Soru-Cevap

Soru-Cevap Formu

Psikoloğun çalışma saatleri şartları ve koşulları ile ilgili sorum var .

Arkadaşlar tam anlamı ile bir psikoloğun çalışma saatleri ile ilgili bilgi bulamiyorum kimisi 20 saat kimisi 40 saat diyor insanın aklı karışıyor.Bilen kişilerden ricam MEB'in genelgesini vs herşeyi okudum. Anlayamıyorum gerçekten izne ayrılan öğretmenin öğrencilerini bir psikologa vermek etik midir ? Psikolojik destek alamayacak kadar ağır öğrencileri psikologa verip başlarından atmaya çalışmak ve bu sorumluluğu psikologa vermek etik midir ? Psikolog rehabilitasyon merkezlerin de calışma saatleri diğer eğitimcilere nazaran daha az gibi göründüğü icin veya psikolog hiçbir is yapmıyor algısı oldugu icin mi bu kadar sırtına yük bindiriliyor psikologların ? Hakikaten rehabilitasyon merkezine psikolog alınmasının amaci bir öğretmen gibi kullanarak alanını sabote etmek ve maksadını aşmak mı yoksa o kurumda desteğe ihtiyaç olan bireylere yardımcı olmak mı ? Maaşı düşünebildiği kadar düşürüp sırtına 3 öğretmen yükü bindirmek mi ? Nedir ya gerçekten düşünce yapısı? İşe almak icin yalan vaatler ile sözleşme imzalatıp sonra bambaşka kimliklere bürünmek mi? Şuan meslek hayatimdan soğumanın esiginde hatta zirvesindeyim 2 farklı kurumda çalıştım ve gercekten resmi verilen listeler ustune gayri resmi listeler veya beklenen talepler sorumsuzluk ve tamamen maddi açlık ile yürütülen bir sistem nedir gercekten bir psikoloğun yapması gerekenler bir kurumda ? Nöbet tutmak mı ev ziyaretleri mi velileri seansa almak mı gayri resmi liste ile yük bindirmek mi o bırakılan arada gelişim testler uygulamanı istenmesi mi ? Dürüst bir şekilde işini yürüten kaç kurum var ? Gercekten çocukların gelişimi ve gelecegini düşünen kac kurum var ? Neden olması gerektiğinin cok dışına çıkıp görevinin hatta alanının dışında talepler de bulunup bir insanın görevden soğumasına sebep oluyorsunuz ? Nedir ya bir kurumda psikoloğun asıl görevleri ?

13-02-2016
Seden BAŞAK
Psikolog
Öğrenciye verilen eğitim modüllerinin sınır kontrolü otomatik yapın.
4 Yanıt
Cok teşekkür ederim Züleyha hanım bunu bilmek beni Mutlu etti cunku ben de sizin dediğiniz gibi biliyordum devlete bağlı özel kurumlar oldugu icin sadece şüpheye düştüm. En azindan simdi emin bir şekilde hak iddia edebilirim sağolun :)
18-02-2016
Seden BAŞAK
Psikolog

Nöbet tutma zorunluluğu da yok. bununla ilgili yazı yok bende bulamamıştım ama çok sevdiğim bir hocamdan edindiğim bilgiye göre Psikologların nöbet tutma zorunlukları yok. Ki şöyle düşünün hiç bir devlet okulunda Rehber öğretmenler nöbet tutmaz.
18-02-2016
Züleyha OSMANZADE
Psikolog

Peki psikoloğun nöbet tutma zorunluluğu var midir bununla ilgili hiçbir yazı bulamadım ?
18-02-2016
Seden BAŞAK
Psikolog

Sayın seden başak; Öncelikle umutsuzluğa kapılmayın.İşinizi severek yapın ve memnun değilseniz istifa edin bence. Bir psikolog haftada 20 saati geçemez.Buda ayda 80 saat yapar. Y.G.B ve Zihinsel engelliler eğitim proğramında girebileceğiniz ders modülleri zaten var.Bunların haricinde derse giremez ve imza atamazsınız.
13-02-2016
Egemen MERTOĞLU
Psikolog

Sorunun yanıtını biliyor musunuz?
Sorunun yanıtını biliyorsanız, lütfen aşağıdaki alanı kullanarak soruyu yanıtlayınız.

 

Soruyu yanıtlarken:

  • Doğrudan soruyu yanıtlayınız, veya soruya verilen diğer yanıtları geliştirecek şekilde yanıt veriniz
  • Yanıtınızda hakaret, küfür veya kanunlara uygun olmayan paylaşımlar bulunmamalıdır. Buna uygun hareket etmeyen üyelerimizin üyelikleri durdurulacaktır
İş Arayanlar

iş arayan 633 kişi var. Hemen irtibata geçerek personel eksikliğinizi tamamlayın.

2 gün önce

Sümeyye Ç.
Sosyal Hizmetler

2 gün önce

Büşra Y.
Çocuk Gelişimcisi

Dün

Nimet C.
Çocuk Gelişimcisi

Dün

Merve N. Ş.
Uzman Öğretici

Dün

Merve D.
Fizyoterapist

Ücretsiz İş İlanı
Özel eğitim ve sağlığın ortak paydası olan Rehabilitasyon.com adresinin sektöre özel iş veren ile iş arayan arasında ne kadar iyi bir köprü olduğunu görebilmeniz için çok kısa süreliğini ÜCRETSİZ bir İş İlanı verebilirsiniz.

Öğrencilere verilen dersleri MEBBİS'e otomatik aktarın.