Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

devlette çalışan öğretmen özel özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilir mi

milli eğitim bakanlığına bağlı bir orta okulda branş öğretmeni özel eğitim sertifikası varsa özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilir mi bu konuda tam olarak bilgi alamadım kimseden.özel eğitim kurumları dersane kategorisi ile aynı mı tutuluyor. yoksa özel okulda çalışabildiğimiz gibi çalışabiliyormuyuz. kaç saat çalışabiliriz.

03-01-2013
Sibel İGEN
Özel Eğitim Uzmanı
Öğrenci, veli, verilen eğitimler, kesilen faturalara ait ayrıntılı istatistik çıkartın.
17 Yanıt
kurum için bina bulduk dershane için özel olarak yapılmış 3 katlı oldukça güzel bir bina ancak binanın diğer tarafa bakan 2 dükkanında başka kiracı bakkal var kurumun içi bütün katlarının kullanımı bize ait olacak bu sıkıntı olur mu acaba ?
05-07-2015
Gerçek KARAGÖZ
Özel Eğitim Öğretmeni

normal mesai dışında (genellikle hafta içi 8:30-17:00) dışında kamu kurumlarında çalışan psikolog, sınıf öğretmeni, branş öğretmeni ve okul öncesi öğretmenleri önce çalıştığı kurumdan daha sonra meb den dilekçe ile izin alarak 10 saate kadar derslere girebilir. genellikle bu derslerde hafta sonuna yazılır.
03-07-2015
Serkan ERYAMAN
Fizyoterapist

Değerli hocalarım bu konuyla ilgili olarak net sonuç alan var mı
03-07-2015
Gerçek KARAGÖZ
Özel Eğitim Öğretmeni

yani sonuç olarak bir netlik yok görünüyor. ben devlette çalışıyorum sabahçıyım ama öğleden sonra çalışmak istesem çalışamıyorum. branş öğretmeni gidip çalışıyor. haksızlık bence.
26-08-2013
Şenay POLATIR
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Branş öğretmenleri rehabilete Merkezlerinde derse giremezler. Derse girebilmek için, Okulöncesi, Çocuk gelişimi, Ftr, İşitme, Görme, Odyolog, Pdr, Psikolog, Zihinsel Engelliler Öğretmeni gibi alanlardan birine mensup olmanız gerekmektedir. Zihinsel Engelliler Branşına son dönemlerde MEB, Sınıf öğretmenlerini 160 saatlik kursa tabi tutarak temin etme yolunu kullanıyor. Bunun haricindeki , Türkçe, Mat, Beden Eğt. Coğrafya, Tarih vs. branşları derslere giremezler. Zaten bu branşlar için kurs da açılmadı.
17-08-2013
Mustafa KIR
Okul Müdürü

Hocam belirtiğiniz arkadaşlar yani Mersin antalya ve istanbuldaki arkadaşlarla nasıl irtibat kurabiliriz. bende meb özel alt sınıfta görev yapıyorum ve reh.merkezinde mesai sonrası çalışmak istiyorum. fakat il ve ilçe milli eğitim olur vermiyor. lütfen yardımcı olursanız sevinirim. teşekkür ederim şimdiden..... enazından o arkadaşları emsal gösterirsek daha kolay olur mehkeme diye düşünüyorum...
15-08-2013
Mustafa AYVAZ
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararı 26.maddesine göre HAFTADA 10 SAATİ GEÇMEMEK VE ÜCRETİN KURUM TARAFINDAN KARŞILANMASI KOŞULUYLA ÇALIŞABİLİRLER.. YANLIŞ BİLGİ VERMEYİN LÜTFEN..BAZI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ OLUR VERMEYEBİLİR BU DURUMDA İLGİLİ YÖNETMELİĞİ GEREKÇE GÖSTEREREK MAHKEMEDE HAK ARARSINIZ OLUR BİTER.. BÖYLE ÇALIŞAN BİRKAÇ ARKADAŞIM VAR.MERSİN DE ANTALYA DA VE İSTANBUL AVRUPADA... SAYGILAR.
05-04-2013
Mehmet VAR
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

SAYIN arkadaşlar 21.07.2012 tarih 28360 sayılı resmi gazete özel öğretim kurumları yönetmeliği önce (kurum) kelimesinin tanımını okuyun sonra madde 40-b şıkkını okuyun devlette 30 saat zorunlu , yaygın eğitim kurumlarında 40 saat yani fark 10 saat ders üçretli olarak çalıştırılabilir.Milli eğitimden olur almak kaydıyla ama genellikle olur vermiyorlar.Resmi okullarda yönetici,rehber öğretmen hariç iyi çalışmalar
23-01-2013
Hayrettin BAYRAKTAR
Okul Müdürü

eskiden sınıf öğretmeniyidim şimdi branş öğretmeniyim 20 saat dersim var özel eğitim diplomasıyla çalışabileceğim o zaman dorumudur bilen var mı? hoş çalıştığım yerde sadece 2 özel eğitim kurumu var. merzifon küçük yer. yine de bilmek istiyorum belki ilerde lazım olur.
22-01-2013
Sibel İGEN
Özel Eğitim Uzmanı

abullah öğretmenim evet haftada 8 saate imza atıyor.devletteki çalışma saaatleri dışında çalışıyor.yalnız bundan sonra çalışamayacaklar.iyi çalışmalar
21-01-2013
Halil TERİM
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

halil hocam o dediğiniz hiç bir zaman uygulanmadı. çünkü sınıf örğetmenlerinin muvafakat alabilmesine hiç bir zaman olanak tanınmadı. yasal olarak bir öğretmenin ders saati 40 saat olarak ifadelendirilir bazı branşlar için. ancak bunlar arasında sınıf öğretmenleri sayılmaz. dolayısıyla da özel eğitimci sınıf örğetmenleri de bu kategoriye hiç bir zaman giremedi. ancak sınıf öğretmenlerinden 30 saati dolduramayanlar derse girer denilir bu da görüşmüş bir durum değil. dolayısıyla devletteki özel eğitim öğretmenleri özel kurumlarda derse giremezler. girseler de imza yetkisi olmaz ancak kurum sen gel benim dersime gir ben sana para veririm olur :))
18-01-2013
Abdullah DEMİR
Özel Eğitim Uzmanı

tsk halıl hocam bılgılerınız için ...
17-01-2013
Erkan KAYA
Okul Müdürü

arkadaşlar devlette çalışan öğretmenlerin nerede hangi şehirde rehabilitasyon merkezlerinde görevlendirildiğini yazarmısınız.
17-01-2013
Şaban SARI
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

erkan müdürüm devlette çalışan öğretmenler haftalık 40 saat derse girebilir.bunun 30 saatini kendi okulllarında çalıştıkları için geriye kalan 10 saati özel eğitim ve reh. merkezlerinde milli eğitim oluru le çalışabilir.ancak birkaç gün önce kurum müdürümüz toplantıya katılmış bize bundan sonra haftalık 40 saatin 30 saatle sınırlandırılacağı bilgisin verdi.yani bundan sonra muavafakat alabilmek zor görünüyor .iyi çalışmalar
16-01-2013
Halil TERİM
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

mrb akadaslar boyle bı sey mumkunse gercekten cok guzel olur bız kendı bulundumuz ilde bunu bi kaç kere dile getirdik ama böyle bi sey yok dediler yada varsa bi örneğini getirin yapalim dediler halil hocam sizde varsa böyle bir durum varsa yardımcı olurmusunuz tsk..
15-01-2013
Erkan KAYA
Okul Müdürü

Zihinsel Engelliler, Okulöncesi, PDR, Özel Altsınıf öğretmeni, Çocuk Gelişim öğretmeni branşlarından birisiyseniz; Çalıştığın kurumdan muafakat almak koşuluyla, haftada 10 saat çalışabilirsin. Asli görevini aksatmamak şartıyla...
13-01-2013
Mustafa KIR
Okul Müdürü

Sibel öğretmenim ben rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum ve sizin gibi devlette özel sınıf okutan arkadaşımız var birlikte çalışıyoruz. yapmanız gereken bir rehabilitasyon merkezi ile anlaşmak haftada 8 saat normal mesainiz dışında çalışabilirsiniz.milli eğitim müdürlüğünden anlaşmış olduğunuz rehabilitasyon merkezi evraklarınızla birlikte baş vurarak bağlı olduğunuz milli eğitim müdürlüğünden olur alarak göreve başlatmış olacak.iyi çalışmalar
09-01-2013
Halil TERİM
Zihinsel Engelliler Öğretmeni

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuzda çalışacak personele mi ihtiyacınız var?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.
Yenilenen EÇOP'u Denediniz mi?
Engelli Çocuklar Otomasyon Programı (EÇOP) yenilendi, Demo indirip anında, MEBBİS'den bilgilerinizi yükleyerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
ÜCRETSİZ demoyu hemen indirin ve yükleyin.
  • SINIRSIZ Kullanıcı ve Öğrenci
  • Veritabanı sunucu hizmeti
  • Uzak sunucuya otomatik yedekleme
  • E-fatura entegrasyonu
  • Web tabanlı (mobil uyumlu) veya Masaüstü kullanımı
  • MEBBİS otomatik veri alma ve aktarımı
  • Tüm formların otomatik hazırlanması
  • Yılsonu değerlerlendirme işlemlerinin tek tuşla yapılması
  • Faturaların otomatik üretilmesi ve hatasız MEBBİS'e aktarılması
  • Online teknik destek imkanı
  • Pratik ders yazılabilmesi