırmek,onların önünü açmak değilmidir? bırakın bunu hepberaber yapalım. herkese iyi eğitimler
03-09-2007
Belirtilmemiş

bİZ sınıf öğretmenliği mezunuyuz ama puanlar o kadar çok yükseldi ki. bizim yerimize de önceden başka bölümlerden mezun olanları atadılar hep. kadrolar doldu. ki hala da atıyorlar bildiğim kadarıyla. ama ona sesimizi çıkaramıyoruz. yapacak bişeyimiz yok çünkü. biz de önümüze gelen fırsatları değerlendirmeye çalışyoruz artık. sertifika veya başka şeyler. bu devlet böyle yapıyorsa, bizde AÇ KALMAMAK için bunlara başvurmak zorundayız arkadaşlar. siz ne kadar itiraz etseniz de...
01-09-2007
Özge KAYMAKÇI
Sınıf Öğretmeni

Oh oh eleştirin bakalım tabi insanın tuzu kuru olunca kimse başkasını düşünmez.sevgili özel eğitimcilerimiz sizin taban punınız 61 bizim sözleşmeli 83 kadrolu 86 ile alıyor tabi cebinize 2 bin ytl üzerinde maaş girdiği için ve kpss den 80 alıp (yani sizlerden 20 puan yüksek)boşta gezen bizler bi şekilde hayatta kalmak için uğraşıyoruz napalım!işte sertifikadır başka bişeydir.siz dalganızı geçedurun ve görün bakalım sınıfçılar bu işi sizden iyi yapıyo mu yamıyo mu tuzu kuru arkadaşlar.
29-08-2007
Erkan YILDIZ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

ilk öncelikle sizi tebrik ederim sınıf öğretmeniyim diyerek söze girmişsiniz..tebrik ederim,ama kendinden yine kendin,ailen,çevren,yıllaryılı getirmiş olduğun düşüncelerin acaba bu zor ve meşşakkatli işe hazır mı bunun cevabını araştırın...ben sizin kaygınızı gayet iyi anlıyorum bunca yıl oku ve bunların heba oluyoır gibi görünmesi tabiki insanı derinden yartalar ama size tavsişyem kendi işinizi yapmanızdır.ancak bu şekilde gereken düzeye varılabilir..umarım sizde burda atıp tutan emitasyon özel eğitimcilere dönmezsiniz...herşeye rağmen kararınız bu işe atılmaksada allah yardımcınız olsun başarılar
27-08-2007
Mehmet YILMAZ
Özel Eğitim Öğretmeni

bakın zaten olay allak bullak olmuş bide sen çıkmışsın ben türkçe öğretmeniyim diyosun da sertifika da...canım kardeşim biz öğrencilerimize konuşmayı öğretelim türkçesi,ingilizcesi,almancası sonra...haaa bu arada neden en başta tercih etmedin...kapımız açık tabi,gir sınava kazan gel meslektaş olalım,sertifikayla yapma bu işi ,alınterinle yap...başarılar(inanamıyorum senin böle soru sorduğuna,birilerinin dolduruşuna gelmeyesin?)
27-08-2007
Mehmet YILMAZ
Özel Eğitim Öğretmeni

milli eğitim bakanlığı personel daire başkanlığı özel öğretim hurumları genel müdürlüğü özel eğitğim genel müdürlüğü ile yapmış olduğum yazışmalarda bundan böyle sertifika verilmeyeceğini öğrendim bunun dışında zaten sertifikaların ipali için açılmış ve kazanılmış bir dava var onun için bu sevdadan vazgeçelim arkadaşlar saygılar
27-08-2007
Mehmet YILMAZ
Özel Eğitim Öğretmeni

Zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği sertifika programı http://ookgm.meb.gov.tr/ adresinin duyurular bölümünde ilan edilir.Ya da ocak 2008 ayında 2008 yılında açılacak tüm hizmetiçi eğitim programları, 2008 faaliyet planı olarak http://hedb.meb.gov.tr/ adresine ilan edilir. Takip etmenizi öneririm.
22-08-2007
Mustafa ALTUNTAŞ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Arkadaşlar bende Sınıf öğrt. mezunuyum.Geçen sene mezun oldum.Bir sene Karamanın ayrancı İlçesinin Buğdaylı köyünde ücretli müdür yetkili sınıf öğrt. yaptım. Bende özel eğitim sertifikası alıp Özel eğitim öğrt. olmak istiyorum.Ama bunu sırf iş olsun diye değil içimden gelerek istiyorum. Öyleki Uşakta okudum oradaki çocuk yuvasına haftada bir kez muhakkak giderdim öğrenciyken. Karamanda bulunan özel sevgi yumağı engelliler okulunu gezdim.Çok hoşuma gitti inanın ki her bir katta ayrı dünyalarla karşılaştım. Ayrıca bütün çocukları çok seviyorum.Buğdaylıdaki öğrencilerimi de çok özledim. Ben gerçekten içimden gelerek zihinsel engelliler sınıf öğrt. olmak istiyorum. Bu sertifikayı nasıl alacağımıda bilmiyorum. Allah rızası için bu konuda bilgisi olan bir kardeş bana yardım etsin.Bütün isteğim ve emelim budur.Ayrıca bu yazımı okuyup dalga geçecek olan arkadaşlar lütfen mail yollamayın.Şimdiden duyarlı arkadaşlara teşekkür ederim. mail adresim:gokhanekici704@hotmail.com
21-08-2007
Gökhan EKİCİ
Sınıf Öğretmeni

arkadaşlar saat baya bir geç ama öyle takılıyordum nette bu özel eğğitim kursu ne zamanlar açılıyor bi bilen varsa seltifika için gitmek istiyorum bilşgi verebilirmisiniz.
21-08-2007
Ramazan AVAR
Anaokulu Öğretmeni

Valla ben bir mağaza açıp kendimi vitrinime koyacağım artık. Gelip geçen anne babalar "bak oğlum, bak kızım, bu gördüğünüz bir özel eğitim öğretmeni. onun gibi olmak için sertifika almanız lazım, onun içinde sınıf öğretmeni olmanız lazım." desinler diye... (sözüm sisteme)
20-08-2007
Koray YAVUZ
Özel Eğitim Öğretmeni

abla gel sıcak sıcak sertifika aman almadan geçmeee. bu ne rabet? bu ne hürmet? bi zümrüt, bi yakut, bide özel eğitimci var... pek değerli pek.
19-08-2007
Sevim GÜLSEVEN
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

bir siz eksiktiniz, nasıl bir sektör bu böyle, önüne gelen bu sektörü istiyor, kendimi çok şanslı hissettim sayenizde:-)
19-08-2007
Hale HANÇER
Dil ve Konuşma Terapisti

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
İş mi Arıyorsunuz?

Başka bir şehire taşınmayı düşünüyor, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...