Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

maaşımın ödenmemesi

Merhaba çalıştığım kurumda son ay maaşını alamadim. Kurumdan özel sebeplerden dolayı istifa yazısı verdim ve istifa ettim. Simdi paramı nasıl alabilirim nasıl bir yol izlemeliyim. Yardimci olur musunuz ?

17-10-2014
Yılmaz GENÇ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni
Performans Takip Formu (PKT) eğitmenleriniz internet üzerinden girsin, siz sadece çıktıları alın.
9 Yanıt
Hiç işe başlamayın deseniz daha uygun olurmuş.
15-12-2014
Belirtilmemiş

sigorta primini asgari ücret üzerinden yatıran, gelmeyen öğrenciler için sınıf defterine geldi yazdıran, bunu da gelmeyenin dersini telafi edeceğiz bahanesinin ardına saklayan,sigortanızı işe basladıktan 1 gün sonra yatıran, damar okuma sistemi gelince haftada 5 yerine 6 gün calısacaksınız bu da fedakarlıktır diyen, sizinle ilk iş görüşmenizde bile güzelim tatlım diye konuşan, ciddiyetsiz,ya da fazla ciddiyetli psikopat gibi, yine ilk iş görüşmenizde ayaga kalkıp tokalasma zahmetini göstermeyip bir de sizi oturdugunuz yerden kaldırıp kapıyı kapattıran, kısacası sizi kendi malı gibi gören ve ezmeye çalışan tüm işverenlere direnin çalışmayın orada..
15-12-2014
Suna DERİK
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Kurumlara giris yaparken ilk iş gorüşmesinde kurumun vizyonunu iyi analiz edebilmek lazım kurumun yeni eski olması mevzu degil,oyle olmuş olsa yeni bir kurum hiç eski bir kurum haline gelemez..
19-11-2014
Belirtilmemiş

sevgili meslektaşlarım kesinlikle emeğinizin katrşılığı olan paranın sonuna kadar takipçisi olmalısınız ... ancak yüksek meblalar durumu ve günü kurtarma nın peşinde olan kurumlara da alet olmayınız .. o yuzden 3- 5 seneyi devirmiş kurumlarla normal pıyasa koşullarında anlaşma yoluna gıdınız..
17-11-2014
Belirtilmemiş

rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenler dersine girmedikleri öğrencilerin çizelgelerine hiç bir zaman imza atmadıkları takdirde kurumlarını şikayet etseler de ceza almazlar. çünkü kurumun yaptığı sizi bağlamaz. zaten bu sorunlar ortadan kalksın diye damar okuma sistemini bakanlık uygulama koydu. şu an pilot illerde uygulamaya başladı. dersin girişinde öğrenci ve öğretmen birlikte avuç içi okutarak derse başlıyorlar, dersin bitiminde de yine okutuyorlar. bu sistem oturmuş bir vaziyette tüm Türkiye'de uygulamaya başladığında sorunlar kökten çözülmüş olur diye düşünüyorum. maaş alınmaması durumunda da iş mahkemelerine dava açınız. kazanma ihtimaliniz kesin gibi bir durum. eğer kurum ssknızı asgari ücret veya düşük bir meblağdan yatırsa da önemli değil, iki şahit ile kurumda çalışan veya sizinle aynı dönemde çalışmış, gerçek maaşınızı ispat edebilir ve paranızı alabilirsiniz. eğer damar okuma sistemi kurumunuzda yoksa ve kurum size para ödemiyorsa çalışma çizelgelerine imza atmayınız ve paranızı aldıktan sonra imzalayınız. sizin yerinize kurum imza atarsa da şikayet ediniz. ben 11 sene rehabilitasyon sektöründe çalıştım ve 7 maaş alamadım. iş yerini dava ettim davam neticesinde davayı kazaman ihtimalimin olduğu dönemde sizinde saydığınız usulsüzlükler neticesinde kurum meb tarafından kapatıldı. kurum kapatılınca bende dava hakkımdan vaz geçtim. çünkü sahibinden alacağım bi kuruş parası kalmadı :)
07-11-2014
Abdullah DEMİR
Özel Eğitim Uzmanı

sayın ramazan beyinde dediği gibi maaş bordorusuna imza atmadıysan veya bir hak ve alacağım yoktur diye bir belge imzalamadıysan avukata ver kısa sürede sorun çözülür.Genç arkadaşlarım çalışmak yolsuzluğa karışmak demek değildir.özel eğitimde bilerek bu işlemlere katılmak nitelikli dolandırıcılık katagorisine girer.idari ceza 1/4 maaş kesimi ve adli olarak 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası, milli eğitimle ilgili bir işte çalışamaz(yani diploma iptali) cezasıdır.bu işyerinde dik başlılık demek anlamında olmak değildir.işini doğru ve zamanında yapacaksın ama dikkat edeceksin,maaş veya işlemlerde sorun yaşanıyorsa en kısa sürede o iş yerini terk edeceksin.siz öğretmenler çok zor şartlarda okuyor o diplomayı hak ediyorsunuz.bunu üç kuruş iş yeri kazanacak diye harcamayın.iş yeri organizasyon bozukluklarını kurum müdürü ile yardımcı olarak cözün.Nihayetinde bu işyeride tek işveren ekmek yemiyor hep birlikte çalışıyoruz.Aktif olun Tüm arkadaşlarıma sağlıklı ve güzel günler dilerim.
04-11-2014
Hayrettin BAYRAKTAR
Okul Müdürü

Önce kurumla konuşunuz derim.İkincisi iş mahkemesiyle sorunu çözebilirsiniz.Ayrıca yolsuzluk yapana göz yummak yolsuzluğa ortaklıktır. Şikayet hakkınız her zaman vardır.
04-11-2014
Ramazan ÇAVDAR
Özel Eğitim Öğretmeni

Bazen piyasanın çok üzerinde verilen maaşlar malesef aldatmaca olabiliyor ve ödemede sorun çıkarılabiliyor, öğretmen arkadaşlarımızın bu konuda dikkatli olmasını öneriyorum saygılar...
04-11-2014
Belirtilmemiş

bir rehabilitasyon merkezinde 3 ay çalıştım. son 2 maaşımı alamadım. işten cıkarıldım. işe girerken cıkarılırken herhangi bir imza atmadım. iş yerinde usulsuzluk cok fazla. öğretmen müdür veli yerine imzalar atılıyor. şikayet edersem böyle bir kurumda calıstıgım için ben de suçlu olabilirmiyim. nasıl bir yol izlemeliyim ?
02-11-2014
Y K
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Kullanıcı Görüşleri...
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi