Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

bana bir fikir verirseniz sevinirim

2 yıldır bir özel egitim kurununda çalışıyorum.gelecek ay sözleşmem bitiyor ve kurumum sözleşmeyi yenilemeyeceklerini bildirdi.işten çıkarken kıdem tazminatı almam mümkünmü acaba?
26-10-2008
Çiğdem BEYAZ
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi
Öğrenci ve Veli bilgilerinin kolayca takip edin.
8 Yanıt
1475 sayılı Kanunun 14 üncü maddesine göre çalışanlara belirli şartlarla kıdem tazminatı ödenmektedir. Buna göre; işçinin askere gitmesi, sağlık sorunu nedeniyle iş yapamayacak durumda olması, emekli olması, işverenin iş ahlakına uygun olmayan davranışlarda bulunması, kadınlarda ise evlilik nedeniyle işten ayrılma durumunda ve işçilerin istifası durumunda ve en az 1 yıl çalışma şartı ile kıdem tazminatı alınabilir. aksi taktirde bu şartların dışında kendi isteği ile işten ayrılan işçi kıdem tazminatı alamamaktadır. işverenin 4857/25'nci maddesi dışında sebeplerle işçiyi işten çıkarması durumunda kıdem tazminatı alınabilir. ancak işverenler de işçiyi sebepsiz yere çıkarıp kıdem tazminatı vermek yerine bu maddeye dayalı işten çıkarmayı tercih ediyorlar. iş yerinin taşınması veya iş yeri çalışma şartlarının değişmesi durumunda da 6 gün içinde işçinin itiraz etmesi gerekir ve işverenin işçinin onayını alması gerekir. 6 gün içinde itiraz etmeyen işçi şartları kabul etmiş sayılacağından kıdem tazmintatı hakkı ortadan kalkar. işyerinin devri veya satışı gibi sebeplerde kıdem tazmintatını doğurmaz. 1475 sayılı kanunun iyi okunması durumunda şüpheler ortadan kalkacaktır.
11-02-2016
Abdullah DEMİR
Özel Eğitim Uzmanı

Hasan hocam varmış alan arkadaşlar var kanunen buna hakkımız varmış
03-02-2016
Mehmet AK
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Yok
03-02-2016
Hasan MERT
Özel Eğitim Öğretmeni

Merhaba sözleşmem bitiyor ve çalışmak istemiyorum kidem tazminatı hakkim var mi acil yardım lütfen. Simdiden Teşekkürler
02-02-2016
Mehmet AK
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

Çiğdem hanım kıdem tazminatı istemek sizin yasal hakkınızdır. Siz istemeden hiç bir kurum bu tazminatı vermez böyle bir hakkınız var da demez. Siz yasal olarak böyle bir hakkınız olduğunu söylesenizde kurumlar bunu fazladan bir ücret isteme yasaları dayatma olarak algılar saygılarımla.
29-10-2008
Ferit ASLANTAS
İşitme Engelliler Öğretmeni

Eğer sözleşme bitmeden çıkarma gibi bir durum söz konusu olsaydı tereddüt etmeniz doğaldı.Ama sözleşme bitiminde yenilememeleri kurum açısından hiç bir problem teşkil etmez!Yeni bir iş bakın kendinize.
28-10-2008
Deniz BAKIR
Anaokulu Öğretmeni

SÖZLEŞMEYİ YENİLEMEYECEKLERİNİ SİZE 4 HAFTA ÖNCE BİLDİRMELERİ VE TAZMİNAT ÖDEMELERİ GEREKİR.EN İYİSİ İYİ BİR MUHASEBECİ VEYA AVUKATA DANIŞIN.
28-10-2008
Mustafa ALTUNTAŞ
Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni

yardımcı olacak yokmu acaba?
28-10-2008
Çiğdem BEYAZ
Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

EÇOP'ta MEBBİS Yıl Sonu Değerlendirme İşlemlerini (RAM Evrakları Gönderim) Hızlıca Yapın!

Eleman mı Arıyorsunuz?

Kurumunuz büyüyor, ekstra yeni personele mi ihtiyacınız oldu?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen bir iş ilanı ver, gelen başvuruları incele, birkaç görüşme yap ve uzmanla çalışmaya başla. Hepsi bu...

İş mi Arıyorsunuz?

Başka bir şehire taşınmayı düşünüyor, iş mi arıyorsunuz?

Artık bunları dert etmeyin! Hemen özgeçmişini doldur ve "İş Arıyorum" ilanı ver, kurumlar seni arasın. Hepsi bu...